· 

2023-03-18 JO16 Almere City FC-JO16 Telstar 3-3 (1-1) (C8)


2023-03-18 JO16 Almere City FC-JO16 Telstar 3-3 (1-1) (C8)


Foto's Kiki de Ruig...... verslag Wouter Opgelder
Foto's Kiki de Ruig...... verslag Wouter Opgelder

Één punt op een mooie lente dag, 3-3 na een 1-1 ruststand in het zonnige Almere.....


Een mooie lenteachtige dag met het zonnetje erbij, alleen nog 3 dagen te vroeg om het echt een lente dag te noemen. Tijdens de warming up vielen er zelfs een paar verdwaalde druppels neer. Almere City - Telstar beging Telstar begin sterk aan de wedstrijd, in de 1ste minuut komt Telstar met een goede kans. Bal word diep gespeeld, de lijn naar het doel ligt open voor de buiten speler alleen speeld de bal net te ver voor zich uit en word een doeltrap. 3de minuut komt Almere gevaarlijk in de 16 van uit een ingooi, het eindigt in een vang bal voor de keeper. De toon is gezet voor de wedstrijd zo. 5de minuut komt Almere er weer goed uit deze keer vanuit de een verdediger die naar voren gaat, die mag ver komen pas als een verdediger van Telstar uitstapt verliest hij de bal. 7de minuut heeft Telstar een vrijetrap word weg gewerkt, Telstar komt nog wel tot een schot uit de 2de lijn, keeper red makkelijk. 10de minuut verliest Telstar de bal halverwege op de helft van Almere die komen er goed uit met een counter maar bal eindigt over de zijlijn. 11de minuut zet Telstar goed hoog druk via de linksbuiten, veroverd de bal met de weg na het doel die open ligt vanuit de middenlijn. Keeper staat verkeerd, schiet van afstand maar geleid weg, de bal komt op het dak van het doel neer. In de 14de minuut is het weer raak door het hoog drukzetten van Telstar deze keer op rand 16 via de rechtsbuiten, speelt de bal naar de spits die schiet uit stand. Vang bal keeper. 17de minuut komt Telstar met een goed druk zetten en een visie naar voren tot een schot op rand 16.

 

Ook in de 17de minuut komt Almere tot een aanval na het snel door spelen vanuit de keeper. Met een schot van 16, eindigt in een rol balletje voor de keeper van Telstar. 19de minuut vanuit een corner van Telstar, Telstar komt tot een kopbal, keeper vangt de bal in de lucht. In de 20ste minuut komt Almere steeds meer in de wedstrijd komt tot een gevaarlijk schot opdoel, helaas staat de speler buitenspel en gaat het niet door. In de 22ste minuut een corner voor Almere. Die dit daar goed op hebben getraind. Door middel van een ingestudeerde corner komt Almere op een 1-0 voorsprong. 24ste minuut probeert Telstar terug te komen vanuit een doeltrap naar de spits, die geeft een cross pass op het hoekje van de 16 voor de rechtsbuiten. Alleen de keeper van Almere let goed op en bokst de bal weg. 30ste minuut uit een vrijetrap, die eerst nog word terug gespeeld daarna voor de pot gegooid. Die spits van Almere komt in duel met de verdediging van Telstar speelt de bal breed, Almere schiet over vanuit een volley. 33ste minuut komt Telstar vanuit een vrijetrap net op eigen helft, spits verlengd de bal op de rand van de 16, rechtsbuiten schiet de bal hard binnen. 1-1 De laatste 6 minuten blijft de bal goed over en weer gaan. maar we gaan de rust in met een 1-1 gelijk

 

De 2de helft Telstar begin sterk aan de 2de helft, helaas belonen ze zich zelf niet, In de 44ste minuut kan de spits net geen voet tegen de bal krijgen na een lage voorzet, net als de 46ste minuut komt de rechts back goed doorlopen waar Almere geen antwoord op had schot uit 2de lijn, keeper red. 49ste minuut krijgt Telstar een vrijetrap, bal voor het doel en weten er deze keer wel een hoofd tegen aan te krijgen. 1-2. 54ste minuut komt Almere goed voor het doel bij Telstar, soort flipperkast , keeper springt op de bal. Telstar is opzoek naar meer, in de 62ste minuut is Telstar dichtbij de volgende doelpunt. Door een ingooi komt de bal bij de middenvelder, die geeft de bal goed voor alleen helaas kan er geen voorhouden een voet tegen de bal krijgen. 63ste minuut is Almere weer gevaarlijk voor het doel, na 3 schoten die goed werden geblockt door de keeper en verdediger eindigt de bal weer voor de voet van een speler van Almere en schiet binnen 2-2 In de 66ste minuut dacht Almere de voorsprong te pakken, alleen was het schot vanuit buitenspel positie. Het zelfde geld voor Telstar. 67ste minuut probeert Telstar het weer met een diepte bal van achter op de spits die 1 op 1 gaat naar de keeper maar word neergehaald door een verdediger, penalty en geel. De spits neemt zelf de strafschop, schiet goed binnen en Telstar komt opnieuw op voorsprong 2-3. Telstar probeert de score te vergroten want in de 69ste minuut komen ze weer dichtbij met een 1 op 1 kans op de keeper. Alleen wint de keeper weer het duel. 70ste minuut komt Almere weer op gelijke stand met een schot binnen de 16 3-3. 5 minuten voor het einde van de wedstrijd weet Telstar zich helaas niet te belonen met de overwinning. Eerste schot red de keeper goed rebound word overgeschoten door Telstar. Het restant van de wedstrijd word goed gevoetbald door beiden alleen komen niet meer tot kansen. De wedstrijd eindigt in een 3-3.

 

A.s zaterdag 25 maart komt Telstar weer in actie tegen BFC, aanvang om 12:00(WO)