· 

20231014 C6 (u21) ADO Den Haag-Jong FC Volendam 1-0 (0-0)

Mooie redding van Kayne van Oevelen, echter de spelers werkten niet mee om de redding goed in beeld te brengen....
Mooie redding van Kayne van Oevelen, echter de spelers werkten niet mee om de redding goed in beeld te brengen....

 

Jong FC Volendam (u21) in mineur na onnodige nederlaag in de Hofstad. Beslissingen zijn niet in het voordeel van de bezoekers uit Volendam. 1-0 (0-0)


 

Zaterdagmiddag, 15:00u. de start van de wedstrijd in Den Haag, waar de thuisploeg er geen doekjes om wilde winden en vol op de aanval probeerden te gaan. Met de nadruk op het laatste want de mannen uit het bekendste Noord-Hollandse Vissersdorp waren niet echt onder de indruk, van de pogingen van de Hof-stedelingen. Met goed combinatie voetbal, werd er keer op keer, bij iedere poging van de thuisploeg, knap onderuit gevoetbald, en de aanval gezocht. Het werd geen potje voetbal voor dames, want bij tijd en wijlen werden er flinke tackles uitgevoerd zonder dat er ingegrepen werd door de bij vlagen warrige arbitrage. Nu is mij altijd geleerd dat je geen wedstrijden verliest door de arbitrage, maar dat je het bij jezelf moet zoeken, maar bij veel beslissingen was het niet in het voordeel van de Volendammers...

 

Het werd een levendige pot voetbal waar alles inzat, alleen een beetje weinig doelpunten, terwijl dat er wel inzat. Enkele goede schoten vanaf de rechterflank door Caner Demircioglu, en vanaf links door het U18 talent KeyShawn Wong-a-Soij, waren net niet scherp genoeg om de ADO-Den Haag goalie te verschalken. De eerste werd knap door de ADO-goalie weg gebokst, en de bal van Wong-a-Soij krulde rakelings langs de verkeerde kant van de paal. ADO Den Haag, beter omgedoopt naar "FC Den Hééé", wist zich bij iedere struikelpartij in het veld, vanaf de kant en ook in het veld, gesterkt door een luid en hinderlijk "héééé" om maar te benadrukken dat er gefloten moest worden. Het werd veelal een "middenveld wedstrijd", waar de voetbal kwaliteiten van de bezoekers wel tot uiting kwamen maar het geen verschil in doelpunten, of meer zelfs kansen kon worden uitgedrukt.  Met de "brilstand" gingen de teams naar de thee...

 

Na rust met Jermaine Rijssel voor KeyShawn Wong-a-Soij, werd er weer een frisse aanvaller ingebracht. Toch kwam ADO Den Haag, met de wind in de rug beter uit de kleedkamer dan Jong FC Volendam (u21). In de 46e minuut was het Myron Mau-Asam, die zijn directe tegenstander, binnen de "16" onnodig aan het shirtje vasthield. De aanvaller maakte daar handig gebruik van en "MiB" besloot om een dubbele penalty te geven. Het werd een rode kaart voor de jonge verdediger én de strafschop voor aanvaller. Verklaring, "hij trok aan het shirtje (?)". Eerder in de partij was de leidsman een stuk milder, toen de CV van de gastheren, de benen van de linkervleugelflitser had weggemaaid. De penalty werd heel knap "gekilled" door de sterke Kayne van Oevelen, die daarmee de nul hield. Bij het wegvallen van een verdediger, en met een man minder moest de licht geblesseerde Jay Koorndijk worden vervangen door Waleed ait Abdellah, en werd aanvaller Caner Demircioglu vervangen door verdediger Nash Bijnou. De wissel pakte niet zo heel prettig uit, want de eerste bal van laatstgenoemde, was aan een aanvaller van ADO Den Haag. Die kwam 1-op-1 met de Volendam goalie, die zelfs met een "split" de inzet niet kon keren, 1-0 (51')...  De overgebleven 10 staken de schouders eronder, en met de heerlijke acties van Jermaine Rijssel werd het aanvalsspel niet minder.

 

De Volendammers probeerden ADO Den Haag onder druk te zetten, wat redelijk lukte, maar waarbij de eindpass veelal onvoldoende was, om tot goals te komen. Een flitsende actie over rechts gevolgd door een lompe overtreding, leverde slechts een vrije trap op, terwijl er meer aan de hand leek. De trap werd mooi in de "16"getrapt, waar de keeper de bal slechts kon toucheren, en voor de voeten van de inkomende Jermaine Rijssel kwam.  Zijn schot werd echter ten "overvloede" van de doellijn getrapt, maar de linesman had buitenspel (?) geconstateerd. In de 75e minuut werd Jong FC Volendam nogmaals verrast met een rode prent. Diego Lima, die op het punt stond te worden vervangen, had een knappe dribbel over de breedte van het middenveld, waar hij heel wat tackles moest ontwijken. Echter bij het balverlies was zijn ultieme sliding net te fel, in de ogen van de arbiter, en mocht ook hij vertrekken.  En toen waren er nog 9...

 

Met deze 9 man, werd andermaal de aanval gezocht en met Ziggy Fiemawhle voor de wederom hard werkende Quincy Hoeve (81') en Flip Klomp voor uitblinker Bram van Driel (86') werden nogmaals nieuwe krachtbronnen aangeboord.  Met de 9 man werd ADO Den Haag ver teruggedrongen, en verder dan alleen nog maar het "weg peren" van de bal kwamen ze niet meer. Toch moesten de bezoekers blijven oppassen, want als er wel een balletje doorheen glipte was het toch gevaarlijk. Zo ook toen in de blessuretijd Issac Dijkhuizen aan de aandacht ontsnapte en op Kayne van Oevelen af ging. Hij speelde de bal in de "16" te ver voor zicht uit, en met een ultieme sliding, probeerde hij de bal te halen. Echter de doelman was eerder en de "clash" een feit.  Rood voor de aanvaller, en alle aandacht voor de keeper, die na de behandeling gelukkig nog even door kon... De strijd van de "9"  mocht niet meer baten, en de stand kwam voor ADO Den Haag niet meer in gevaar.....

Opstelling Jong FC Volendam (u21)

 

Mijn MotM: vandaag was mijn keuze, niet alleen door zijn geweldige redding op de penalty en zijn meevoetballende vermogen en coaching, gevallen op Kayne van Oevelen die deze "eer" deze eer te beurt viel (RR)

 

Opstelling ADO Den Haag:

Thijmen de Koning, Aiman Achemlal, Emre Ates, Nigel Owusu, Ronald Boakye, Kaj van Houwelingen, Joey Brandt, Jaydavon Haas, Robyn Esajas (46. Issac Dijkhuizen), Sofyan El Hannoudi (63. Enoch George), Elijah Velland (87. Mustafa Tetik).