· 

2023-05-20 JO21 Excelsior R.-JO21 Telstar 1-6 (1-1) (14)


2023-05-20 JO21 Excelsior R.-JO21 Telstar 1-6 (1-1) (14)


Telstar JO21 probeert doelsaldo te nivelleren maar slaagt daar niet in, 1-6 overwinning en niet mee werkende concurrentie, voorkomt tweede promotie.... 1-6 (1-1)....


Zaterdagmiddag was het op de bijvelden van Excelsior, in de volksmond "het schoolplein", vanwege de jeugdwedstrijden die daar worden gespeeld, voor de JO21 van Telstar een uitdaging om een 3 puntenachterstand in te halen op de nummer 2 van de competitie, Fortuna Sittard en nr 3, FC Dordrecht....  Daarnaast waren er zomaar 13 doelpunten in te halen op de huidige nummer 2.... Máár niets is onmogelijk, werd er door vertrekkend trainer Michael Dingsdag, aan de jongens deze week ingeprent. "Als er nog kans is, dan willen we nog voor gaan".   Met een perfecte instelling gingen de mannen dan ook de wedstrijd in.....

 

Met zeer hoge intensiteit was er vanaf seconde één, aanval op aanval op de Excelsior goal. Van volop druk naar voren, combinatie na combinatie en mooi aanvalsspel was de eerste 20 minuten te genieten. Daarna kwamen de gastheren wel wat beter in het spel.  Voordat deze periode aanbrak was er in de 14e minuut een mooie opening van rechter- naar de linkerflank.  Achraf Madi schiet hard op de goal, de keeper lost het schot, en de inkomende nieuwbakken KKD schutter, Quinten van den Heerik, tikt de bal binnen, 0-1...  Dan in de 23e minuut is er een afgeslagen corner van Excelsior, de bal wordt weg gekopt maar blijft hangen randje "16", die hard via binnenkant paal wordt ingeschoten, 1-1...  Tot aan de rust probeert Excelsior wel de aanval te zoeken, maar is niet echt bij machte om door de hechte 4 mans verdedigingslinie te glippen. Een prachtige kogel van Sebastiaan Hagedoorn, wordt helaas afgekeurd, nadat Joey van der Velde, een schier onhaalbare bal met een ferme kopstoot, "45" teruglegde. Ook was Quinten van den Heerik terug gevlagd, op een mooie dieptepass van achteruit. Vanaf de linkerflank was Tiago da Silva Patricio bijna succesvol. met een schot op doel, maar de wat onzekere Excelsior goalie drukte de bal net naast de goal...  Met de 1-1 stand brak ook de rust aan.....

 

Na rust met Bram Koot in het team, voor de licht geblesseerde Tiago da Silva Patricio. Met deze  wissel werd en naast Quinten van den Heerik een echte spits bijgezet, om nog meer druk naar voren te krijgen. Dit pakte wonderwel direct goed uit.  Caner Demircioglu wist al na de 2e minuut na rust het leer in de goal te schieten. Namelijk een harde voorzet van de rechtervleugel speler wordt door niemand meer aangeraakt, en de bal beland in de goal, 1-2... Dan 3 minuten later gaat Sebastiaan Hagedoorn met een flitsende solo de "16" in.  Niemand durft de aanvaller aan te pakken, en hij geeft de bal voor de goal naar de verre paal.   Team topscorer Quinten van den Heerik loopt de bal simpel binnen, 1-3...  Nog geen 2 minuten later ontstond de 1-4, uit schitterend afstandschot vanaf wel 20 meter door Achraf Madi. Zou het dan toch gaan lukken.  Theoretisch kon het als dit scoringstempo was te handhaven, er waren tenslotte nog ruim 40 minuten te gaan. Helaas volgde de volgende goal net iets buiten het tijdschema. 

 

Caner Demircioglu gaat over de rechterflank een actie aan, passeert 2 man op rij en legt de bal terug op Bram Koot, die het kunstleer binnenschiet, 1-5 (57')...  Kort hierop was het wederom de lange spits, die in volle ren op de keeper afging, een mooie lob loslaat, en daarmee de keeper passeert. Echter de lob beland op de onderkant van de paal. Een viertal wissels aan Telstar kant. Vertrekkend, maar uitstekende  doelman, Jesse Vink komt voor Lukas van Ingen, Raphael Oyemah komt voor zijn evenknie Rychaintello Knoll, Jessy Lobbes komt voor Caner Demircioglu en Rydell Fränkel voor Quinten van den Heerik. In het verdere wedstrijdverloop komt Excelsior nog maar weinig in het verhaal voor, maar komt toch nog tot een kopbal die ruim over de goal gaat en een meesterlijke geredde 1-op-1,  van de ingevallen keeper Jesse Vink... In de 69 minuut valt ook nog de 1-6. Een mooie aanval van vanaf links wordt verlegd naar rechts. Jessy Lobbes legt de bal op Raphael Oyemah, die diep gaat en de bal breed legt op Bram Koot. De laatstgenoemde kan de bal simpel binnenlopen..... Hiermee is de koek op, en moet Telstar genoegen nemen met een gedeelde 3e plaats in de competitie, op doelsaldo. Daarmee is de late gelijkmaker in en tegen Dordrecht spelbreker voor Telstar, voor een tweede promotie competitiejaar 2022-2023.....

De vertrekkende spelers wens ik vanaf mijn kant veel succes in het verdere verloop van hun carrière, lukt het niet via deze weg (Telstar), dan kan het altijd nog lukken via een andere club, om jullie dromen na te streven.....

 

Mijn MotM:  vandaag is Joey van der Velden, die een lastig seizoen heeft gekend. Naast de basis was beland, en vandaag weer in de basis opgenomen, voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Hij heeft vandaag met een hele goede wedstrijd zijn seizoen afgesloten. (RR)