· 

2023-04-01 JO21 Excelsior M.- JO21 Telstar 2-4 (2-1) (C9)


2023-04-01 JO21 Excelsior M.-JO21 Telstar 2-4 (2-1) (C9)


 

 De JO21 van Telstar ontwaakt na rust, maar brandt in het tweede bedrijf, volledig los 4-2 (2-1)...


Zaterdagmiddag was het  al in de 9e minuut raak voor Excelsior Maassluis een diepte pass, vanaf de rechterflank ingespeeld, die als een warm mes door de Telstar boter sneed. Keeper Lukas van Ingen, moest op de inzet van de spits het antwoord daarop schuldig blijven 1-0....  Kort daarop verloor Telstar de bal op het middenveld, waarna de bal wederom met een steek pass tussen de beide cv’s door werd gespeeld, nu was de doelman wel de winnaar in het duel met een Excelsior Maassluis aanvaller. Enkele speldenprikken aan Telstar kant was het enige waar de Excelsior Maassluis. achterhoede op hun hoede moest zijn. De thuisploeg was rond de 20e minuut wederom met het eerder genoemde  warme mes bezig, ook nu was een steekpass voldoende om de zelfde aanvaller als bij de 1-0, in een 1-op-1 te zetten met de Telstar sluitpost en hem nu wel te verschansen, 2-0…  Het duurde tot de 35e minuut dat aanvoerder Zakaria Fatihi een geweldig schot losliet. De Excelsior Maassluis doelman tikte de bal met een geweldige “backflip” over de deklat.  Nog geen 5 minuten later was het wederom de Telstar aanvoerder die nu met een prachtige vrijetrap vol op de deklat schoot. De terugkerende bal werd door Tim v/d Loo, met een onnavolgbare “bicycle kick” acrobatisch in het doel geschoten, 2-1…. Door de knal op de lat was ondergetekende zo confuus, dat zowel deze bal evenals de mooie omhaal niet op het plaatje is vastgelegd, sorry mannen. Na deze goal kregen de “Young White Lions” enkele mogelijkheden om verder terug te komen, maar de (let op AJ) de tot dan uitstekende keeper bleef de baas. Met deze 2-1 stand brak ook de rust aan..... ..

Telstar trainer Dingsdag was niet content met de prestatie van zijn team. Hij bracht Joey v/d Velde in voor Damian van Dijk. Toch weer even wennen voor het team, maar dat zij over enorme veerkracht beschikken is onderhand wel bekend bij de insiders. Toch ging het kort na rust bijna mis. Op een voorzet van Excelsior Maassluis werd de bal hard ingeschoten en ook nog van richting veranderd. Keeper Lukas van Ingen liet zien waarom hij door de Telstar leiding tot nr3 is uit verkozen. Zijn duik naar links, werd door een werkelijk fenomenale reactie naar zijn rechterkant omgezet. De harde bal over de grond werd door deze manoeuvre uit het doel geranseld, waarmee hij waarschijnlijk de uiteindelijke winst op zijn naam mag schrijven.

 

In de 50e minuut werd een diepe bal van Joey v/d Velde, vanaf de linkerkant voorgegeven. De inkomende Quinten v/d Heerik komt inglijden maar de bal gaat voor het doel langs. Caner Demircioglu krijgt de bal op rechts geeft deze scherp voor de goal waarna Tiago de bal verkend naar de verre hoek, 2-2…  Vijf minuten later was het weer raak voor Telstar.  Caner Demircioglu krijgt na slecht uitverdedigen de bal weer terug. Hij laat een schot los op goal waarna de keeper deze harde kogel loslaat. Jair Bryson, vaak goudhaantje in deze situaties, schiet hem van dichtbij in het doel, 2-3…  In de 60e minuut komt Lucas Hardeveld voor doelpuntenmaker Tiago da Silva Patricio. Zijn eerste daad is een vrije trap loslaten op het vijandelijke doel. Helaas voor de invaller komt de bal net buiten bereik van de keeper  snoeihard op de paal.  Het veldspel van Telstar werd door deze voorsprong minder gehaast en kregen nog meer de controle op de wedstrijd. Dan in de 77e minuut ook nog de 2-4. Zakaria Fatihi vindt vanuit een scherp genomen corner, Tim v/d Loo die in volle ren schitterend inkopt. In de laatste minuten mochten ook Caner Demircioglu, Tim v/d Loo en Ashraf Madi eerder gaan rusten en konden Done-jill Lie a Kwie, terug van zijn blessure, Aaron Missehouy en Jessy Lobbes minuten maken. Uiteindelijk kon het team dus verdiend de overwinning pakken, na een miserabel eerste bedrijf… 

 

Mijn MotM:  vandaag was mijn Man of the Match niet Tim v/d Loo, die met twee écht prachtige doelpunten, het team op de goede weg hielp. Maar voor mij was het doelman Lukas van Ingen, die met een fenomenale save (bij 2-1), de basis legde voor deze overwinning   (RR)