· 

20230805 vr Jong Almere City FC-Jong FC Volendam 4-3 (1-2)

Foto’s Chris D: Jong FC Volendam (u21), de 0-1 door Francisco Reyes Marizan
Foto’s Chris D: Jong FC Volendam (u21), de 0-1 door Francisco Reyes Marizan

 

Zeer ruime blessuretijd nekt Jong FC Volendam onder 21, bij het zeer ervaren Jong Almere City FC. Voor rust een ruime voldoende, na rust een 6-, 4-3 (1-2)..... 


Zaterdagmiddag waren de jonge mannen uit Volendam op reis naar Almere, waar het plaatselijke échte "Jong team" van "City FC" hen opwachtte. Op voorhand had ik even geïnformeerd, in welke formatie(s) het thuisteam zou gaan spelen tegen de bezoekers. Danny Schenkel gaf aan dat hij ongeveer met zijn competitie elftal zou kunnen aantreden. Dus voor de zéér jonge gasten zou het een mooie graadmeter kunnen worden...

 

Almere City startte, net als het weer, stormachtig,. Met veel druk naar voren probeerde ze de bezoekers vast te zetten. Slechts na enkele minuten bleek al dat deze jonge mannen, zich hier heel knap onderuit konden spelen, en niet onder de indruk waren. Met name Jay Koorndijk als leider in de achterhoede, straalde veel rust uit. Over de linkerflank, werd aanvallend veel arbeid verricht door Nash Bijnou en de frêle Jermaine Rijssel, die een constante plaag waren voor de Almere achterhoede. Toch leverde een breed gespeeld balletje, een kansje op voor het thuisteam, waar niets mee werd gedaan. Quincy Hoeve, als aanvalsleider van "FCV" bracht, met zijn snelheid, regelmatig de ervaren  "City FC" achterhoede in verlegenheid. Na 10 minuten kreeg hij een overtreding mee. Caner Demircioglu trapte de bal hard in de "5". De keeper beoordeelde de bal verkeerd en liet de bal terug stuiten, waarmee  en . waarna Francisco Reyes Marizan de bal binnen tikte, 0-1.  Na 22 min. moest Mika v/d Horst het veld verlaten en werd vervangen door Milan Engelander. Almere City FC was via enkele plaagstootjes, in de counters, af en toe voor keeper Abdessalam Ouboumalme te vinden, maar dat bracht weinig gevaar. Wel konden ze vanaf randje "16" enkele schoten op het Volendammer doel loslaten, zonder resultaat. De sterk spelende Nash Bijnou (Keyshawn Wang-A-Sois) moest met een blessure uitvallen (32'), waardoor er achterin een belangrijke bouwsteen wegviel.  Na ongeveer 40 minuten moest de verdediging capituleren, nadat aanvoerder nr44 ongedekt, vanuit een corner, de bal achter de doelman kon prikken, 1-1...  De Youngsters waren niet uit het veld geslagen en Milan de Haan kon vanuit een voorzet van Caner Demircioglu, ongeveer 5 minuten later de 1-2 binnenkoppen (44')...

Na de pauze kwam de ploeg van Michael Dingsdag er bijna niet aan te pas.  De druk, en het tempo werd bepaald door de gastheren. Enkele harde diagonale schoten werden voor het doel van Volendam-keeper Huub Veltman,  voorlangs geschoten, en kwamen de bezoekers goed weg.  Toch stond de 1-3, via Vernon Addo, eerder op het score-bord. In de omschakeling was hij zijn directe tegenstander, met een fraaie passeerbeweging, knap de baas. Hij sprintte naar de achterlijn en trapte het kunstleer hard voor, naar de inkomende Volendam-aanvallers. Geholpen door de Almere keeper werd zijn voorzet echter tot goal gepromoveerd (65'). Deze stand duurde nog geen 2 minuten, toen de Almere aanvallers, van enkele onachtzaamheden, van de Volendam verdediging profiteerden, 2-3 (nr47)... De  druk hield aan, en de gereduceerde ploeg, kon nog maar weinig verse krachten inbrengen. Dit brak een beetje op, want reeds gewisselden moesten weer hun opwachting maken. Zo ook Jermaine Rijssel, die diep weg werd gestuurd, twee man passeerde, maar nogal cru werd geblokkeerd. Even leek het op een "wielrenners" sleutelbeen blessure, maar dit jonge veulen, kwam na enkele minuten langs de kant, weer terug. Ook de Volendam-keeper moest het even ontgelden, na een vreemde overtreding van de nogal irritante nr37, die eerder ook al een andere Volendam speler een kaart aansmeerde. in de 75e minuut was het Almere weer, die de stand gelijkmaakte. Invaller nr50 kon een afgeslagen bal binnen werken (75')... . Een paar minuten eerder werd er terecht van hem een goal afgekeurd vanwege een "duw fout". Toch nekte de zeer ruime blessuretijd het jonge Jong FC Volendam. Want 13 minuten in de bijgetelde moesten ze nog een doelpunt slikken, en werd de einduitslag met een 4-3 verlies, voor de jongelingen afgesloten.....  (Piet Smit bedankt voor de info).....

 

Mijn MotM: vanmiddag was Quincy Hoeve, vooral heel sterk opererend in de eerste helft een optie. Maar overall was mijn MotM, de "stille kracht" Milan de Haan, veel werklust, fraaie steekpassjes en een goal, de 1-RR).