· 

20230930 C4 (u21) Go Ahead Eagles-Jong FC Volendam 1-1 (0-1)

Bal op de lat op de inzet van Quincy Hoeve, op aangeven van Flip Klomp
Bal op de lat op de inzet van Quincy Hoeve, op aangeven van Flip Klomp

 

Wedstrijd met twee gezichten, Jong FC Volendam vergeet zich in de eerste helft te belonen, en laat onnodig punten liggen in het tweede bedrijf, in zonnig Twello 1-1 (0-1).....


Op een overigens schitterend mooi jeugdcomplex van de "Go Ahead Eagles" moesten, nadat de koeien van het veld waren gejaagd, de "jonge glasalen" uit het bekendste Noord-Hollandse vissersdorp, hun kunsten vertonen. Volgens de "insiders" wordt er zelfs regelmatig op dit veld getraind, vandaar de veldstatus.  Een beetje vreemd dat de JFCV daarop moest spelen, want het biljartlaken van het hoofdveld, zou het strijdperk van vandaag zijn.  Echter daarop werd vlak voor de wedstrijd, de onder 15 van GAE en FC Volendam op ingepland (1-1).

 

Vandaag de "jonge glasalen" omdat de trainer(s) hadden besloten hun ervaren, oudere voorhoede wat rust te geven, en de aankomende jongelingen, hun kans te geven om zich te profileren. Zeker gezien hun invalbeurt(en) van de vorige wedstrijd tegen FC Twente Heracles. Dit lukte zeer voorspoedig en het veldspel leidde tot enkele fraaie kansen en mogelijkheden. Vleugelflitser KeyShawn Wong-a-Soijj wist de linksachter van "GAE" diverse keren zijn hielen te laten zien. Na precies 10 minuten speeltijd was het middenvelder Flip Klomp, die een aantal tegenstanders omspeelde, naar de achterlijn dribbelde en de bal naar Quincy Hoeve passte. De ijverige spitsspeler raakte de bal, maar het kunstleer kwam op de lat terecht. De reeds verslagen keeper, wist de bal met een curieuze "rugwaartsevangactie" te plukken, en onschadelijk te maken. Aan de andere kant moest keeper Kayne van Oevelen twee keer, in een 1-op-1 zijn kunsten vertonen, en was daarin de winnaar. De bezoekers mochten na ongeveer 17 minuten, een fraaie JVFC goal over 5 schijven maken. De actieve David Petrovíc speelt op het middenveld Mika van der Horst aan, met een dubbele één-twee van beide heren, komt de bal bij KeyShawn Wong-a-Soij terecht. Met een simpele voetbeweging verplaatst hij de bal naar Diego Gustavo, die niet twijfelt en het kunstleer achter de GAE sluitpost schoot, 0-1 ('20)...  En zeker verdiend te noemen. Het spel blijft na de goal op en neer gaan, zonder dat er veel gevaar voor de goals ontstaat....

 

Na rust was GAE duidelijk meer bij de les dan JFCV.  Vanuit een vrijetrap voor de bezoekers, een snelle omschakeling werd de Volendam achterhoede duidelijk verrast. De restverdediging was niet helemaal goed georganiseerd, en de achterhoede werd er uitgelopen. De bal werd hard achter doelman Van Oevelen geschoten, 1-1 ('52)... Even leek het of Jong FC Volendam (u21), de kluts kwijt was. Enkele corner momenten, die leidden tot wat onrust, moesten worden overwonnen.   Toch wisten "de puitalen" deze periode te overleven, en wisten de wedstrijd door enkele wissels, en goed spel weer te doen kantelen.  Zo was het Quincy Hoeve, die met zijn sleurwerk, het team aanvallend weer bij de hand nam. Vleugelflitser KeyShawn Wong-a-Soij werd in de rust vervangen door vleugelflitser 2, Jermaine Rijssel. Mede door de ondersteuning uit de 2e lijn van David Petrovíc, was de JFCV-aanval enkele keren gevaarlijk voor het GAE doel. Ook werd in het "tweede bedrijf", op links de overlap enkele keren goed uitgevoerd, zodat Francisco Reyes ook zijn aanvallende kwaliteit kon tonen. Toch was de GAE verdediging, door af en toe een dubbele- c.q. driedubbele dekking, meestal de bovenliggende partij. Ook was de GAE-doelman maar net de baas over een fraai afstandschot, van de zojuist ingevallen Milan Engelander ('79 Diego Gustavo). Met een fraaie "zweef" tikte de doelman de bal net langs zijn domein. Schutter Milan Engelander moest nog even "10 tellen rust" nemen, nadat hij in een duel een ongelukkige trap midden in zijn gezicht kreeg, gelukkig viel het achteraf mee. Helaas konden de mannen vandaag niet hun stempel op de totale wedstrijd drukken, en moesten ze genoegen nemen met maar slechts één punt..... (RR)    

 

MotM: vandaag was jongeling Luc van Koeverden mijn Man of the Match. Met zijn rust en goede inspeel ballen wist hij de mannen voor hem rust in de rug te geven, en voor de keeper aldoor een goed aanspeelpunt te zijn. Natuurlijk was de ondersteuning van Jay Koorndijk, Rob Tol en Mika van der Horst een mooie aanvulling. Je kunt het  immers nooit alleen (RR)