·

2023-02-11 JO16 AFC'34-JO16 Telstar 1-1 (0-0) (C5)

2023-02-11 JO16 AFC'34-JO16 Telstar 1-1 (0-0)  (C5)

"Blijven strijden tot het eind levert een punt op in Alkmaar"

Het is vroeg, terwijl Alkmaar ontwaakt op de zaterdag ochtend staan de mannen van de Onder 16 al klaar op het veld. Om 10:15 uur klinkt het fluitsignaal van de scheidsrechter over het veld. De wedstrijd is begonnen.

In de eerste helft wordt het al snel duidelijk dat AFC'34 vooral speelt op de counter. Iets waar dus goed rekening mee gehouden moet worden. Beide teams krijgen zo hun kansen, wat nog nergens tot leid. Ondanks de kansen die worden gecreëerd wilt de bal maar niet in het doel terecht komen. We gaan de rust in.

Al vroeg in de tweede helft krijgt AFC'34 een penalty cadeau van de scheidsrechter. Hier hebben wij zo onze mening over maar helaas, die telt niet altijd en de wedstrijd komt op 1-0 te staan. Toch blijven wij kansen creëren.. en de frustratie en strijdlust word opgevoerd in beide teams. De mannen van AFC'34 voelen de druk en dit leid tot een opstand in het veld. Na een zware overtreding van de tegenstander staan zij in de laatste fase van de wedstrijd met 10 man op het veld. Vanwege het tijdrekken komen er extra speelminuten bij. Drukzetten, iets waar wij al mee bezig waren is nu het enige wat nog gedaan moet worden voor die punt. Die bal moet in het doel. Dit wordt beloond  door de goal in de extra speelminuten.

De wilskracht was vandaag terug te zien op het veld. Ondanks het soms wat slordige spel en individuele fouten, plus een scheidsrechter die in de eerste helft naar mijn mening te weinig zelfvertrouwen in zijn keuzes had zijn wij na de 1-0 terug gekomen en hebben wij het spel naar onszelf toegetrokken (KiKi)

Aankomende zaterdag spelen de mannen wederom thuis in ons eigen BUKO Stadion tegen FC Volendam. De wedstrijd wordt om 12:00 uur afgetrapt.