2023-03-08 JO16 Telstar-JO16 Fortuna W. 5-1 (2-0)(C3)


2023-03-08 JO16 Telstar-JO16 Fortuna W. 5-1 (2-0) (C3)


Woensdagavond, 8 maart speelde de JO16 een inhaalwedstrijd thuis tegen Fortuna Wormerveer. De wedstrijd werd eerder uitgesteld door veel vakantiegangers aan de kant van Fortuna Wormerveer.
Telstar begon de wedstrijd sterk en na 4 minuten kwam de rechtsbuiten van Telstar door maar zijn schot was te slap om de keeper te verrassen.

Na 8 minuten was het wel raak… Een diepe steekbal van de rechter centrale verdediger richting de spits zorgde ervoor dat hij 1 op 1 met de keeper kwam. Met een droge schuiver zette hij Telstar op 1-0!   Na de 1-0 werd Fortuna gelijk gevaarlijk en dat resulteerde in een vrije trap vanaf 35 meter. Uit deze vrije trap werd gescoord. Dit gebeurde echter vanuit buitenspelpositie dus het doelpunt werd afgekeurd.

Na ruim een kwartier spelen ging de rechtsbuiten van Telstar zitten en kreeg een blessure behandeling. Even daarna ging hij weer verder en nog geen minuut later stond hij aan de basis van de 2-0… Hij was degene die de overlappende rechtsback goed bediende, 1 op 1 voor de keeper zette. De rechtsback wist met een schuiver de keeper door de benen te passeren. Na het doelpunt moest de rechtsbuiten toch echt het veld geblesseerd verlaten.
Na 23 minuten is er een scrimmage voor het doel bij Fortuna maar het lukt de spits van Telstar niet om de bal goed voor zijn linker te krijgen om echt goed te kunnen uithalen.  Voor rust krijgt Fortuna nog 2 grote kansen, maar bij de eerste kans kan de keeper van Telstar de bal simpel vangen en de 2e kans eindigt van dichtbij in het zijnet.  Telstar gaat rusten met een 2-0 voorsprong.

Na rust is het Fortuna wat goed uit de kleedkamer komt. Dit resulteert ook uiteindelijk in de 2-1… Een vrije trap van Fortuna blijft liggen in het strafschopgebied en de speler van Fortuna denkt niet na en schiet de bal in het dak van het doel!
In de 50e minuut is er dan weer een speldenprikje van Telstar… De rechtsbuiten van Telstar schiet hard op het doel maar de keeper van Fortuna weet de bal goed weg te boksen.   Nog geen minuut later is het weer Telstar dreigend op de helft van Fortuna. Een hoge bal van de linksbuiten op de aanvallende middenvelder die op zijn beurt de bal door kopt naar de spits… Deze schiet de bal in het zijnet.
Na 53 minuten is het de ene middenvelder die de andere middenvelder met een voorzet bediend. Hij kopt maar de keeper weet de bal te verwerken. Echter wel ten koste van een corner. Uit diezelfde corner weet Telstar via de aanvoerder de 3-1 te maken. Een knappe geplaatste kopbal richting de verre hoek.

Zes minuten later was het weer raak, 4-1!!!
Na een afgeslagen bal was het de linksbuiten, 18 meter van de goal, die maar aan één ding dacht: ‘’Bal op de pantoffel nemen en een wereldgoal maken’’. Dit gebeurde dan ook en via de paal belandde de bal achter de keeper in de andere hoek.
Na de goede periode van Telstar en wat wisselingen was het wat rustiger qua kansen… Maar na 78 minuten kwam er een lange bal richting de linker kant van het veld, maar de keeper van Fortuna was er snel bij. Was het niet dat de ingevallen linksbuiten aan Telstar het goede gevoel van het team ook vanaf de bank mee het veld in had genomen. Zoveel vertrouwen nog in die bal, goed druk zetten en omdat de keeper dus de bal tegen hem aanschoot rolde deze over de doellijn, 5-1!!!  (JvE)