· 

2023-03-04 JO21 Telstar-ADO Den Haag 3-2 (3-1) (vr)


2023-03-04 JO21 Telstar-ADO Den Haag 3-2 (3-1) (vr)


 

Tweede pot tegen een 1e Divisionist wederom, een mooie graadmeter voor de Telstar Jeugdopleiding, Nummer 4 uit de hoogste klasse ADO Den Haag met 3-2 verslagen, in een heerlijke "Friendly".


Zoals in de aankondiging al staat, was ook een tweede potje tegen een eerste Divisionist, een redelijk succes.  De eerste partij was op 7 januari voor de beker tegen NAC Breda, waar de "Young White Cups" weliswaar via penalties werden uitgeschakeld. Het resultaat was binnen de 90+ minuten regulair 1-1.  Nu waren de mannen uit de Hofstad, ADO Den Haag de tegenstanders, weliswaar in een  "Friendly", maar qua spel en resultaat had het niets weg van een vriendschappelijk potje. Zo uitgelegd dat de 22 mannen op het veld, er alles aan deden, maar nergens de grenzen van het toelaatbare ook maar ergens overschreden. Mede bepaald door de uitstekende leiding van het arbitrale trio..... Real MiB this time....

 

De opstelling was ook vandaag weer geïmproviseerd, vanwege blessures en zieken. Toch werd er ook nu weer met medewerking van van de JO18 en "1" een aardig team op de been gebracht. Enkele spelers die nog geen minuut, of bijna geen minuten hebben gemaakt werden aan de JO21 selectie toegevoegd, om te wennen of wedstrijdritme te krijgen. Het werd al snel duidelijk met welk idee de mannen van trainer Michael Dingsdag  het veld waren ingestuurd. De opdrachten werden volgens zeggen goed uitgevoerd. Om toekomstige tegenstanders niet nog wijzer te maken dan ze al zijn, laat ondergetekende deze informatie verder achterwege 😉

 

Reeds in de 4’ min. valt de 1-0 door Quinten van den Heerik, Hij pakt een afvallende bal op rond de vijandelijke "16" en neemt de bal perfect mee.  In de "16"  wint hij het duel van de CV van ADO Den Haag, in en rond beheerst af in de "lange" hoek. Tenminste als je nog lange mag zeggen en niet deze moet omschrijven als "de hoek die het verst weg is van de speler".    Het feest duurt nog geen 3 minuten, want dan heeft ADO Den Haag de stand alweer gelijkgetrokken, nadat de bal via de Telstar goalie Shaquille Eendragt terug ketst voor de voeten van een aanvaller, die het kunstleer behendig binnen tikt, 1-1 (7').  Het wedstrijdspel golft op en neer, en beide teams spelen vol op de aanval. In de 16'minuut jaagt de Telstar aanval "en masse"  goed door op de Geel/Groene verdediger, om de opbouw van de ADO. Keeper te verstoren.  Hij speelt een ADO middenvelder waar Zakaria Fatihi goed voor zijn man komt, waarna hij redelijk simpel de bal in het doel kan lopen. en zijn eerste maken, 2-1...

Nog voor het halfuur wordt er wederom goed druk gezet op het middenveld, nu door Tim v/d Loo. Hij tikt de bal door op nieuwkomer Achraf Madi,  die na enkele onwennige eerste minuten, een bijna perfecte partij op de mat legde. Vanaf hem werd Quinten van de Heerik ingespeeld. en met een steekpass zet laatstgenoemde de aalvlugge aanvoerder voor de keeper. Met een prachtig lobje wordt de niet zo "steady" spelende ADO-goalie door Zakaria Fatihi verschalkt, 3-1 (28'). Tussendoor creëerden de Velsenaren nog enkel prachtige kansen, uit dito aanvallen, maar werden niet verzilverd. De rust brak met deze stand aan.... 

 

De tweede helft was van beide kanten kwalitatief minder maar er werd toch nog steeds in een moordend tempo gespeeld. ADO kwam enkele keren voor het Telstar doel, maar dat leverde door goed verdedigend werk, geen gevaar op. Aan de andere kant was de sterk spelende Tiago da Silva Patricio, enkele keren dichtbij een goal. En ook Quinten van de Heerik, had  nog wel een keer het net kunnen raken.  Bal verlies op het middenveld geeft ADO  de kans om terug in de wedstrijd te komen, want in de overname wordt de bal in de verre hoek rustig binnengeschoten, achter de kansloze keeper Jesse Vink, 3-2 (78)... Het vervolg van de wedstrijd bestaat bijna meer uit wisselmomenten, dan uit voetbal, wat deze oorspronkelijke wedstrijd, met een heel hoog tempo, reduceert tot een vermakelijk partijtje. Aan ADO kant wordt de "nr23", Elijah Velland, opnieuw ingebracht, die gelijk wel weer voor wat dreiging  zorgt. Via de aanwezige Serginho Green, samenwerkend met Winnie Haatrecht, zelf twee voortreffelijke voormalige profspelers, heb ik deze naam nog achterhaald,

Toch was het vandaag heel lastig om iemand aan te wijzen, om met de "eer" MotM te gaan strijken. Waren het in eerste instantie Tiago da Silva Patricio, Quinten van den Heerik en Zakaria Fatihi, die ik wilde belonen. Maar  dan zou ik het verdedigende blok achterin te kort doen. Achtereenvolgens Shaquille Eendragt/Jesse Vink, Rychaintello Knoll, Niels van Wetten, Damian van Dijk/Joey v/d Velden, Raphael Oyema/Rydel Frankel wisten hun mannetje te staan. Het middenveld werd bemand door Achraf Madi/Jessy Lobbes, Tim v/d Loo, Zakaria Fatihi. De voorhoede bestond uit DJ Buffonge/Lucas Harteveld, Tiago da Silva Patricio/Aaron Missehoey, Quinten van den Heerik. De enige die vandaag niet aan spelen toekwam was de voor de volgende wedstrijd geschorste Jaïr Bryson (RR).

 

Mijn MotM:  toch heb ik mijn keuze gemaakt, en wil ik de nog maar 16 jarige Raphael Oyema als Man of the Match aanwijzen. Ook weer een product uit de Jeugdopleiding de JO18.  Ondanks zijn nog zeer jonge leeftijd wist hij moeiteloos op de linksachter positie mee te komen (RR)