· 

20230812 vr AFC Amsterdam-Jong FC Volendam (u21)

Komende zaterdag spelen de mannen van Jong FC Volendam (u21) tegen AFC, de "Amsterdamsche Football Club" de oudste voetbalvereniging van Amsterdam.  Opgericht op 18 januari 1895.  De club wordt ook wel aangeduid als The Reds. Deze bijnaam houdt verband met het rode shirt van AFC. Op het shirt is ook een zwarte V te vinden. Vorig seizoen waren zij nog de tegenstander van het grote Jong FC Volendam, in de 2e divisie.  Nu zijn de rollen ietwat omgedraaid, en komen zij nog steeds uit in de 2e divisie, maar moet dit Jong FC Volendam het doen 2 divisies lager, namelijk de onder 21 competitie. Hierin mogen slechts mannen van onder 21 uitkomen, enkele dispensatie spelers daargelaten  We gaan het zien, wie weet kunnen zij dit dit seizoen enigszins de schade herstellen.....  Maar de belangrijkste rol van dit team, en de staf, is zoveel mogelijk jongens naar het eerste team laten doorgroeien..... (RR)