·

2023-04-15 JO21 Telstar-Alphense Boys 3-2 (2-0)(C10)

2023-04-15 JO21 Telstar-Alphense Boys 3-2 (2-0) (C9)

Ondanks volgens een "kenner", een "genant" tweede bedrijf, pakt de JO21 van Telstar, toch de punten, 3-2 (2-0)..

"Zoals reeds door mij voorspeld", de woorden gebruikend van onze Nationale top-trainer Van Gaal, werd het geen makkelijk potje. Ook de  uitwedstrijd bij de Alphense Boys, was namelijk geen sinecure, 0-1 voor Telstar.  De tegenstanders wilden onder het slaken van "oer klanken", bij het doordekken, de thuisploeg intimideren. Heel eerlijk leek dit nog een beetje te gaan lukken ook. De eerste 3 kansen waren namelijk voor de bezoekers, voordat de "Young White Cups", het heft in handen namen.  Vandaag was het uitblinker Quinten van den Heerik, die zijn huidige status wederom wat meer glans gaf.  Rond de 20e minuut was hij het die de keeper, na een terugspeelbal onder druk zette, en de bal blokt. Hij weet wel raad met het gebodene, en tikt de bal in het lege doel, 1-0...  Kort hierop was het Caner Demirçioglu die zijn dribbel naar binnen maakt.Hij wipt de bal over de verdediging richting de ondertussen op stoom geraakte Quinten van den Heerik.  In het duel met de CV van Alphense Boys, is hij de winnaar, en met een "wippertje" verslaat hij vervolgens de keeper, 2-0...

De tweede helft tegen de wind in, werd het combinatiespel wel iets beter, maar het spel bleef rommelig. Alphense Boys probeerde wel het spel weer naar hun toe te trekken, maar slaagde daar matig in. Toch waren de eerste 2 mogelijkheden wel weer voor de bezoekers.  Dan 20 minuten na rust, een prachtige bal in de diepte van Achraf M die Telstar aanvoerder Zakaria Fatihi op de linkerflank bereikte.  Na zijn goede balaanname werd het kunstleer vrijwel direct voor het doel geschoten.  De ietwat afdraaiende bal bereikte buiten bereik van de goalie, die met een prachtige zweef, langs de instormende Quinten van de Heerik vloog, de aanvaller. Die wist op zijn beurt het leer te toucheren waarna de bal bij de verre paal in het doel verdween. 3-0 (64')...

Na deze goal was Alphense Boys "rijp voor de slacht", zoals wordt gezegd.  Echter de volgende 3 opgelegde kansen werden door Telstar hopeloos gemist. Ook werd een pachtige voorzet van Jaïr Bryson, door de Telstar topscorer afgerond, maar (naar mijn mening terecht) door de assistent afgevlagd wegens buitenspel.  Na enkele wissels van beide teams, ging Telstar hier niet beter van spelen. Het werd nog lastiger nadat de bezoekers een makkelijk gegeven penalty, konden binnen schieten. De vandaag ongelukkig spelende goalie Lukas van Ingen, zat er nog wel heel goed bij, maar kon de bal niet keren, 3-1 (78')...  Het was daarna nog niet gewonnen voor de thuisploeg.  Alphense Boys zette alles op de aanval, wat ook nog resulteerde in de 2e voor de bezoekers.  Een bal op linkerflank wordt door een Telstar speler abusievelijk met het hoofd verlengd. De bal wordt daarna scherp voorgegeven en wederom was het de rappe nr.14 van de bezoekers, die nu het leer binnen knikte, 3-2... Nu werd het nog even billenknijpen voor de JO21 van de "Witte Leeuwen".  Mede door enkele "fraaie" beslissingen van de "MiY", rond- en op de "16" van het thuisteam.  Echter door goed keeperswerk van Lukas van Ingen bleef de voor Telstar positieve stand op het scorebord staan..... (RR)

Mijn MotM:  Had ik deze speler de eerste paar wedstrijden van deze competitie moeten typeren dan had ik gezegd, een "lief klein vogeltje", zonder enig vertrouwen, die maar moeilijk uit de startblokken kwam. Tegenwoordig is hij net  "el Butre, de Gier" van het team, Ook vandaag was Quinten van den Heerik, niet alleen door zijn 3 doelpunten, maar door zijn fantastische spel mijn man van de wedstrijd..... Super gedaan, ga vooral zo door.....(RR)