·

2023-05-27 JO18 AFC-JO18 Telstar 1-3 (1-2) (C14)

Op een mooie "bijna" Pinksterdag, AFC afgetroefd op Sportpark "Goed Genoeg",.... 1-3 (1-2)

Zaterdagmiddag 12:30u., 14 Graden, Noordoosten wind kracht 3 en een helder blauwe hemel met een warm zonnetje.   Wij met een jonge groep en een goede tegenstander met alle toegestane dispensatie spelers; heerlijke ingrediënten voor een leuke laatste wedstrijd om de 2e plaats in de competitie.
Sommige spelers van ons moeten even wennen aan de positie en de samenstelling, maar dat komt snel goed.
Beide teams spelen fel, maar met respect. We willen allebei voetballen en dat geeft overal op het veld leuke duels.  De 1e goede kansen zijn voor AFC; de beste na 11 minuten voor ons. Maar komen net een stapje tekort.

De 0-1 door Latif na een schitterende actie van Bram. Latif was scherp en snel op de bal, toen de keeper het schot van Bram tegenhield, maar niet kon klemmen.
De corners van Enzo zijn een mooi wapen voor ons.
Bram speelt zichzelf na 22 minuten voetbal mooi vrij in de 16, alleen is zijn schot niet goed genoeg en de corner is een feit. Alleen levert de corner niets op.
Latif na 25 minuten fraai ingespeeld door Rapha, alleen kreeg hij onvoldoende kracht in zijn schot om de keeper te verschalken. En staat het nog steeds 0-1.

Na 34 minuten spelen, met veel druk op de tegenstander, komen we op de helft van de tegenstander in balbezit en zetten goed door. De 0-2 door Bram is een feit.
En 2 minuten later de 1-2 die je van mijlenver zag aankomen helaas.
De wedstrijd word wat spannender.  De 1e corner tegen met nog 5 minuten te gaan in de 1e helft.En dat levert nog een corner op. En daarna een botsing van de hoofden van 2 spelers. Pijnlijk.
Gele kaart voor Latif in de 50e minuut.  Einde 1e helft na 50 minuten.

Nicharel (14) en Aimane (12) voor Bram (8) en Mohsen (6).  Hoop dat we ons goed herpakken de 2e helft.  Mooie kopbal van Joey, die de keeper net naast tikt. Maar het blijft sappelen. Misschien een paar extra wissels. Bilal (10) en Dorus (18) voor Samir (7) en Rayyan (9) in de 60e minuut.
Prachtige slalom van Enzo, waardoor hij zichzelf vrij voor het doel speelt, helaas te zacht ingeschoten.  We hebben wel meer balbezit, maar daarmee is ook alles gezegd.   We maken de 1-3, maar, enigszins onbegrijpelijk, word het 1e doelpunt van Dorus afgekeurd.  In de 42e minuut van de 2e helft de intikker van een goed lopende Nicharel, toch de 1-3, Na een krachtige dribbel van Bilal, die al het voorbereidende werk deed.
Bilal is fantastisch ingevallen en maakt net dat kleine beetje verschil in de 2e helft om de volle winst naar ons toe te trekken.