· 

2023-04-19 JO16 Telstar-JO16 AFC'34 2-2 (1-2) (C10)


2023-04-19 JO16 Telstar-JO16 AFC'34 2-2 (1-2) (C10)


Op de valreep een punt voor de JO16 van Telstar, tegen AFC'34, met minder goed voetbal, wel veel spanning, 2-2 (1-2).....


Woensdag 19 april stond de uitgestelde wedstrijd van zaterdag 16 april op het programma… De thuiswedstrijd tegen AFC’34 JO16.
Het was alweer de 11e wedstrijd van de voorjaarscompetitie van de 4e divisie.


Na nog geen minuut spelen was het de rechtsback van Telstar die AFC’34 bijna kon verrassen met een hard laag schot… Deze ging echter voorlangs en het bleef toch nog even 0-0…
Telstar begon goed aan de wedstrijd. Tot een aantal minuten later.

In de 7e minuut was het Telstar die aan de opbouw begon en uiteindelijk bij de ver ingezakte linksbuiten in de voeten kwam. Die op zijn beurt de bal zo terug speelde, dat deze terecht kwam in de voeten van een speler van AFC’34… Die wist hier wel raad mee en zo was het na zeven minuten spelen 0-1 voor AFC’34.

Ook in deze wedstrijd merkte je dat de IJmuidense wind een grote rol speelde in het spelverloop van deze wedstrijd…
Telstar had in de 1e helft moeite wanneer het in de problemen kwam naar een oplossing te zoeken, terwijl AFC’34 dit merkbaar de 2e helft had.

Na 29 minuten spelen waren het toch de Witte Leeuwen die op 1-1 kwamen… Via een ingooi kwam de bal terecht bij de aanvallende middenvelder van Telstar, die op zijn beurt de bal goed aflegde naar zijn spits… Die wist hoe hij deze kans moest verzilveren en via een harde droge schuiver richting de verre hoek wist hij de doelman van AFC’34 te passeren en Telstar weer op gelijke hoogte te zetten.

In de tien minuten daarna was het rommelig van beide kanten en dus zou je denken een 1-1 ruststand, maar hier dacht AFC’34 anders over en via de goed spelende nummer 10 wist AFC’34 toch met een voorsprong de rust in te gaan. Hij kreeg de bal op rechts en zonder ingrijpen van de Telstar defensie wist hij de bal met zijn linker in de verre hoek te krullen, 1-2.

In de 2e helft was het vooral Telstar die aan de bal was en die via verschillende manieren toch de gelijkmaker wilde forceren. In het begin nog voetballend, later wat opportunistischer door de ballen voor de pot te gooien.

Vlak voor tijd gebeurde toch hetgeen waar Telstar recht op had en dat was de gelijkmaker. In de 78e minuut een corner vanaf de linkerkant die voorbij de tweede paal terechtkwam, de aanvoerder van Telstar wist deze bal goed terug te koppen en de rechtsbuiten van Telstar verlengde deze eveneens met het hoofd in het dak van het doel! 2-2!!!

Kortom: Een wedstrijd die voetballend niet altijd even sterk was, maar wel altijd spannend!

De JO16 heeft nog 3 competitiewedstrijden te gaan. Te beginnen aanstaande zaterdag 22 april thuis tegen Hoofddorp s.v. JO16 om 12.00 uur op Sportpark Zeewijk Stormvogels.