· 

20230902 C1 (u21) SC Cambuur-Jong FC Volendam 0-3 (0-1)

Ultieme redding van Kayne van Oevelen, bij een 0-3 voorsprong, in Leeuwarden
Ultieme redding van Kayne van Oevelen, bij een 0-3 voorsprong, in Leeuwarden

 

Doelman Kayne van Oevelen, in navolging van Jan Jongbloed, houdt wederom de "0". en pakt de hoofdrol in Leeuwarden, 0-3 (0-1).....


In de aanhef kun je eigenlijk wel opmaken waar mijn gedachten gistermiddag naar toe flitsten, als ik de Jong FC Volendam (u21) keeper aan de gang zag. Vaak grijp ik terug in mijn verslagjes naar onze jeugdtijd, nu als ouwe piep, toen D.W.S. en later FC Amsterdam furore maakten, in de vaderlandse competitie(s). Deze doelman heeft in zijn atletisch- en voetballend vermogen, veel van de oud doelman, maar in bouw en stijl is hij een blok van bijna 2 meter, en gaat het vergelijk mank...


Genoeg lofzang over deze "super baby", want de laatste tijd verdeel ik in mijn gedachten, de U21-teams van Jong FC Volendam, in de "Paling baby's" en het geroutineerde team, waar de gemiddelde leeftijd een jaar of 2 hoger ligt.  Vandaag toch wel, met met een sterk, maar  héél jong team, moesten ze aantreden in Leeuwarden tegen de "Hertjes". Het ging van quitte af aan er goed op. Het eerste kwartier werd de thuisploeg volledig overlopen. Enkele kansjes, voor de inkomende spitsen, op de voorlangs getrapte ballen, ingespeeld door Jermaine Rijssel, en vanaf de andere kant, Caner Demircioglu (geel 21'), waren net niet zuiver genoeg, dus werden niet verzilverd. Wel in de 9e minuut, toen laatstgenoemde de bal zuiver voorlegde. Quincy Hoeve, wist met een "Bep Bakhuis" de bal achter  SCC-keeper Thijmen te koppen, 0-1...

De thuisploeg kwam in het tweede kwartier goed terug. Een afstandschot (17') en kopbal uit een corner (39'), gepareerd met een  katachtige duik, waren ook weer de goede momenten van de JFCV-keeper, waardoor de voorsprong op het scoreboard bleef staan. Het derde kwartier kon het beide kanten op en kwamen de Volendammers weer goed terug in de race...

 

 

Met de frank en vrij spelende KeyShawn W-a-S (voor Jermaine Rijssel 46'), werd de linkerflank weer nieuw leven in geblazen. Dat de rappe vleugelflitser zijn draai heeft gevonden, lijdt geen twijfel. Ondanks dat de rechtsback een kilootje of wat zwaarder was. Het was Caner Demircioglu die op een "uittrap assist" van Kayne van Oevelen, na een lange run, het kunstleer in het SSC-doel schoot , 0-2 (54')...

Enkele terugkerende spelers zaten er doorheen, en de wissel carrousel begon langzamerhand...  Robin v. Cruijsen (65 Mika v.d. Horst), Bram van Driel (80'Matthijs Stoelinga), Roman Schoonhoven(80'Rob Tol), David Petrovíc (80'Joey Qntonioli). Roman Schoonhoven ging naar linksachter, waarop Waleed ait Abdellah, aan de andere kant van, de overigens ook sterk acterende CV's Luc van Koeverden en Jay Koorndijk kwam te spelen....

 

Deze wissels pakten goed uit, maar ok met de frisse krachten, hield de druk op het JFCV-doel aan.  Linkerspits KeySwawn W-a-S, gaf geen krimp, na flink wat "tikkies" op z'n beentjes, maar liep hij in de 84e minuut zelf wel geel op. Hij was zeer nuttig bij de goal van Matthijs Stoelinga, een strakke bal vanaf rechts, via David PetrovÍc naar links, een prima aanname van de kleine dribbelaar, en een dito pass op de inkomende Stoelinga, 0-3... Hiermee was de ban eindelijk gebroken, want met nog zo'n 3 minuten op de klok, met 3 goals voor mocht het niet meer misgaan. In de 96'minuut kwam Cambuur toch nog dichtbij een doelpunt, alleen gingen ze wat roekeloos, beentje naar  voren, op de JFCV-keeper in. De bal ging over de lijn, maar SCC-speler Daan Visser ging daarbij z'n boekje te buiten en kreeg geel. Ook de JFCV-keeper moest geel incasseren, vanwege, zijn logische, reactie...  Bijna hoefde hij zich 6 weken niet te scheren namelijk.... Dat de man van het scorebord hem wilde tellen, heb ik bij de foto maar  ongedaan gemaakt.....  (reserve keeper, Abdessalam Ouboumaine hoefde niet in actie te komen).

 

Mijn MotM:  eigenlijk had ik deze rubriek vandaag niet hoeven toe te voegen. Met mijn eerdere lofzang over hem heb ik al duidelijk omschreven waarom Kayne van Oevelen, mijn MotM werd (RR)

 

     De jongens die vanmiddag gaan spelen voor “1”, Flip klomp, Milan de Haan, Imran Nazih, Francisco Reyes, Quincy Hoeve, Ziggy Fimawhle heel veel succes….