· 

2023-01-14 RES/JO21 Telstar-Koninklijke HFC 3-3 (2-2) (vr)


2023-01-14 RES/JO21 Telstar-Koninklijke HFC 3-3 (2-2) (vr)

 

Rommelig potje, met een aardig resultaat, in "Friendly" tegen Koninklijke HFC, 3-3  (2-2).....


Gisteravond 20:00u. werden de reserves van 1, aangevuld met enkele krachten van de JO21 van Telstar binnen het kwartier verrast. Goed aanvalsspel van de "Koninklijken" uit Haarlem, zorgde ervoor dat Telstar eerst achteruit moesten, voordat ze goed en wel de aanvallende stellingen konden innemen. Jammer dat ze dit moesten doen zonder de geblesseerde, voormalig Telstar speler, Cas Dijkstra, die sinds enkele weken, bij de Haarlemmers in het team staat. Wel startten zij met nog een oude bekende van de club "Taha" in de opstelling.  Ziooals gezegd viel de eerste goal, ook binnen de eerste 15 minuten van de wedstrijd.  periode. Slordig wegwerken vanaf de linksachter positie, zorgde ervoor dat de uitstekend keepende Lukas van Ingen, oog-in-oog met een tussenkomende aanvaller, het antwoord schuldig moest blijven, 0-1 (15')...  Daarna herpakten de mannen uit Velsen zich, en goed ook. Met enkele mooie aanvallen waren ze dichtbij de gelijkmaker, maar een assist van één van de meest ervaren spelers op het veld, zorgde ervoor dat de Haarlemse aanval de bal in de loop meekreeg, en voor de tweede keer de Telstar keeper kansloos liet, 0-2 (40')... 

 

Dat het thuisteam het hierbij niet wilden laten lieten zij direct zien. Echter moesten ze het de rest van de wedstrijd doen, zonder de ongelukkig spelende, en geblesseerd geraakte Koen  Blommestein, en mocht youngster Tiago da Silva Patricio Gomes, gelukkig een iets kortere naam dan de uitvaller, zijn plek overnemen. De posities werden daardoor iets anders neergezet, wat het spel wel ten goede kwam.  Vrijwel direct na de tweede Haarlemse treffer was het "spits" Quinten van de Heerik, die met een vlotte actie, en dito sprint, de bal van de laatste verdediger afsnoepte. Hij liet de hele achterhoede de hielen zien, maar leek te ver naar buiten uitgeweken. Met een schier onmogelijke actie trapte hij de bal achter de omspeelde H.F.C.-keeper., 1-2 (41')... Het hernieuwde elan zette door, want nog geen minuut later was het Tiago da SPG, die met heel sterk afjagen de bal tenslotte in zijn bezit kreeg. Mede door assistentie van de Zakaria Fatihi, kwam de bal na 3 keer jagen, in zijn bezit, en kon hij fraai de bal in het net schuiven, 2-2 (44')... hiermee brak de rust aan.....

 

De bezoekers hadden waarschijnlijk betere thee dan de Velsenaren, want de wedstrijd was nog geen minuut gestart, en de 2-3 lag achter keeper van Ingen. De linkerspits wist met een prachtige "run" over zijn flank, zijn directe opponent zijn hielen zien. De geweldige voorzet, werd door de aanvaller met "nr50" prachtig tot doelpunt gepromoveerd (48')...  Na dit doelpunt konden de Haarlemmers geen echte vuist meer maken, en nam Telstar de wedstrijd over. Het team werd door de invallers "jonger" en het leek of er met meer "pit" werd gespeeld, ondersteund door de meer ervaren jongens uit de eerste selectie. Een sterke rol was er voor gelegenheid aanvoerder Niels van Wetten, die eerdere seizoenen, voor zijn blessure regelmatig tot het eerste team behoorde, en ook vanavond liet zien dat hij nog niet moet worden afgeschreven.  Na een "knietje" in het bovenbeen bij Quinten van den Heerik, ook wel "ijsbeentje" genoemd mocht de rappe Aaron Missehouy aantreden. Het moment van de snelle aanvaller moest nog komen, maar enkele knappe reddingen van de bezoekende keeper waren nodig, om de stand al niet gelijk te laten komen.

 

Toch moest de keeper er alsnog aan geloven nadat de rappe Missehouy, met hoge druk vooruit zetten, een verkeerd uitverdedigde bal onderschepte en met, in de "drivers seat" Tiago da SPG, de bal achter de krabbelende keeper schoot, 3-3... Telstar probeerde er nog van alles aan te doen om de "Koninklijken" op een achterstand te zetten, maar daar was de routine iets te groot voor..... Weliswaar een rommelige maar wel vermakelijke partij, waarbij beide teams in een "fair' duel lieten zien dat je vriendschappelijk voetbal best een beetje pittig mag, en kan spelen zonder ongelukken.  Beide  teams succes gewenst in de competitie..... (RR)