·

2023-04-22 JO18 Kon.HFC-JO18 Telstar 1-4 (1-1) (C10)

x

Foto's en verslag Rick Gerritsen.....

Een mooi resultaat, na goed spel, hard werken, knokken voor elkaar, en de winst van JO18 Telstar wint bij Kon.HFC, 1-4 (1-1)..

We hebben het zelf niet meer in de hand en moeten de komende weken enkel doen waar wij allemaal enorm goed in zijn; samen als een team verschrikkelijk goed voetballen.

Kon. HFC speelt met 5 dispensatie spelers. Zakken in tot hun rand cirkel en jagen op teken af, veelal als de bal aan de zijkant word ingespeeld. En proberen dan te verrassen in de omschakeling. Na 20 minuten gaan ze op onze helft spelen.  Maken onze verdedigers en buitenste middenvelders onnodige en opzichtige fouten. Waardoor vrije trappen  op minder dan 20 meter van onze goal.  En de 1-0 achterstand is helaas een feit…   Gelukkig maken wij een soort van omschakel moment via een mooie opbouw langs de zijkant, de 1-1 in de 27e minuut.

In de 38e minuut een mooie kans, die vanaf de 16 meter ineens doorgeschoten word, alleen recht op de keeper af.  We spelen goed hoor, maar wel teveel domme overtredingen en onvoldoende fel en scherp in de voorhoede.  Goede hoop een mooie en strakke bespreking in de rust en dan sterker doorpakken.

De wens van de stevige bespreking om een betere 2e helft komt uit. Here we go; nog 45 minuten knallen. 45’ Rydell voor Mohsen.  Beginnen goed, maar toch weer 1 moment van onoplettendheid. Bal naast bij een 1-op-1 met onze keeper.   In de 53e minuut; fel doorspelen van Bram leid tot balbezit van Rydell die er met de bal vandoor gaat, een mooie slalom maakt en heerlijk met zijn chocoladebeen scoort; 1-2. Schitterend.  60’ - Orhan en Doris voor Bilal en Aimane.   En schakelen opeens over naar een potje werkvoetbal met z’n allen.

De vermoeidheid slaat enigszins toe en alles word een beetje opportunistisch. Trekken aan shirtjes van de tegenstander word nu vervelend.  Gele kaart voor hun nr7.  Daarna wij direct geel (Latif). En het spel golft op en neer.

Mooie kans voor ons van de rechterkant, maar net iets te scherp voor gegeven. Geel voor Gijs voor vermeend spelbederf, maar zijn wij het mee oneens.  Een gestrekt been van de TP word gelaten en dan wel iets later onterecht tegen fluiten; de goede man is ook moe.  Beetje meer rust in de wedstrijd zou niet vervelend zijn.  En ja, nog niets eens gezegd en uit een corner bij de 2e paal terug en de 1-3 door Samir in de 80e minuut.  In de 40’ Nicharel voor Latif, die direct bijna scoort.  En 1 minuut later legt Bram fraai terug en mag Nicharel toch scoren: 1-4 is een feit.  Mooi om te zien dat wij ook een keer keihard kunnen knokken met elkaar en voor elkaar.   De tijd zit er lang op, maar de scheidsrechter gaat vrolijk; goede vent overigens en prima gefloten.  1-4 gewonnen!