· 

FC Volendam gaat "in zee" met Michael Dingsdag als hoofdtrainer van de Volendammer beloften, met Regillio Simons als zijn rechterhand (O21)


AmsterdamNed Photography news

Ondertekenen van het contract, met bestuurslid Hans Bond (FC Volendam)
Ondertekenen van het contract, met bestuurslid Hans Bond (FC Volendam)
Volendam, maandag 12 juni, 2023.

Oud-profvoetballer Michael Dingsdag is de nieuwe hoofdtrainer van de O21 de beloften van FC Volendam. Maandag zette hij, samen met voormalig FC Volendam coryfee en bestuurslid Hans Bond, zijn handtekening onder een éénjarige overeenkomst. Na zijn carrière als speler van o.a. D.W.S., SBV Vitesse, SC Heerenveen, FC Sion, Grasshoppers Club Zürich en tot slot NAC, is dit voor de Amsterdammer een mooie vervolg stap in zijn carrière.

Na het afsluiten van zijn actieve loopbaan als speler bij NAC (2015-2016), werd hij in de volgende 5 seizoenen jeugdtrainer in dienst van de Bredanaars. In 2021 stelde voormalig FC Volendam trainer Andries Jonker hem aan als assistent bij het eerste team van "De Witte Leeuwen" van Telstar. Het afgelopen jaar was hij, naast assistent van Mike Snoei, ook trainer van de JO21 van de Velsenaren waarmee hij, het afgelopen seizoen (najaar) kampioen werd in de 4e Divisie, van de KNVB. Helaas werd de voorjaarscompetitie in de 3e Divisie, op een 3e plek afgesloten, zodat hij net geen tweede promotie of kampioenschap kon bijschrijven.  Seizoen 2023-2024, kunnen de mannen van "het andere Oranje", van zijn kwaliteiten gebruikmaken, en voor doorstroming naar het eerste team gaan zorgen.....

Foto's en tekst AmsterdamNed Photography
Foto's en tekst AmsterdamNed Photography

 

 

Naast Michael Dingsdag heeft FC Volendam ook oud-prof Regillio Simons, van onder meer Fortuna, Telstar, Willem II, NAC, ADO Den Haag, Top Oss en Kyanga Purple Sanga, als zijn rechterhand, in de O21 staf opgenomen. Hij zal het team completeren en zijn schat aan ervaring proberen over te dragen aan de Volendammer jeugd.   (RR)