· 

2023-04-10 Regionaal tweeluik JO16 Telstar-JO17 Local Boys 5-2


2023-04-09 Regionaal tweeluik JO16 Telstar-JO17 Local Boys 5-2

Foto's Kiki de Ruig, verslag Jordi van Ewijk
Foto's Kiki de Ruig, verslag Jordi van Ewijk


JO16wint met 5-2 van Local Boys, voor een goed gevulde West tribune in het BUKO stadion!


De onder 16 van Telstar mocht het bal openen tegen de JO17 van de Local Boys… En dit voor een goed gevulde West tribune in het BUKO stadion!

Vanaf de aftrap was al merkbaar dat de spelers van de Local Boys met een andere insteek de kleedkamer uit waren gekomen dan die van Telstar.

Na 2 minuten was het namelijk al raak, via een indraaiende corner, stond het al 0-1!
Dit nadat zij daarvoor al 2 grote kansen onbenut lieten…

In de 21e minuut ging de linksbuiten van Telstar op avontuur en met een mooie actie buitenom wist hij zijn directe tegenstander te passeren en de bal in de verre hoek te schuiven en kwam Telstar weer op gelijke hoogte.

Een paar minuten later was het Telstar wat een corner kreeg. De goed genomen corner van de centrale verdediger van Telstar bleef een beetje in de lucht hangen vlak voor de nummer 6, bedacht zich geen moment en scoorde met een fraaie volley de 2-1!

Het resterende kwartier van de 1e helft gebeurde er niet veel meer dus gingen de jongens van Telstar en de Local Boys met een 2-1 ruststand richting de kleedkamer.

Na 7 minuten in de 2e helft een rare scrimage voor het doel van de Local Boys, waarbij uiteindelijk de aanvallende middenvelder van Telstar de bal op z’n borst aanneemt, een omhaal maakt en op prachtige wijze zijn ploeg op 3-1 weet te zetten.

Daarna bleef het een hele tijd 3-1, werden er een aantal wisselingen gedaan aan beide kanten, totdat in de 83e minuut de in de ploeg gekomen spits de bal binnendoor mee gaf aan de ingevallen rechtsback, die op zijn beurt 1 op 1 met de keeper kwam en de bal langs en kon schuiven, 4-1!

Een minuut later was diezelfde spits betrokken bij een volgend doelpunt van Telstar maar nu als afmaker… De aangever was de linksbuiten die goed doorging, de bal strak voor gaf en met een wereldschone sleepbeweging achter het standbeen kon de spits de 5-1 aantekenen.

3 minuten voor tijd waren het de Local Boys die op hun beurt nog wel even wilde aanzetten. De aanvaller brak door en ondanks de weerstand van de Telstar spelers wist hij 1 op 1 met de keeper te komen en de bal over hem in het doel te verwerken en bracht zo de eindstand op 5-2!!! (JvE)

Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan
Klik op het logo om naar de JO18 pagina te gaan