· 

20230902 vr Fortuna Wormerveer-Jong FC Volendam (u21) 1-1 (0-0)

 

Jonge jongelingen spelen een puike pot in Wormerveer, maar vergeten afstand te nemen in het eerste bedrijf, 1-1 (0-0).....


Dinsdagavond 19:00u., locatie Fortuna Wormerveer. Een zéér jong Jong FC Volendam (u21), trad een beetje noodgedwongen aan tegen Fortuna Wormerveer.met waarschijnlijk een gemiddelde van bijna 18 jaar. Zondag schreef ik in mijn voorbeschouwing nog dat: "het zal ook meehelpen om een nóg beter beeld te krijgen van het spelerspotentieel aanwezig in de Jeugdopleiding van FC Volendam". Volgens mij zit dat wel goed, want wat deze "Puitalen" de gehele eerste helft lieten zien, was van grote klasse. Dat er in de rust geen 6- 7 doelpunten in het Wormerveerse mandje lagen, was wonderbaarlijk te noemen. Niet dat de mannen niet scherp waren in de afrondingsfase, maar er stond écht een fenomenale Justin de Jager op het FW-doel. De thuisploeg had daarentegen, in het eerste bedrijf, één gevaarlijke actie, een prachtige vrijetrap (?) die op de lat, achter Abdessallam Ouboumaine, uit één spatte....

 

Vanavond waren 2 man naar Jong Oranje, en 6 spelers mee naar Duitsland, voor een wedstrijd, tegen Hamburg SV. Ze zeggen weleens, de één z'n dood, is de ander z'n brood, dat is in deze wat baud gezegd, hier kunnen we beter zeggen, de één z'n promotie is de ander z'n kans. Vanavond was het team van jongelingen fris en fruitig begonnen, om de tegenstander vast te zetten, af te jagen, en niet meer los te laten. De onbetwiste leider op het middenveld was vanavond Bram van Driel, in de rol van Milan de Haan, die met  zijn secondant, Mika v.d. Horst, het veld afjoeg, en de medespelers van prachtige ballen voorzag. De flanken met Keyshawn Wang-a-Soij en Jermaine Rijssel waren los en de ene na de andere actie volgde, waarna ze er een goed vervolg aangaven. Zoals eerder gezegd was de doelman super vanavond.  Meerdere schoten- en inzetten van David Petrovíc, Rob Tol, Keyshawn W-a-S, Jermaine Rijssel en Roman Schoonhoven, werden vakkundig gepareerd. Daarentegen was de organisatie in de achterhoede, volwassen en goed. Één keer, vlak voor rust, kreeg de thuisploeg op 20 meter van het doel, onverwacht een vrijetrap (?) te verwerken, nadat de laatste verdediger, zelf éérst nogal rigoureus werd belaagd. De bal belande achter de goalie, op de lat...

 

Na rust een bijna volledig nieuw Fortuna Wormerveer. De eerste 15 minuten hadden de jongelingen het daar moeilijk mee, want het leek of het verse bloed en het, volgens mij, meer geroutineerde team, de"puitalen" een beetje in de war brachten. Dit leidde in de 53e minuut tot een goal vanaf de flank. De bal scherp voor, en bij de voorste paal werd de ingevallen Jong FC Volendam doelman verrast, 1-0. Zoals gezegd was het daarna weer zoals voor rust, alleen speelde het spel zich meer op het middenveld af. Een half volley van Davis Petrovíc belande buiten bereik van de, ook nieuwe Fortuna keeper, op de paal. een enkel penalty momentje werd, door de overigens vrolijke leiding van de MiB, vergeten. Ook vergaten de senioren van Wormerveer even dat het een vriendschappelijke wedstrijd was, en werd er een paar keer "licht geschoffeld". De stand werd ongeveer 10 minuten na de openingsgoal, knap geëffend door David Petrovíic, na aangeven van Reno Becker, die met een razendsnelle spurt- en strakke assist de spits bediende, 1-1 ('61')...   Na het "binnenkomen" van Quincy Hoeve, was duidelijk dat er weer wat power aantrad. Enkele diepgaande acties, dan wel of geen buitenspel, dan wel of geen overtreding op de spits, wel of niet afgefloten. Echter in één van de gevallen mocht hij wel een penalty krijgen, maar de MiB oordeelde anders, en kreeg hij hem niet. Met enkele kleine mogelijkheden aan beide kanten, konden de 22 op het veld, wel leven met een "puntendeling", en was de heerlijke en snelle pot over. Prettig dat Rob Tol wederom minuten kon maken, en zelfs een paar keer dichtbij een goal was.....  Weer een leerzame avond voor de "puitaaltjes" van Jong Jong FC Volendam....

 

Mijn MotM: vanavond was Bram van Driel zonder twijfel de man van de wedstrijd. Zijn tempo-, passing en verdeling van het spel, was heel goed (RR)..