· 

2023-04-22 JO16 Telstar-JO16 SV Hoofddorp 1-1 (0-0) (C12)


2023-04-22 JO16 Telstar-JO16 SV Hoofddorp 1-1 (0-0) (C12)


Foto's Kiki de Ruig, verslag Jordi van Ewijk.....
Foto's Kiki de Ruig, verslag Jordi van Ewijk.....


Hoofddorp onder 16 neemt bij Telstar semi-revanche, voor eerdere grote nederlaag tegen de leeftijdgenoten, 1-1 (0-0)...


Twee weken na de eerdere confrontatie in Hoofddorp, die eindigde in een klinkende zege(1-7) voor de Witte Leeuwen, stond de thuiswedstrijd op het programma….
Een gewaarschuwd Telstar die te horen kregen dat er een getergd Hoofddorp voor de dag zouden komen…
De wedstrijd was 12 minuten oud toen het eerste speldenprikje een feit was. De aanvallende middenvelder van Telstar schoot vanaf rechts diagonaal voorlangs.
In diezelfde minuut was het gelijk Hoofddorp met een antwoord. Een afstandsschot belandde op de lat en Telstar kwam goed weg!

Een paar minuten na het wapenfeit van Hoofddorp was het weer Telstar na een goed lopende aanval kwam de bal terecht bij de middenvelder van Telstar, schoot op doel maar de keeper van Hoofddorp weet de bal weg te stompen.
Tot de rust was het veel voetbal op het middenveld en dus was de ruststand 0-0.

Na de rust was het de rechtsbuiten van Telstar de bal op z’n hoofd kreeg, maar de keeper niet kon verrassen en de bal makkelijk kon vangen.
Na ruim 60 minuten spelen was het Hoofddorp die 1 op 1 gingen en de keeper in de korte hoek verraste en Hoofddorp op een 0-1 voorsprong zette.
Het was Telstar dat eigenlijk de 2e helft overheerste in balbezit, maar dan moet je er nog steeds dingen mee doen waar je jezelf mee kan belonen.
Dit gebeurde uiteindelijk 6 minuten voordat de officiële speeltijd verstreken was…
Een corner bleef voor het doel liggen en na een scrimmage wist de ene middenvelder de andere middenvelder te bereiken en de 1-1 in te tikken.

Telstar probeerde hierna nog de 2-1 te forceren, maar mogen nog van geluk spreken dat zij voor het verstrijken van de speeltijd diep in blessuretijd niet de 1-2 tegen kregen.
Een hele andere wedstrijd dus dan 2 weken geleden, waarbij Hoofddorp merkbaar iets goed te maken had en een Telstar niet hun niveau konden halen door verschillende redenen die de spelers vooral bij zichzelf moeten zoeken.
De volgende competitiewedstrijd staat pas over 3 weken op het programma… 13 mei uit bij Fortuna in Wormerveer om 17.00 uur!!! (JvE)