· 

20230812 vr AFC Amsterdam-Jong FC Volendam (u21) 0-2 (0-1)

 

Fijne omstandigheden zorgen voor een fijne wedstrijd, en voor de "Paling Boeruh" een fijn resultaat, 0-2 (0-1).....


Nadat de gearriveerde voetbalbezoekers weer een beetje van de "Parkeerbelastingcriminelen", waren bekomen, was het fijn toeven op "Sportpark Goed Genoeg", de thuishaven van 2e divisionist A.F.C. Amsterdam.  Het leek wel of coach Nihom met een ietwat uitgedund 1e team, het idee had deze jonge jochies wel even van de mat te vegen, maar de gastheren kwamen bedrogen uit. Met zeer snel combinatie voetbal werd AFC veelvuldig, het vuur aan de schenen gelegd. Een zeer gedreven Jong FC Volendam (u21) maakte er, tegen een zeer geroutineerde tegenstander, een leuke pot voetbal van met een goede opbouw, en snel druk zetten. Vandaag waren er, door terugkeer van enkele jongelingen, die de voorbereiding met het eerste elftal mochten meemaken, een andere as te zien, die naast de reeds aanwezige spelers, helemaal in het pulletje leken te vallen. Na enkele rand schermutselingen op het middenveld, kwamen de "Paling Boeruh",  aangenomen geuzennaam van FC Volendam, gevaarlijk voor het AFC doel. Zo ook in de 15e minuut, toen een steekpass voor de voeten kwam van Caner Demircioglu. Een dribbel naar binnen, het schot op doel, en de 0-1 op het scorebord.

 

Enkele mooie aanvallen en dreiging over flanken volgden.  Zo waren het op de linkerflank afwisselend Ziggy Fiemawhle en Diego Gustavo, en over rechts Caner Demircioglu en Francisco Reyes Marizan, die veelvuldig langs de lijn opstoomden, echter zonder dat er verder doelgevaar voor AFC ontstond. AFC kwam niet verder dan enkele buitenspelgevallen, waar door er voor het doel van goalie Kayne van Oevelen, geen gevaar kon ontstaan. Met achterop het centrum Jay Koorndijk en Billy van Duijl, het middenveld met o.a. Milan de Haan, en voor het eerst, Flip Klomp en  Imran Nazih stond het middenblok, als een huis.  De ervaren tegenstanders hadden flink wat overtredingen nodig om de jongelingen af te stoppen. Echter de MiG hield er goed de hand in. Toch moest ook Imran Nazih een gele kaart ontvangen. Uit de door de Volendammer FC verkregen vrije trappen werd niets gecreëerd. De hard werkende Quincy Hoeve werd goed onder controle gehouden door oud-FC Utrecht speler Marquiet, zodat hij niet tot kansen kon komen.....

 

Met Waleed Ait Abdellah voor Ziggy Fiewmahle, probeerde AFC de tweede helft in de wedstrijd te komen, door het toch nog iets feller aan te pakken, dan voor rust. Echter het team van Michael Dingsdag en Regillio Simons vertrok geen spier en tot meer dan een paar corners kwamen ze nog niet. De in het veld gekomen Jermaine Rijssel (62' Diego Gustavo), bleek een plaag voor de ervaren Curiel. Met enkele mooie acties was hij telkens de rechtsachter te snel af. Het begon al in de 65e minuut toen hij bijna moeiteloos de tegenstander omspeelde, de bal voortrok, maar AFC- doelman Van Zetten, net iets sneller naar de bal gleed dan de inkomende Quincy Hoeve.  Toch moest de goalie 2 minuten later wel vissen.  Een soortgelijke actie van Jermaine Rijssel leverde nu wel een doelpunt op. Na de voorzet werd de bal bijna een prooi voor wederom Quincy Hoeve, waarna de afgeslagen bal werd teruggelegd op Milan de Haan, die op zijn beurt strak, in de voor hem linker benedenhoek streepte, 0-2 (67').  Dat de bezoekers wel op hun qui vive moesten blijven bleek nadat het, in het mooie "paling-blauw"  gestoken team, nog een schot op de paal te verduren kreeg. Dit vanuit een afgeslagen corner Maar dat was eigenlijk een toevalligheid te noemen.

De veldbezetting was ondertussen wel gewijzigd, want na de 0-2 kwam Luc v Koeverden (72'Jay Koorndijk), Keyshawn Wang-a-Sois (72'Caner Demircioglu), Quincy Hoquee ('77 Francisco Reyes Marizan), Joey Antonioli 
('79 Quincy Hoeve), Milan Engelander ('79 Imran Nazih). Na deze wissel invasie werd er ook nog even gespeeld.  De razendsnelle Jermaine Rijssel was naar de spits verhuisd, daar was Marquiet een speelbal voor hem. Hij had eerst een rush vanaf 2/3 veld richting het vijandelijke doel, maar zijn lob verdween net over de deklat.   Nog geen 2 minuten later was hij wederom bij een levensgrote kans voor Joey Antonioli betrokken.   Nu was hij de twee CV's te snel af, kapte terug, legde de bal af naar de instormende linkerflank speler, die na lang blessureleed weer eens kon spelen, en het kunstleer overschoot. Dit was zo een beetje het laatste bewegende beeld van de wedstrijd, want direct hierna blies de MiG af.....     (info via Piet Smit) 

      

Mijn MotM; vandaag was Jermaine Rijssel, die in de tijd dat hij vandaag speelde, met zijn snelheid, acties en lef, menig voetbal supporter heeft gewonnen. Verder was er op de inbreng van de anderen vandaag niets op aan te merken.....(RR)