· 

2023-04-1 Korfbal ZKV De 2023-04-01 Zaalkorfbal ZKV De Meervogels - KV Wageningen 17-19 (zc)


Zaalkorfbal ZKV De Meervogels - KV  Wageningen 17-19 (zc)

AmsterdamNed Photography - by Chris Dingsdag.......... Klik voor alle foto's op de Blauwe fotolink
AmsterdamNed Photography - by Chris Dingsdag.......... Klik voor alle foto's op de Blauwe fotolink

 

Voor ondergetekende was het één van de eerste zaalwedstrijden, in competitie vorm, die voor mijn camera kwam....  Nog wel een beetje onwennig.... Resultaat is aardig...


Afgelopen Zaterdagavond 19:30u. werd er in " Sporthal de Veur", te Zoetermeer, een (zaal) korfbal wedstrijd gespeeld op het tweede niveau van Nederland tussen de bezoekers KV Wageningen, en het  thuisteam het Zoetermeerse ZKV Meervogels. Voor ondergetekende was het één van de eerste zaalwedstrijden, in competitie vorm, die voor mijn camera kwam....  Nog wel een beetje onwennig....

Er ontspon zich een leuke wedstrijd waarbij het uit-team al snel een 1-4 en 2-6 voorsprong nam.  De thuis-ploeg kwam weliswaar redelijk snel terug , maar wist eigenlijk nooit meer op gelijke hoogte te komen, of een voorsprong te nemen. Via de warmlopende uit-spelers had ik mij ondertussen een beetje kunnen verdiepen in de (gewijzigde) spelregels.  Het was namelijk al een flinke poos terug dat ik ooit een Korfbalwedstrijd, destijds bij Swift uit Amsterdam, waar "familie" van ons speelde, had bezocht.  Nadat de beide teams het speelveld hadden verlaten, was er nog een leuke "pretletter" van Wageningen, die de laatste zaalwedstrijd met een ferme duik in het naastgelegen Zwembad afsloot.  Daar was zojuist een onderwater-worstel-wedstrijd, van twee veteranen-waterpolo teams afgelopen..... Door haar ploeggenoten werd deze ferme duik, onder luid gejuich ondersteunt. Zo bleef de sfeer bij de Wageningers goed tot het einde..... Beide teams veel succes en plezier, in het verloop van dit seizoen op het veld.

 

Niet geheel toevallig was ik daar aanwezig, want onder auspiciën van ervaren sportfotograaf Frank, van Leeuwen (Sport Shoots.nl), werd mij de kunstjes van de "binnensportfotografie"  bijgebracht. Dit werd mij cadeau gedaan door onze kinderen... Dankjewel, het was leuk en leerzaam. (RR)

klik op de plaatjes om deze te vergroten

Thuis team

Uit team