·

2023-04-01 JO16 FC Volendam- JO16 Telstar 2-3 (1-2) (C10)

Drie punter bij de buren uit Volendam, na drie keer een voorsprong, 3-2 (1-2)

Op de heerlijke vroege zaterdag ochtend in Volendam onder perfecte voetbal omstandigheden met lichte regen, wat minder voor de supporters. Even na 10e in de ochtend begint FC Volendam – Telstar o16. In de 3de minuut komt Telstar goed met de schrik vrij door een goede counter. Na dat ze de bal verloren bij de 16 van Volendam. 5de minuut komt Telstar op voorsprong door het hoog druk zeten bij de 16 van Volendam die daar geen antwoord op had. Goed begin voor Telstar 0-1. 11ste minuut komt de bal in de 16 van Telstar, ze werkte de bal niet goed weg en maken ondertussen hands. Penalty Volendam. 1-1. Telstar probeert in de 14ste minuut weer op voorsprong te komen met een 1 op 1 kans op de keeper, helaas schiet Telstar de bal over. 19ste minuut probeert FC Volendam op voor sprong te komen, door om op het middenveld de bal te veroveren. Ook een 1 op 1 actie op de keeper, hier red de keeper ook. De stand blijft nog het zelfde. 29ste minuut maakt Telstar een overtreding op buiten het randje van de 16, bal gaat over de kruising de keeper kijkt de bal naast.30ste minuut krijgt Telstar een vrijetrap, Telstar weet wel direct het net te vinden uit de vrijetrap 1-2. 37ste minuut probeert Volendam op gelijke hoogte te komen, schot op doel keeper laat los maar duikt daarna op de bal. 40ste minuut probeert Telstar de voorsprong uit te breiden via de spits die via de zijkant doorkomt helaas red de keeper. 2de helft Telstar begint sterk aan de 2de helft meerdere belovende aanvallen helaas kunnen ze het net niet vinden, of Volendam blokt het schot. 44ste minuut komt Volendam weer terug in de wedstrijd, met een cross pass vanuit het middenveld sturen ze de buiten speler in de diepte. Via de zijkant komt hij tot een scoringskans, keeper red goed. 47ste minuut weet Telstar zich net niet te belonen door het hoog druk zetten komt de spits weer 1 op 1. Helaas blijft nog even 1-2 voor Telstar. 48ste minuut komt Volendam wel terug op gelijke hoogte door een voorzet voor het doel, 2-2 gelijk. Wedstrijd blijft in evenwicht beide komen tot belovende aanvallen alleen blijft het daar vaak bij. In de 62ste minuut weer een 1 op 1 kans voor Telstar, helaas kunnen ze nog niet de voorsprong vinden.68ste minuut weet Telstar wel de voorsprong te pakken, door een schot op doel keeper blokt maar bal komt voor de voeten van een Telstar speler en schiet voor open doel binnen. In de 77ste minuut komt er nog wel een rode kaart voor Telstar door een overtreding op het middenveld. Volendam blijft druk zetten maar kan gelukkig niet de gelijkmaker vinden. Telstar wint in de late ochtend van Volendam en neemt de 3 punten mee naar Velsen. (JvE)

Zaterdag 8 april mag Telstar opnieuw een uitwedstrijd spelen, deze keer tegen Hoofddorp s.v. Aanvang: 13:00. Tot dan!