· 

2023-03-25 JO16 Telstar-JO16 B.F.C. 5-2 (0-1) (C9)


2023-03-25 JO16 Telstar-JO16 B.F.C. 5-2 (0-1) (C9)


Foto's KiKi de Ruig, verslag Jordi van Eewijk...
Foto's KiKi de Ruig, verslag Jordi van Eewijk...

Wedstrijd met 2 gezichten tegen goede tegenstander, eindigt uiteindelijk in een ruime overwinning, 5-2 (0-1)....


Zoals gezegd een wedstrijd met 2 gezichten…
1. Door beleving/instelling en
2. De wind die een bepalende rol speelde in het wedstrijdverloop.

Telstar begon dramatisch aan de wedstrijd… Nou ja alleen het begin? Eigenlijk was de hele eerste helft vanuit Telstar, Telstar onwaardig en dat resulteerde ook in een 0-1 achterstand met rust… 
In de 23e minuut weet BFC te scoren uit een corner die zoals hierboven op een slechte manier verwerkt werd door Telstar. Veel te slap en daar profiteerde BFC van! 0-1…
In de volgende 10 minuten is het eveneens BFC wat gevaarlijk is en 2 keer op het Telstar doel afgaat maar de bal maar net voorlangs schuiven.
Na 36 minuten is het dan eindelijk Telstar die een kans krijgt en wat voor een kans?! De middenvelder van Telstar weet door te breken, maar de keeper weet zich zo te positioneren, dat hij de bal kan blokken.

RUST! En dit was ook het moment waarbij alles in de kleedkamer rechtgezet kon worden, want een 2e helft spelen zoals de 1e helft kon echt niet!

Er waren nog geen 2 minuten in de 2e helft gespeeld en het was al raak!
Over links kwam de ingevallen linksbuiten door en die trok de bal terug de 16 in en via een voet van een BFC speler rolde de bal over de doellijn, 1-1.
Na 46 minuten was er een corner voor Telstar… Deze werd niet weggewerkt door BFC waardoor de spits van Telstar via een verdediger de bal achter de doelman kon werken en de achterstand was binnen 6 minuten omgebogen.

BFC had duidelijk moeite met de tegenwind wat bij Telstar in de eerste helft ook een rol speelde… De keeper was aan het zoeken hoe hij deze opbouw tot een goed einde kon brengen… Echter koos hij ervoor de dichtstbijzijnde verdediger in te spelen die op zijn beurt de bal terugspeelde naar zijn keeper, die kwam onder druk en schoot de bal tegen de Telstar spits aan en zo werd het na 49 minuten 3-1!!!
Vijf minuten later werd er door Telstar balverlies geleden op het middenveld. BFC kon hier van profiteren en wisten de bal na een solo richting doel, de bal in de verre hoek te schuiven, 3-2…
In de 64e minuut was het een afstandsschot van de middenvelder van Telstar die ternauwernood door de BFC keeper over getikt werd… Uit de daarop volgende corner komt de bal voor de voeten van diezelfde middenvelder en weet het verschil weer naar 2 te brengen en Telstar komt zo op een 4-2 voorsprong.

Het slotakkoord was ook voor Telstar waarbij de spits voor z’n derde doelpunt kon aantekenen… Hij ging 1 op 1 en wist de bal strak in de touwen te schieten!
Telstar wint de wedstrijd dus uiteindelijk met 5-2 maar de resterende wedstrijden niet meer zo’n helft als de eerste helft vandaag!
De tweede helft goed opgepakt met veel meer inzet en beleving!!!  (JvE)

Volgende week zaterdag 1 april speelt de Onder 16 van Telstar een vroege uitwedstrijd tegen de plaatselijke FC in Volendam, de wedstrijd begint om 10.00 uur!