· 

20230722 vr FC Rijnvogels-Jong Volendam (u21) 4-1 (3-0)

Foto's AmsterdamNed Photograpy: Klik op de foto, om alle foto's te kunnen bekijken.
Foto's AmsterdamNed Photograpy: Klik op de foto, om alle foto's te kunnen bekijken.

Tegen een zeer geroutineerde 3e divisionist FC Rijnvogels, werd de eerste wedstrijd van Jong Volendam met een verdiend verlies afgesloten.  Al in de 14e minuut waren het de Katwijkers die de op een 1-0 voorsprong konden komen, nadat een bal vanaf de tweede paal "cross" werd binnen geschoten Drie minuten later stond ook al de 2-0 op het scorebord nadat een vrijetrap, wederom vanaf de Volendammer linkerflank, hard bij de voorste paal, kon worden binnen gekopt. De mannen waren voor rust met een semi-vrije rol binnen de lijnen gestuurd, dat pakte aardig uit, echter de eindpass kwam bijna nooit bij de "Volendamse afronders" aan. Daarentegen waren de volwassen spelende Katwijkers zeer adequaat in de afronding, Zo ook toen de Rood-Zwarten via een omschakeling over de rechterkant de "16" binnenkwamen, een mooi hakje naar linkerspits, Roy van Leeuwen. Hij twijfelde geen moment en liet keeper met een slim tikje in de korte hoek kansloos, 3-0 en zijn tweede. Na een goede "45" vanaf de achterlijn via Milan de Haan werd Caner Demircioglu bereikt. Zijn schot werd gestopt, de rebound werd volgens mij door Mika van der Horst ingeschoten, maar ook dit werd gekeerd door de Katwijker goalie. 

 

Na rust een heel ander spelbeeld, en de Volendammer FC groeide in de wedstrijd. Druk voorruit leverde enkele kleine kansjes op, en in de 64e minuut de 3-1.Vanuit een corner van de jongeling (16) Keyshawn Wang-a-Sois, kon Waleed Ait Abdellah, bal in het doel koppen. In de 72e min. kon FC Rijnvogels ook nog de stand uitbreiden naar 4-1. Na een fraai ingeschoten vrijetrap, ondanks een dito duik van de keeper, kon de terugkerende bal, alsnog in de rebound in het Volendammer doel worden gewerkt. Na enkele pittige trainingsdagen, bleek deze tegenstander nog net iets verder in de voorbereiding, dan de "Volendammer Youngsters"..... (RR)