· 

2023-03-18 JO18 Telstar-JO18 AFC'34 1-2 (1-2) (C8)


x

2023-03-18 JO18 Telstar-JO18 AFC'34 1-2 (1-2) (C8)


 
Een mooi affiche, op een mooie zaterdag morgen in IJmuiden, met een iets minder resultaat....1-2 (1-2)...

 


Weer een mooi affiche op een mooie zaterdag morgen in IJmuiden.
AFC’34; een vereniging met een immer goede jeugd dat al sinds jaar en dag in de hogere regionen van het jeugdvoetbal acteert, mocht ons vandaag gaan bezighouden.

Wij hadden het beste van het spel, alleen resulteerde het niet in veel kansen. In tegendeel, wij kregen de 0-1 als eerste om de oren. De scheidsrechter, die wederom een grote rol speelde bij de einduitslag, zag, vreemd genoeg, omdat ieder ander persoon het wel constateerde, helaas niet dat het doelpunt vooraf werd gegaan aan een stevige overtreding van AFC’34.

Kort daarna mochten wij de terechte 1-1 maken en gingen we op zoek naar het volgende doelpunt en hadden wederom het beste van het spel.
Een schitterende omschakeling van AFC’34, die over een slimme en goede voorhoede beschikt, zorgde voor een fraaie voorzet van de zijkant, die de, volledig vrijstaande spits, mooi kon inschieten. Het misverstand in de communicatie tussen onze centrale verdedigers, lag hieraan ten grondslag; weer een mooi en goed leermoment, maar wel een dure.

De 2e helft vrijwel enkel en alleen maar balbezit en heel veel kansen, alleen werd er geen een verzilverd, waardoor het het verlies een feit was.
Helaas na dit resultaat, het leuke spel despijt, kunnen we onze kansen op promotie langzaam maar zeker voor een volgend seizoen, in de ijskast.
We hebben net even teveel last van de weerstand, als deze meer is dan die van alleen de tegenstander. En missen veelal net dat beetje geluk om meer in ons voordeel te laten zijn, inclusief, maar niet beperkt door de man in het zwart. Want die heeft veelal geen idee wat het fluiten van een BVO impliceert.

Technisch en tactisch zijn wij oprecht een goede match voor elke tegenstander.
Alleen moeten wij nog beter leren met ons allemaal aan leren alles ervoor over hebben om wedstrijden te willen winnen.
Een mooie uitdaging voor de komende weken om nog meer te werken aan het mentale en fysieke aspect van de voetbalconditie.

Al met al toch weer genoten van Rory en zijn mannen en weet stiekem dat elke speler elke keer weer een beetje beter word. Het kampioenschap dan maar ten spijt  (Rick Gerritse)

 

Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan
Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan