· 

20230819 vr Jong FC Volendam (u21)-Rosario Juniors 5-1 (4-0)


Laatste test van jong Jong FC Volendamm, geslaagd. Met goede moed, op naar de beker en competitie, 5-1 (4-0)...


Zaterdagmiddag 15:00 uur, Kras stadion Volendam. Een onbekende tegenstander waar Jong FC Volendam (u21) zich mee kan meten. Het team was  niet op volle oorlogssterkte omdat een aantal jongelingen rust kreeg, om aan te sluiten bij FC Volendam 1 (Quincy Hoeve, had enkele uren later zijn debuut tegen Go Ahead). Toch was ook zaterdagmiddag een team op de been gebracht, waar best heel veel talent in speelde, al was de gemiddelde leeftijd nog lager dan tegen Hollandia, afgelopen dinsdagavond (2-2)...  Zaterdagmiddag tegen Rosario Juniors. een team waar totaal geen informatie over bekend was. Net als dat wij vroeger in onze amateurtijd, de ene week in vriendschappelijke wedstrijdjes als schilder, de andere week als Bakker-, of schoonmaak medewerker, ergens op de velden stond. Het enige was dat er enkele voormalige jeugdspelers van vooraanstaande BVO's mee speelden, plus een échte TikTok "Hero", volgens de Volendam jeugd... Al met al een leuke ploeg.

 

De Youngsters van de FCV, begon weer fris van de lever, aan deze "Friendly". En na ongeveer 10 minuten stond de 1-0 op het scorebord. Met een mooie actie vanaf de linkerkant, was het David Petrovic die met een fraaie boog, de bal in de "verre hoek" krulde, 1-0... Een actie van wederom David, binnen de beruchte lijnen, leverde een penalty op.  Het was de aanvoerder van dienst, Milan de Haan die het "kunstleren kleinood" in de hoek plaatste buiten bereik van de atletische Rosario Juniors keeper, 2-0. Kort hiervoor werd ook Imran Nazih met "een schouderduw", alleen in de rug tegen het gras gewerkt, toen besloot de "MiG", geen penalty.   Een nogal wild overgeschoten bal, zorgde ervoor dat jullie RR, de 3-0 een poeier vanaf de "16", volgens mij van Imran Nazih, na een prachtig voorbereidend hakje van Bram van Driel, loeihard in het doel, moest missen. Helaas, door enig klimwerk over de hekken. Nadat Keyshawn Wong-a-Soij met enkele flitsende acties liet zien dat ook deze jeugdspeler een aanwinst is bij de U21 van Jong FC Volendam. Zijn mooie voorbereidende werk leverde ook een mooi doelpunt op van Jermaine Rijssel. Met een harde schuiver maakte hij de 4-0. Even hiervoor trof hij nog het zijnet, na een wilde poging, terwijl er enkele spelers voor het doel vrij stonden. Op slag van rust kregen de "Juniors" een vrijetrap, die met een mooie "zweef" uit de hoek werd geplukt door Volendam keeper Khadim Ngom.....

 

De tweede helft werd er een tandje bij gezet door Rosario Juniors. Toch was de poging van deze tegenstander niet helemaal gelukt, om de jonge Volendammers van het eigen doel af te houden. Wederom was het de motor op het middenveld Milan de Haan, die in een hoog tempo het hele veld afjoeg. Met op de rechterflank een uitstekende Keyshwawn Wong-a-Soij, werden de ballen naar de spitsen verplaatst. Echter was het op dat moment, mede door uitstekend keeperswerk van keeper Jonas, nog geen prijs. Toch kwam een prachtige voorzet in de "5". De verdediger gleed samen met David Petrovic naar de bal, die in het doel verdween, 5-0.  Vanaf de linkerflank probeerde Jermaine Rijssel zijn acties te maken, jammer genoeg was vandaag het overzicht iets minder dan de vorige wedstrijden, waaronder een fraaie krul, naar de verre paal. Daardoor konden enkele mooie mogelijkheden niet worden verzilverd. In de laatste lijn waren Waleed  Ait Abdallah, Luc van Koeverden (met een mooie sliding de bal van de lijn) en in de eerste helft Jay Koorndijk, bijna iedere situatie meester. Toch was eerst genoemde met een ietwat wilde sliding, oorzaak van een makkelijk gegeven penalty. Daardoor kwam de tegenstander, en zeker welverdiend, door "TikTokker" Illias Hauhau van de akelige nul, 5-1... Een leuke oefenpot, met veel respect voor elkaars beentjes, leverde een goede overwinning op. De Younsters moeten nu klaar zijn voor de eerste "echte" (beker) wedstrijd, komende zaterdag tegen Spartaan'20 uit Rotterdam, om er een goed seizoen van te maken.....  Mannen succes, het komende seizoen.....         

 

 

Mijn MotM: vanmiddag waren er in mijn optiek 2 gegadigden, namelijk aanvoerder Milan de Haan, MotM afgelopen dinsdag, en Keyshawn Wong-a-Soij. Ik heb gekozen voor de laatste, mede omdat hij vandaag na zijn prachtige acties, ook als "licht mannentje" de duels zeker niet schuwde, houdt deze lijn aan..... (RR)