· 

2023-03-25 JO18 Telstar - JO21 Telstar 1-1 (1-1) (vr)


2023-03-25 JO18 Telstar - JO21 Telstar 1-1 (1-1) (vr)

Er gebeurd veel op dit plaatje, alle mannen lekker in beweging.....
Er gebeurd veel op dit plaatje, alle mannen lekker in beweging.....


Friendly, friendly eindigt in een onbeslist, wind spelbreker van een lekker potje test voetbal, 1-1 (1-1).....


Zaterdagochtend, redelijk in de vroegte, zeg maar vroeg voor deze lieden, werd er een "Friendly" gespeeld op Sportpark "Zeewijk", op het veld bij Stormvogels.  Tussen de heren van de JO18 en de JO21. Onder leiding van de scheidsrechter Rolf Muller, die wel een beetje partijdig was, en veel overtredingen in het voordeel van Telstar gaf vandaag.  Eigenlijk 100% van de beslissingen ging naar Telstar. Op de bank van de JO21 van Telstar zat zijn broer, Daan Muller de verzorger van dienst, iedere uitwedstrijd is hij van de partij, die op soortgelijke manier deze wedstrijd inging. En ook alleen de behandelingen in het voordeel van Telstar afhandelde.  Zonder gekheid, deze twee mannen stellen zich wekelijks in dienst van, normaliter de JO21 van Telstar om de boel in goede banen te leiden. Bij de thuis wedstrijden is het fysiotherapeut Clem Uittenboogaard, die dan zijn verzorg-taken overneemt.  Vandaag was de rol van assistent overgenomen door Peter Vink, aan de kant van de JO21, die het perfect deed.....  Vandaag waren de teammanagers (JO18) Rick Gerritsen en (JO21) Justin Stuy niet aanwezig.... 

 

Deze wedstrijd, even snel op de rol gezet, diende om beide teams en coaches, (JO18) Rory Roubos, en (JO21) Michael Dingsdag, wat nouveautés  uit te laten proberen  voor het verloop van de lopende competitie(s), en daarmee de meelezende coaches, zoals bij mij bekend zijn dat er legio, zand in de ogen te strooien en toch wat kaarten tegen de borst te houden.... Tevens was het lekker voor de spelers, die normaliter iets minder in actie komen, spelritme op te doen, zodat zij wel in shape kunnen blijven om direct het stokje over te nemen, als zij in de teams moeten meespelen..... Fijn om te zien dat ook de mannen die vanwege blessures weer konden aansluiten, ook hun rol inde elftallen weer willen opeisen....

 

Al met al een lekker potje voetbal op, het bestaat nog écht gras, maar een beetje bedorven door de krachtige windkracht 8, die van doel tot doel, over het veld ging. Met de veld situatie, zoals gezegd, écht gras, hadden enkele spelers bij beide ploegen, met het schoeisel, geen rekening gehouden..... Heren, even een opvoed regeltje, als jullie willen doordringen in het "metier van profspelers" is dit een eerste vereiste, dat dit in orde is. Want één keer uitglijden in het betaalde voetbal, kan bepalend zijn voor het verdere verloop van, hopelijk zullen jullie dit bereiken,  jullie eventuele aankomende voetbal carrière.  

 

Om verder niet te veel beslag te leggen op de kostbare tijd van de lezers kom ik tot de uitslag.  Het werd 1-1, en dat was voor de JO18 iets te weinig, want zij hadden gezien de mogelijkheden, het meeste aanspraak op de overwinning (RR).