· 

2023-03-14 JO18 Telstar-JO18 Hollandia 2-3 (1-2) (C7)


x

2023-03-14 JO18 Telstar-JO18 Hollandia 2-3 (1-2) (C7)


 
Geen punten voor de JO18 van Telstar, tegen een gelijkwaardig Hollandia uit Hoor... (2-3 (1-2)...

 


Op Dinsdagavond de 14e van maart speelde de Onder 18 van Telstar een inhaalwedstrijd tegen Hollandia O18. Deze wedstrijd was 3 dagen eerder afgelast door de sneeuwval van afgelopen vrijdag.
Na 2 minuten spelen was er al een grote kans voor de rechtsbuiten die door de centrale verdediger van Telstar 1 op 1 werd gezet. Maar hij kwam net tekort om de bal goed te verlengen en de keeper kon van dichtbij net aan de bal in zijn handen pakken.  In de 9e minuut was het wel raak… Echter wel bij het doel van Telstar. Een lange bal verraste de verdedigers waarna de overgekomen middenvelder van Hollandia na een slim tikje over de verdediger van Telstar de bal in de korte hoek kon schuiven.
Na 27 minuten spelen kwam de rechtsbuiten van Telstar aan de bal die een enorme beuk kreeg. De scheidsrechter gaf aan dat dit een reglementaire actie was. Daar liet de rechtsbuiten het niet bij en nadat hij weer de bal veroverd had na een goede omschakeling, snelde hij naar de achterlijn gaf hem strak voor en de bal werd door een Hollandia verdediger achter eigen doelman gewerkt, 1-1!
Acht minuten later was het alweer raak aan de andere kant… Een lange bal werd slecht verwerkt door het centrale duo van Telstar. De aanvoerder van Hollandia wist hier wel raad mee en kon via een afstandsschot de bal naast de Telstar keeper over de doellijn krijgen en zo Hollandia weer op voorsprong zette.

In de 10 minuten hierna gebeurde er niet veel meer en gingen de mannen van Telstar rusten met een 1-2 achterstand!
Na ongeveer 60 minuten spelen was het opnieuw Hollandia die via een lange bal een speler in de diepte kon sturen, snelde de 16-meter in en werd knap van de bal gegleden. De scheidsrechter zag vanuit zijn positie dat dit niet op een reglementaire manier gebeurde, penalty! Via een, zoals we dat altijd mooi zeggen, Panenka werd het 1-3!  Ongeveer 2 minuten later werd er een overtreding begaan in het andere strafschopgebied, dus een penalty voor Telstar. Deze werd onberispelijk ingeschoten door de middenvelder van Telstar en zo werd de aansluiting weer gevonden, 2-3!

In de 20 minuten daarna waren een aantal wisselingen aan beide kanten waarbij het spel veelal op het middenveld werd gespeeld. In de 84e minuut was het toch weer Telstar dat via een afstandsschot van de maker van  de 2-3 erg dichtbij was. Maar de bal ging vlak langs de paal die nog lichtelijk getoucheerd werd.
Inmiddels was de centrale verdediger van Telstar mee naar voren gestuurd om minimaal een gelijkmaker te forceren… Dit gebeurde ook bijna want na een voorzet van  de linksback wist de verdediger de bal met zijn hoofd richting de linkerhoek te sturen, maar deze belandde helaas op de paal.
Telstar probeerde het in de laatste minuten nog om de gelijkmaker te maken, maar helaas wou de verdiende gelijkmaker niet vallen en was het Hollandia die de 3 punten mee naar huis kon nemen!

Zaterdag weer nieuwe kansen voor de mannen van de O18 die dan om 12.00 uur weer thuisspelen tegen nummer 2 AFC’34 uit Alkmaar. Deze confrontatie eindigde eerder in een 3-2 overwinning voor de Alkmaarders. Dus dat gaat weer een spannende wedstrijd worden op sportpark Zeewijk bij de Stormvogels…

(JvE).

 

Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan
Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan