· 

20230922 C3 (u21) Jong FC Volendam-FC Twente Heracles 1-2 (0-0)

 

Jong FC Volendam te laat wakker, en kan de schade niet meer herstellen, 1-2 (0-0).....


Vrijdagmiddag 15:00u. stond de wedstrijd Jong FC Volendam (u21) tegen de mannen uit het Oosten, de opleiding van FC Twente Heracles, op de rol. Een redelijk ongebruikelijke dag en tijd, maar de"FC 1" speelt namelijk zaterdagmiddag haar wedstrijd in de Ere-divisie.  

 

De wedstrijd ontspon zich in een leuke pot voetbal, waar "FC TH" direct druk probeerde te zetten op de Jong FC Volendam achterhoede. Het leek of dat ook succesvol zou zijn, maar na enkele minuten, was de "Oostelijke storm" geluwd en werd het spel door de gastheren overgenomen. Het veldspel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waar beide ploegen, achter de laatste linie(s) probeerden te komen, maar daar niet in slaagden. Het optisch veldoverwicht was voor de bezoekers, maar het meeste balbezit was voor de thuisploeg. Eenmaal moest Kayne van Oevelen handelend optreden op een inzet bij de voorste paal. Daarna waren de rollen totaal omgekeerd en kon Jong FC Volendam het initiatief neme en houden.  Een harde inzet van Jay Koorndijk werd nog gekeerd door de "FCTH-doelman". Bij de corners voor Jong FC Volendam was de lange doelman ook veelal heer en meester in de lucht. Toch was het binnen het half uur raak voor de "JFCV". Caner Demircioglu had een dribbel vanaf de zijlijn en een schot op doel. De keeper kon het "kunst leer" niet vasthouden, en de inkomende Quincy Hoeve ronde af.  Helaas besloot de "linesman" anders, en de goal werd afgekeurd...  Met de brilstand brak de rust aan.

 

Het tweede bedrijf, met Nash Bijnou  was het eerste kwartier voor de bezoekers. Enkele onzuiver passes van "JFCV" zorgde voor onrust in de laatste lijn, en leidde tot enkele gevaarlijke corners.  Zo ook toen er op de linkerflank bal verlies werd geleden en de uitblinkende nr7, één van de gebroeders afgeschermd van "FCTH" het op een lopen kon zetten. Met zijn snelheid werden de linkerflankverdedigers eruit gelopen, en wist hij ook de "JFCV" doelman in de korte hoek te verschalken. 0-1 (51')...  Dat deze speler ook aan de basis stond van de tweede goal, de inzet van de nr10, en het in glijden bij de verre paal van Yaid Marhoum (0-2) in de 58e minuut. Dit terwijl de aflossing van de wacht langs de lijn     

 

Na het inbrengen van nog meer "jonkies" werd het team niet alleen -feller, -beter, maar leek ook uiteindelijk wakker. De jonkies David Petrovíc (59' Caner Demircioglu), Jermaine Rijssel (59'Flip Klomp) en KeyShawn Wong-a-Soij (59'Ziggy Fiemawhle) speelden de vonken er vanaf. De ene na de andere flits langs de flanken, zorgde voor veel onrust bij de tegenstander. Eerst was het al de rush, het halen van de achterljn door KeyShawn Wong-a-Soij, die met een scherpe voorzet Quincy Hoeve bereikte.  Zijn inzet ging echter rakelings lang de paal. De coach van "FCTH" greep in en verving  maar liefst 4 spelers ('63), om de aanvalsdrang van Jong FC Volendam een halt toe te roepen. Dit lukte slechts ten dele want in dezelfde minuut scoorde Quincy Hoeve uit een copy van de eerdere actie, de 1-2 (''63), nu was echter David Petrovíc de aangever. Een omschakeling van de bezoekers leverde een 1-op-1 actie op met de JFCV-doelman met een snelle reactie was hij de situatie deels meester, en de tweede instantie schoot de aanvaller naast. Helaas aan de andere kant stond het vizier van David Petrovíc niet helemaal op scherp. Op een "45" pass van KeyShawn Wong-a-Soij, en een pass van Jermaine Rijssel, ging de bal over het doel.  FC Twente Heracles hield ook de laatste minuten echter stand, en wist de drie punten mee naar Twente mee te nemen....(RR)

 

@NB. opvallend  dat de kneuters, die normaal allemaal wat te zeggen hebben tegen de scheids, nu heel mak en gedwee waren....The LiG floot een goede wedstrijd

MotM:  dit keer heb ik geen Man of the Match maar 3 Men of the Match gekozen. Met het inbrengen van de drie piep jonge en talentvolle invallers, David Petrovíc, Jermaine Rijssel en KeyShawn Wong-a-Soij, werd niet alleen de boel op geschut, maar gaf het vandaag een kwaliteit injectie (RR)....