·

2023-04-22 JO21 Telstar-JO21 FC Dordrecht 1-3 (1-1) (C5)

2023-04-22 JO21 Telstar-JO21 FC Dordrecht 1-3  (1-1) (C5)

Verdiend verlies JO21 Telstar, ondanks versterking met Telstar 1 reserves (onder 21), FC Dordrecht duidelijk speelt met hogere intensiteit, 1-3 (1-1).....

Gistermiddag was het genieten qua weersomstandigheden, in het BUKO stadion te Velsen-Zuid. Het voetbal daarentegen was niet het voetbal, wat de vaste supporters van de JO21 van Telstar de laatste maanden werd voorgeschoteld, met uitzondering van vorige week (3-2 verlies bij FC Den Bosch). Misschien was dit een voorbode, wat ondergetekende niet hoopt, maar het lijkt of er een beetje zand in de machine is gekomen. Het verlies tegen de jongelingen uit "Dordt", was verdiend, deze mannen tapten duidelijk uit een ander vaatje. Dat een aanvulling met wat meer ervaring niet altijd goed uitpakt werd gisteren pijnlijk duidelijk.

Het begin leek er niets aan de hand, want in de 3e minuut kwam het thuis team, vanuit een corner, middels een frommel goal, van Damian van Dijk, snel op 1-0...

Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het. De bezoekers namen na een kwartier, het tempo van de wedstrijd over, en het leek alsof het team met een bepaalde "grauw sluier" speelde. Een onnodig weggeven vrije trap werd door de "Dordt'er FC"  bij de verre paal gelegd, de Telstar verdediging vergat het kopduel te winnen en de nr9 van de bezoekers mocht eerst de bal op de eerste paal koppen, en daarna was hij sneller om het kunstleer binnen te schuiven, achter keeper Joey Houweling. Slechts enkele mogelijkheden, voornamelijk uit vrije trappen, werd het deel voor de Telstar JO21.  Het wedstrijd verloop had 5 minuten voor rust, een ander aanzien kunnen krijgen, toen een voortreffelijke diepte pass vanaf het middenveld, Sebastiaan Hagedoorn instelling bracht, echter het ietwat stroperige veld, werkte niet mee en de bal bleef hangen. De 2 CV's van de bezoekers wisten daarna het gevaar simpel onschadelijk te maken....  Ruststand 1-1...

Na rust kwam de laatste weken uitstekend draaiende Tiago da Silva in het veld voor de ietwat geblesseerde Quinten van den Heerik. Daarmee werd het veldspel levendiger, en werd er in een iets hogere versnelling gespeeld.  Ook Dordrecht had gewisseld, nr 14 van de bezoekers, bracht over de flank meer gevaar, en liet enkele keren de rechterflank zijn hielen zien. Enkele keren kwam de thuisploeg goed weg, mede omdat de bezoekers wat slordig waren in de schoten op doel.

Dordrecht was al een paar keer gevaarlijk. En nu is het raak na reeds een aantal hachelijke momenten voor het Telstar-doel. Een aanval door het midden wordt meegegeven naar de links van de "16", de rappe linkerspits die twijfelt niet en schiet op goal. Met een uitstekende reflex van keeper Houweling, redt de goalie eerst de situatie. Maar daarna komt de terugkerende bal bij een geheel vrijstaande rechterflank speler, die met weinig moeite binnen tikt (80').

Een mislukte uittrap mogelijkheid van de Telstar achterhoede, wordt door de, tot dan goed leidende scheidsrechter, tot vrijetrap op de 5 meter gelegd. Hieruit ontstaat wederom een lastig moment waarna de bal corner gaat. Telstar komt er nog amper uit, en de 1-3 is dichterbij, dan de enkele counter mogelijkheden.

Dan vanuit een ingooi, waarbij het hele team staat te "toeschouweren",  wordt wederom de rappe Dordrecht-aanvaller bereikt, hij legt hem voorbij de verre paal. waar het kunstleer simpel diagonaal langs de Telstar-goalie wordt getikt, 1-3... (83')...  Zoals eerder al gememoreerd, was dit een verdiende overwinning voor FC Dordrecht, nu kunnen de Young White Cups het volgende week weer goedmaken, als ze op bezoek gaan in Dordrecht....   Heren dan meer succes, en misschien wat meer power in het spel.... (RR)

Mijn MotM: vandaag heb ik wel weer iemand gekozen als favoriet.  Dit keer was het Tim v/d Loo, die volgens mij 2 paar longen heeft, en bijna alle gaatjes kon dichtlopen. En ook aanvallend in het verhaal voorkwam (RR)