· 

2023-05-06 JO21 FC Dordrecht-JO21 Telstar 3-3 (1-0) (C12)

2023-05-06 JO21 FC Dordrecht-JO21 Telstar 3-3  (1-1) (C12)


 

 JO21 neemt 75 minuten revanche, maar vergeet zich te belonen en het af te maken,.... 3-3 (1-0)


Zaterdagmiddag was het weer eens genieten op het bijveld in Dordrecht. Voorheen konden de JO21 teams in het stadion spelen, maar gezien dat ze op veld "1" nu sinds twee jaar "natuurlijk" bezig zijn is voetbal daarop over voor de jongeren.  Maar vandaag werd ook op het bijveld, werd een potje gespeeld waar de vonken vanaf sprongen.  Beide teams, elkaar nog ontmoet de vorige week in het Buko.Stadion, waren erop gespinst om ook deze wedstrijd over de streep te trekken. Helaas moest het team het wel doen zonder de geblesseerde Done Jill Lie-A-Kwie en ook 1e aanvoerder Zakaria Fatihi. Hun plaatsen werden, ten opzichte van de vorige wedstrijd, prettig ingevuld door, onder 21 spelers van "1".....

 

De beginfase was de eerste de beste mogelijk voor de bezoekers.  Een hard voor getrapte voorzet van Caïn Seedorf wordt ternauwernood gemist, door Quinten van den Heerik. De topscorer van het team  Hij schampt de bal net te zacht, waarna de bal voorlangs de verre paal gaat.  Echter daarna werd de wedstrijd overgenomen door de Dordtenaren, wat resulteerde in een simpel weggeven goal, in de 17e minuut. De grote spits werd de mogelijkheid geboden om de bal op de middenlijn op te pakken. naar de "16" te sprinten, de laatste man uit te kappen en een schot te lossen op de Telstar-doelman, die hierop kansloos was, 1-0...  Rond de 30 minuut krijgt Telstar de tweede goede kans, een harde vrijetrap van Caïn Seedorf belandt onderkant lat en stuit door "in de goal, of er net uit". De terugkerende bal wordt door Quinten van den Heerik in de goal gekopt, achter keeper Trevor Doornbusch.  Op appèl van de grens wordt de goal afgekeurd voor buitenspel.   En met deze 1-0 stand, breekt dan ook de rust aan.....

 

De tweede helft worden direct de intenties van Telstar duidelijk,  Met een, de laatste tijd zeer sterk spelende Tiago da Siva, op de links middenveld positie, voor centrale verdediger Damian van Dijk, wordt het spel naar voren gestuwd.  Centrale middenvelder Tim van der Loo pakt de rechter CV positie over. Het spel wordt sneller en sneller, wat af en toe de precisie reduceert. Toch weten de Velsenaren, met goed veldspel, het initiatief geheel over te nemen, ten opzichte van de eerste 45 minuten.  Een kantwissel van Achraf Madi op Caner Demircioglu levert een perfecte overname op. Hij zoekt de rechterflank op en speelt de bal met een mooi steekpassje Caïn Seedorf aan. Die twijfelt geen moment en verslaat voormalig Telstar-goalie Trevor Doorenbusch in de korte hoek, 1-1 (52')... Even wordt een prachtige diepe bal van een FC Dordrecht verdediger, op de spits gelegd.  Nu komt Telstar keeper Lukas ! in de één-op-één situatie, waar hij met geweldig ingrijpen, de "Dordt" spits van scoren afhoud.  Telstar houdt de druk er flink op en even weten de Dordtenaren het niet meer. Tim van der Loo komt goed voor zijn man, en speelt Caner Demircioglu aan. Die dribbelt van buiten naar naar binnen, en draait de bal de "16" in op Sebastiaan Hagedoorn.  Hij neemt de bal op de borst aan, die prompt voor de voeten van Quinten van den Heerik valt, die weet wel raad met het het "kleinood" en neemt deze onhoudbaar op de slof, 1-2 (65')... 

 

De druk werd opgevoerd, en even kan FC Dordrecht er niet meer uitkomen. Zo ook in de 75e minuut, wanneer een corner wordt afgeslagen, en door Tiago da Silva naar de zijkant wordt verplaatst.  Caïn Seedorf passeert de rechtsachter en geeft de bal bij de voorste paal.  De opduikende Quinten van de Heerik, tikt hem in één beweging binnen, 1-3 (75')... De Dordrecht trainer was niet echt tevreden over zijn team, en paste een driedubbele wissel toe.  Hiermee probeerde, én kreeg hij meer grip op de wedstrijd, ondanks dat het verzorgde veldspel, getoond door de Wit-Groenen vorige week, nooit ook maar enigszins in de buurt kwam. Met "Kick and Rush" spel verkregen ze wat meer ruimte, waar de fysiek sterke spits, gebruik van probeerde te maken. Één situatie riep ook weer wat vraagtekens op, bij een "Penalty situatie" die er eigenlijk géén was.  De lange spits drong in de "16" en ging een één-twee aan met zijn nr10. In het doorspelen kwam de speler in buitenspel positie, waar de scheidsrechter voor floot, maar de speler, na het fluitsignaal een swalbe maakte. Gelukkig hebben we ook hier de foto's nog van.

 

Dan in de 85e minuut een onnodige vrijetrap  voor FC Dordrecht, die voor de pot werd geslingerd. Slechte organisatie voor de goal, zorgde ervoor dat juist de lange spits tegenover één van de kleinere spelers van Telstar het kopduel mocht winnen.  Met een geweldig naar de grond "geslagen" kopstoot was keeper Lukas van Ingen, bij de verre paal geklopt, 2-3...   Dat de thuisploeg ook nog de gelijkmaker binnenschoot was inherent aan de laatste periode waar het team zich in bevond. Simpel balverlies, en een "rouwmomentje" aan de Telstar-rechter zijlijn, juist voor mijn neus, leverde een doordringende speler in de Telstar "16" op.  Zijn min of meer mislukte schotpoging caramboleerde via één of twee Telstar dijen of billen, in het Telstar doel (87')...  De bezoekers wilden dit niet op zich laten zitten, en gingen de resterende tijd, plus blessuretijd, vol op de aanval.  Één en ander leverde nog een flink aantal corners op die veel gevaar stichten.  Echter de uitstekend keepende Trevor Doorenbusch wist met enkele fantastische reddingen, het punt voor Dordt, waar beide teams op meer hadden gehoopt...... Volgende week de koploper VVV Venlo, waar de eerste wedstrijd, in de dying seconds een penalty voor de Limburgers, roet in het eten gooide (3-3).  Dus klaar voor de revanche mannen... 

 

Mijn MotM:  Ook dit keer was het, zonder iets af te doen aan de twee goals van Quinten v.d Heerik, of de multiple dribbels én goal van Caïn Seedorf, wederom  Tim van der Loo. Die met zijn constante goede spel dit jaar een absolute meerwaarde heeft, in de huidige Telstar jeugd..... (RR)