· 

20230916 C2 (u21) Feyenoord-Jong FC Volendam

De aanloop naar de 0-3 van Ziggy Fiemawhle, Jong FC Volendam (u21)
De aanloop naar de 0-3 van Ziggy Fiemawhle, Jong FC Volendam (u21)

 

Jong FC Volendam wint ruim verdiend, in Rotterdam bij Feyenoord, in een wedstrijd met twee gezichten, 2-4 (0-3).....


Zaterdag waren de Jonkies uit het Vissersdorp aan het IJsselmeer, gast bij Feyenoord. In de aanhef kun je aflezen dat dit een fijne middag werd voor de Jongelingen van Michael Dingsdag en Regillio Simons. Direct werden de Rood-Witten onder druk gezet, en was het andere Oranje, heer en meester, op het prachtige complex van Varkenoord. Met de Flanken bezet door Ziggy Fiemawhle en Caner Demircioglu, werden de flankballen van rechts en links, in rap tempo op spits Quincy Hoeve geplaatst. De power-puntspeler, wist zijn directe opponent veel werk te bezorgen. Zodanig dat hij, na een lange bal van Billy van Duijl, en een goede inspeelbal van Diego Gustavo ten val werd gebracht 20 meter van het doel. Laatst genoemde pakte de bal en krulde deze in de 7e minuut de prachtig, achter de Feyenoord goalie, 0-1...  Rond ongeveer de 20e minuut kreeg Feyenoord wat meer vat op het Jong FC Volendam spel. Toch resulteerde dit slechts, "out of the blue" in één enkele mogelijkheid. Dit na slecht wegwerken, van een ingebrachte losse flodder, wat resulteerde in een pegel op de paal van Antoni Milambo. 

 

Het lastige deel van de eerste helft duurde ongeveer een kwartiertje, waarbij zoals gezegd, zelfs geen mogelijkheden voor de thuisclub werden gecreëerd. Hierna herpakte Jong FC Volendam zich weer en werd het initiatief weer overgenomen. Net als voor de bal op de paal, was het sleurwerk van Bram van Driel en Flip Klomp, bewonderingswaardig, en konden de spitsen meer en meer worden bereikt. Zo was het Quincy Hoeve die de bal aangespeeld kreeg, na een prachtige sleep van Flip Klomp, en de bal de "16" in nam. Op zijn snoeiharde kegel was de keeper kansloos, 0-2 (41')... Bijna een minuut later mochten de jeugdige "Paling Boeruhhh" elkaar wederom knuffelen. Ziggy Fiemawhle kwam over de flank naar binnen, zijn directe tegenstander achterlatend, de bal langs de Feyenoord doelman, in het doel te schuiven,  0-3 (43')...  Het had voor de thuisploeg, bij rust, nog erger kunnen zijn, als Caner Demircioglu, een prachtige vrije voorzet van de eerdere goalscoorder, binnen had geschoven...

 

De tweede helft werd een ietwat lastigere opgave voor de bezoekers. Feyenoord begon fel, met écht waar, een tweede spits erbij, en wisten de druk aardig op te voeren. Het waren de bezoekers die enkele mogelijkheden kregen, maar Jong FC Volendam keeper Abdessalam Ouboumaine, wist zich goed te weren, en met enkele katachtige reddingen, de "0" te houden. Toch moest hij, juist toen er enkele wissels werden voorbereid, vissen op een harde inzet van de Feyenoord invaller Fabiano Rust, 1-3 (59')... Even hierna moest hij met een fraaie snoekduik, met twee handen, een bal uit de, voor hem linker benedenhoek, weggebokst. De corner hierna plukte hij ook weer met verve.  Na de wissels, Mika van der Horst (61'Flip Klomp), en Myron Mau-Asam (61' Francisko Marizan), werd het tij langzaam weer gekeerd, en kregen de bezoekers weer vat op het spel. De flank werd weer ingeschakeld, en kreeg weer nieuw elan, in de vorm van Jermaine Rijssel (81' Ziggy Fiemawhle).  Luc van Koeverden kwam gelijktijdig in het veld voor Bram van Driel, en mocht naast Jay Koorndijk aansluiten, waardoor CV Billy van Duijl kon doorschuiven naar het midden veld.  David Petrovíc (68' Diego Gustavo), in het veld gekomen voor de man van het eerste half uur, werd weggestuurd door Billy van Duijl, en legde de stuiterende bal, met een fraaie boog over de keeper, in het doel, 1-4 (89')...  Beslist, zo leek het...

 

Toch gaven de Rotterdammers het nog niet op en probeerden ze nog de score een ietwat beter aanzicht te geven. Dit lukte pas, nadat de goed spelende Waleed ait Abdellah, een sliding nam op een flankspeler, van de thuisclub. Dit leverde niet alleen geel op, maar ook een vrijetrap op een gevaarlijke plek randje "16". De bal werd de "5" in geslingerd, en vrijwel ongedekt, kon Lars de Blok het kunstleer tegen de touwen koppen, 2-4 (90+').  Al met al een prachtige overwinning, op waarschijnlijk een grote concurrent, in deze goed geleidde wedstrijd door de MiG, Tim Visser..... 

Nog even een hint voor speler(s) die onnodig "geel" pakken bij het worstelen om een bal uit het net te halen, even een slimmigheidje: De tegenpartij kan de bal snel uit het doel halen, en op de middenstip leggen, maar je "kunt dan ook even tijd nemen, bij het nemen, van de aftrap"..... (RR)

MotM:  MIJN keuze viel vandaag op Ziggy Fiemahwle, die bijna de gehele wedstrijd, op de flank, het sleurwerk op zich nam, en tot mooie voorzetten kwam.  Zelf ook de 0-3 maakte, waar de klasse vanaf droop (RR)