· 

20230728 vr Jong FC Volendam (u21)-Dream Team Academy 2-0 (1-0)

 

 

Goals, alleen bij start, en finish. Jong FC Volendam, boekt al vooruitgang..... 2-0 (1-0)


Vrijdagavond werd de tweede wedstrijd van het seizoen afgewerkt.  In een prettige atmosfeer, mooi voetbalweer, en veel sterk meelevende, meegekomen bezoekers uit Amsterdam. De keuzeheer van dit Dream Team Academy, Orson Naarendorp, had een heel mooie selectie-mix gemaakt, van power, snelheid en met voetballend vermogen. Jong FC Volendam, met trainer Michael Dingsdag en voor vanavond ass. Jip Bartels aan het roer, had daar echter maling aan, en met veel bravoure, werd direct de vijandelijke achterhoede onder druk gezet. steunt door de zéér jeugdige luid-supportende FC Volendam supporters, van rond de 10-12 jaar.  Na 2.08 seconden, lag de bal al in het Amsterdammer netje, nadat keeper Kayne van Oevelen, de bal ver naar voren trapte. De rappe test-speler Kevin N'jalle ging achter de bal aan, en schoof het kunstleer, eerst door de poort en dan achter de DTA-keeper, 1-0 (3')...  Het spel was van beide kanten, af en toe pittig, en zeker geen zomeravond-voetbal partijtje. De uitstekende "MiG" liet goed doorvoetballen, en wist echter hoever de mannen mochten gaan. Toch waren de "Younsters van de Dijk" bij het afwerken onrustig en nog ietwat slordig. De eindpass kwam nog te weinig aan, om deze simpel af te ronden. De voorhoede, aangevoerd door Quincy Hoeve, met kort daarachter een sterk opererend duo Jermain Rijssel en Milan de Haan, en later Caner Demircioglou, kwamen met enkele acties wel in de "16", maar wisten net het doel niet te raken. Ook een kopbal van Luc van Koeverden, richtte met het hoofd, uit een corner, net te hoog.....

 

 

Het tweede bedrijf met enkele wissels in het Oranje team, en een iets aangepaste speelwijze qua posities, werd er niet minder op. Ook deze jongens wilden graag laten zien, wat voor vlees er in de Volendammer-kuip zit. De bezoekers wilden het er niet bij laten zitten, en omdat de "FC" de mogelijkheden niet hadden verzilverd, was de 1-0 maar zeer summier. De grootste kans aan DTA zijde was er één, nadat de ingevallen Volendam-goalie, Abdessalam Ouboumalne, een diepe bal aan de zijlijn wegwerkte, deze met een noodvaart, vanaf zo'n 45 meter, op het verlaten doel werd geschoten. Hij werd echter gered door zijn achterhoede, en met prachtig mooie sliding werd deze van de lijn gegleden. Jong FC Volendam kwam er enkele keren goed uit, met Jermaine Rijssel, Francisco Reyes Marizan en Milan Engelander. Zo ook in de 88 minuut, toen werd Jermaine Rijssel over de Volendammer rechterflank gelanceerd. Na enkele schijnbewegingen, volgde een goede voorzet, juist buiten de 5 meter van ADT. De inlopende Milan Engelander twijfelde niet en wipte de bal in het doel, 2-0 (88')...  De bezoekers probeerden, zelfs met nog enkele minuten op de klok, om terug te komen. Een schuiver vanaf de ATD-linkerkant, werd hard en laag ingeschoten, een handje van de Volendam-goalie was echter genoeg, om de 2-1 te weren.  Al met al een leuke pot, waarbij nu al weer wat vooruitgang te bespeuren viel, ten opzichte van afgelopen zaterdag, in Katwijk.....
 

Mijn MotM: ik ben gewend om, als Razende Reporter, naar "eigen idee", en uit eigen "koker" een Man of the match te kiezen. Dit doe ik zonder inmenging van de Staf. Dit om misverstanden te voorkomen.

 

Voor deze keer was Jermaine Rijssel mijn MotM, die met enkele mooie acties en passes liet zien dat hij, mits hij de feedback oppakt, een aardige voetballer kan gaan worden (RR)