· 

20231007 C5 (u21) Jong FC Volendam - FC Groningen 1-4 (0-1)

 

Jong FC Volendam (u21) geen partij, voor adequaat-, sterk-, fit-, slim- en goed spelend FC Groningen, 1-4 (0-1)...


Gistermiddag werd het in Volendam een deceptie voor de Jonge FC, in plaats van aan te haken bij de bovenste plek, was het een plekje zakken in de stand. . Met maar liefst 1-4 werd de ploeg van Michael Dingsdag en Regilio Simons, terugverwezen op de ranglijst. De Groninger FC was vanaf het begin de bovenliggende partij, en vanaf minuut 1 liep Jong FC Volendam (u21) dan ook achter de feiten aan. Juist deze zaterdagmiddag konden de trainers een redelijk volwassen team (!) opstellen, waar ze regelmatig met een zeer "Jong" Jong FC Volendam (u21) spelen, met een gemiddelde leeftijd van om en nabij 18 jaar. Daarbij kon dit keer ook de reserve keeper van 1 kon worden opgesteld, en de voor zijn achterhoede vertrouwde goalie niet bij de selectie zat. Helaas voor de "wijdbroeken" pakte het niet goed uit, want ook FC Groningen kon uit diverse spelers van de bank van "1" putten. Het resulteerde in een team dat qua kracht, snelheid, fitheid, ontwikkeling en tactisch vermogen beter in staat was deze wedstrijd te "lezen"...

 

In de achtste minuut moest stand-in keeper Barry Lauwers, naar de hoek, met assistentie van Billy van Duijl, om een vroege achterstand te voorkomen. JFCV probeerde met vleugelflitser KeyShawn Wong-a-Soij en spits Quincy Hoeve, de Groningers pijn te doen.  Echter kwamen ze, mede omdat de ondersteuning vanaf het middenveld niet toereikend was, tot te weinig gevaar. Het duurde toch tot de 23e minuut dat de bezoekers, na onnodig balverlies op de Volendammer linksachter positie, dat FC Groningen de 0-1 op het scorebord kon zetten. Toch probeerde Jong FC Volendam (u21) het wel, maar de onderlinge coaching, op de precaire plaatsen, en ook de passing was vandaag beneden peil. Slordig balverlies leverde in minuut 35 dan ook een onnodige rode kaart op voor Imran Nazih, die op een iets te rigoureuze manier probeerde te herstellen. Na dit vergrijp was de trainer genoodzaakt om een tot dan, één van de opvallendste spelers te wisselen, en Mika van der Horst als middenvelder in te brengen. Tot aan de rust was het voor de thuisploeg lastig en de verhouding in het voordeel van de bezoekers....

 

Na rust was het spelbeeld ongewijzigd en waren de Wit-Groenen wederom de bovenliggende partij. Toch werd door het inbrengen van Ziggy Fiemawhle voor Joey Antonioli, een meer aanvallende strategie ingezet, wat wel tot enkele goede aanvallen leidde. Een persoonlijke fout, bij rechtsachter Tol leverde echter in de 49e minuut de 0-2 op. De bal werd overgenomen over de middenlijn, en de -getransporteerd tot in de "16". De linkerflank speler was ongenaakbaar en schoot de bal snoeihard achter de vandaag niet overtuigende goalie... Rond de 55e minuut werd ook de volgende aanvaller toegevoegd aan het spel, Caner Demircioglu kwam in het veld voor linksachter Waleed ait Abdellah. Maar nog in dezelfde minuut werd de door 2 man gedekte Bram van Driel redelijk laconiek ingespeeld, rond de eigen "16". Bij het verkeerd wegdraaien werd hij verrast door de Groninger-spits, die twijfelde geen moment, geeft de bal af naar zijn "linker compaan", die de 0-3 feilloos binnenschiet.

 

Luc van Koeverden (61') mocht hierna zijn opwachting maken voor Billy van Duijl, en ook moest David Petrovíc (61') nog meer aanvallende impulsen gaan geven. Hij kwam voor voor Diego Gustavo Lima. De zojuist ingevallen Luc van Koeverden zette de aanval op voor de middencirkel, hij speelt Caner Demircioglu aan, die Quincy Hoeve overslaat, maar de bal in een 1-2 bij de opzetter speelt. Luc van Koeverden neemt in de loop de bal goed mee, en gaat de "16" binnen. Met zijn "chocolade been" schiet hij de bal feilloos achter de tot dan niet gepasseerde Groninger doelman, 1-3.... Met een alles of niets strategie kwam er ook meer ruimte achter de laatste linie. Vanaf de linkerflank wordt de bal randje 5 ingetikt, de doelman kansloos latend, 1-4, en daarmee wordt de eindstand op het scorebord gezet...  Al met al een vervelende middag voor degene die het "andere Oranje team" een warm hart toedraagt. Volgende week weer opnieuw proberen de 3 punten binnen te hengelen.....(RR)

 

MotM:  lastig vandaag om een Man of the Match te kiezen, vanwege het mindere resultaat. Echter op basis van zijn inzet, zijn volledige overgave in z'n spel, en de nimmer aflatende ijver, wil ik Quincy Hoeve de "eer" geven om met deze titel te gaan strijken..... (RR)

 

 

 

 

 

 

 

(klik op de opstelling om dit te vergroten)