· 

20230826 b1 (u21) Jong FC Volendam-Spartaan'20 6-0 (2-0)

Jong FC Volendam (u21) overtuigend verder in het beker toernooi, tegen de kweekvijver van het Rotterdamse voetbal, 6-0 (2-0).....


Zaterdagmiddag 15:30u., (B1=bekerronde 1) locatie Kras stadion Volendam, affiche Jong FC Volendam (u21)-Spartaan'20 (u21) uit Rotterdam. Zoals in de aanhef ben ik van mening dat de bakermat van het Rotterdamse beroepsvoetbal, op de velden van Spartaan'20 ligt. Veel jonge amateurs die bij deze club spelen, worden vaak door de Rotterdamse BVO's getest, én aangenomen....

 

De ene aanval na de andere aanval was er al op het Spartaan'20 doel geweest, en de keeper hield enkele keren met het nodige kunst- en vliegwerk, zijn doel leeg. Ook in de 3e minuut, op de eerste inzet van de wedstrijd, werd de inzet van de sterk opererende Flip Klomp, uit de hoek "geschoffeld" door de goalie. De kans hierna was voor de bezoekers. Een afstandschot van een Rotterdamse middenvelder vanaf de flank werd door "JFCV"-keeper Kayne van Oevelen bekwaam uit zijn doel gehouden. Het duurde toch nog tot de 16e minuut dat de thuisploeg op een 1-0 voorsprong kon komen, door Quincy Hoeve. Die na omspelen van de keeper uit een schier onmogelijk hoek, zeer atletisch binnenschoot. Aan de basis van deze goal stond aanvoerder Milan de Haan, met een strakke steekbal. Het verdedigingsblok van Spartaan'20 was geposteerd in- en rond de eigen "16" om vandaag, het meest ervaren u21 team van Jong FC Volendam op te vangen. Voor de thuisploeg was het daarom lastig doorkomen. Toch wisten zij met de aanvallen over de flanken afgewisseld door Ziggy Fiemawhle en de licht geblesseerde Diego Gustavo (46' Caner Demircioglu), goed aanvalsspel op de mat te leggen. Het duurde tot de 40e minuut, dat "CV" Billy van Duijl met een hard schot in de beneden hoek, de Rotterdammers verraste, 2-0, dit op aangeven van Ziggy Fiemawhle.  Met deze stand werd ook de kleedkamer opgezocht.....

 

De tweede helft, met Caner Demircioglu, voor de licht geblesseerde Diego Gustavo, waren de Younsters uit Volendam nóg nadrukkelijker aanwezig, maar lieten zij de vele (ook opgelegde) kansen onbenut. Meestal krijgen die teams dan ook de deksel op de neus, echter de tegenstander was vandaag niet echt bij machte om de uitstekend geleidde achterhoede in verlegenheid te brengen, en tot kansen te komen. Met enkele omzettingen vanaf de 60e minuut, Joey Antonioli voor Imran Nazih en de rappe Bram van Driel voor Flip Klomp, en Luc van Koeverden voor Waleed ait Abdallah (70'), wat nog wat meer opkomende mensen vanaf het middenveld opleverde. Vanaf de 73e minuut was de ban van Spartaan'20 gebroken, en vielen in korte tijd de doelpunten. Het eerste balcontact van Luc van Koeverden, leverde met een puike kopbal vanuit een corner van Ziggy Fiemawhle, de 3-0 (73') op... Voor laatstgenoemde was het tevens ook de laatste actie, en kwam Keyshawn Wang-a-Soij in het veld. Die deed wat zijn voorganger het laatst had gedaan, en kreeg de assist op zijn naam van het eigen doelpunt, van Younes Benkada, 4-0 (81')... Twee minuten later was het "één van de gebroeders afgeschermd", namelijk Quincy Hoeve,  die met een sliding de bal in het doel gleed (83')...  Tot slot mocht de foutloos spelende Jay Koorndijk het slotstuk op zijn naam zetten, vanuit een corner van Caner Demircioglu, plantte hij met het hoofd de bal, voor de laatste keer in het "vijandelijke doel", 6-0 (85')...  Al met al een goede pot voetbal, waar het volwassen team van Jong FC Volendam (u21) kon laten zien wat het in huis heeft. Ook was er al een spion uit Rotterdam gesignaleerd, die voor het grote Feyenoord werkt, en zijn bevindingen, als een ware "B2" aan zijn baas kan rapporteren..... 

 

Mijn MotM: vanmiddag zou sowieso iedereen in de "as" met deze "ere-titel" kunnen gaan strijken, ondanks dat de flankspelers, heel veel mooie dingen lieten zien. Toch is mijn keuze gevallen op de "CV" Billy van Duijl die heer en meester was achterin, met aan zijn zijde Jay Koorndijk (RR)