· 

2023-03-18 JO21 Telstar-JO21 Fortuna Sittard 3-2 (0-1) (C8)


2023-03-18 JO21 Telstar-JO21 Fortuna Sittard 3-2 (0-1) (C8)


 

Geweldige wedstrijd eindigt voor Telstar in prachtige apotheose, van 0-1 ruststand, naar 3-2 overwinning....


De ontlading van het team was geweldig, nadat de 3-2 door Yamano Olfers, in het Fortuna Sittard doel werd geschoten. Het had er lange tijd uitgezien dat de JO21 van Telstar tegen puntverlies zou aanlopen. Toch wisten ze ruim voor tijd (83') het winnende "tikkie" binnen te schuiven. De veerkracht die deze mannen, ongeacht wie er in de "wekelijkse" bezetting staat, ten toon spreiden is echt ongelooflijk. Hopelijk kan dit TEAM spelers én staf, het dit voorjaar wederom bolwerken, om hun tweede promotie te bewerkstelligen binnen één sportjaar, en de ontwikkeling van diverse jongelingen, een nog grotere boost te geven, en na de eerste 4 spelers die nu al bij "1" mochten aanschuiven, er nog meer af te leveren, waarmee de "eigen kweek", binnenkort eventueel kan doorbreken .....

 

Het begin was voor Telstar, na 2 minuten moest de Fortuna goalie handelend optreden, nadat spits Zakaria Fatihi, een "half'volley" onder de deklat dreigde binnen te kegelen. Kort hierop was het ook nog Caner Demircioglu, die na een goede dribbel, de paal raakte. Zeker het eerste half moest Telstar veelal achteruit lopen, tegen het zeer fysiek sterke Fortuna Sittard. Met enkele goede aanvallen, moest het, in het lelieblanke Wit gestoken team ver naar achteren. Door enkele zeer goede ingrepen, van de tegenwoordig Telstar's 3e keeper Lukas van Ingen, in samenwerking met zijn sterk opererende achterhoede, de jongelingen Yamano Olfers (16) en Raphael (16), ondertussen het "beest" Damian van Dijk (18) en de nimmer aflatende Rychaintello Knoll, bleven ze goed op de been. Toch waren het rond de 35e minuut de bezoekers die op een 0-1 voorsprong kwamen. Tot aan de rust kwamen de Young White Cups enkele keren voor het vijandelijke doel, maar de goalie hield af en toe met kunst en vliegwerk zijn doel leeg. 

 

Na rust werd het roer omgegooid en kwamen de mannen van Michael Dingsdag beter op stoom. Toch duurde het tot aan de 70e minuut dat de 1-1 werd binnen gekopt uit een corner. door Yaman Olfers. Vijf minuten later was het een fout van de keeper die de meest gekke ballen uit zijn doel had gerost, die over de bal heen dook, bij  een vrije trap van Caïn Seedorf. Even werd er achterin in de kluwen van mensen, bij een corner de bal verloren door de Telstar goalie, deze werd door een Fortuna Sittard spits binnen gewerkt, 2-2..  De apotheose kwam in de 83e minuut toen wederom de man van "16" in scoringspositie kwam, na een "schiettent" situatie. en de bal  het laatste tikkie kon geven, 3-2.... Gezien de tweede helft zeker verdiend, tegen deze, tot nu toe beste tegenstander van de beide competitie helften....

Mijn MotM:  vandaag was mijn Man of the Match, jeugdinternational O17 van Suriname Yamano Olfers, die weer eens liet zien, hoe volwassen je kunt spelen, op slechts 16 jarige leeftijd. Tevens was hij mede beslissend bij het prachtige resultaat vandaag (RR)