· 

20230916 c2 (u21) Aankondiging Feyenoord-Jong FC Volendam

Zaterdag gaan de Jonkies uit het Vissersdorp aan het IJselmeer naar  het Varkenoord van Feyenoord, te Rotterdam. Dat dit sowieso een lastige pot gaat worden, hoeft eigenlijk niet te worden gezegd. Het grote Feyenoord met haar jeugdopleiding, waar jaarlijks toch wel een enkele speler naar het eerste elftal wordt "getransfereerd", naast alle aankopen die het doet. Veel van de jongeren uit "eigen jeugd" gaan de diverse KKD teams versterken, in de wijde omgevingg. Het huidige FC Volendam, is daar een inhaalslag aan het maken, met de "grote clubs", om ook weer net als veel jaren in het verschiet, weer jongens vanuit de jeugd, door te laten breken naar de "FC"..  Dat zij met één van de jongste teams ooit in de ere-divisie, onlangs tegen FC Twente goed en ook lang, partij konden geven, was een prachtige prestatie. Met de jongens op de bank, die ook allemaal in Jong FC Volendam (u21), kunnen spelen, en 2 mannen uit de onder 21 in de basis, was het uniek te noemen.

Helaas voor het "Jong elftal onder 21" gaat dit wel ten koste van de weerbaarheid- en manpower van het tweede elftal, en moeten zij het doen, met een aantal "pitbulls" uit de onder 18, of jonger..... Dat er ook in de jongere gelederen van FC Volendam veel klasse rondloopt, en uit welk hout ze zijn gesneden, kunnen ze komende Zaterdag, net als in Leeuwarden tegen SC Cambuur, weer laten zien.  De grotere ere-divisie clubs, die niet in de "piramide" spelen, of de KKD teams, die veelal op Vrijdag spelen, kan dit een voordeel zijn.  Mannen heel veel succes, in Rotterdam (RR)