·

20231017 Vr. (u21) Jong FC Volendam-Jong Almere City FC 2-6 (2-2)

Off-day reserves Jong FC Volendam (u21).  Spelers onder 18 laten zien waartoe ze in staat zijn 2-6 (2-2).....

Gistermiddag 16:30u. stond de ontmoeting tussen Jong FC Volendam (u21) c.q. onder 18 jaar op de rol tegen Jong Almere City FC.  Zoals ik eerder schreef werd deze wedstrijd, uit in Almere, dit competitie jaar ook als een vriendschappelijke editie gespeeld, toen met een 4-3 eindstand afgerond.  Nu waren de spelers die normaliter iets minder aan spelen toekomen, de mannen die het moesten doen. In de eerste helft waren 7 man van onder 21 aangevuld door jongens die allemaal nog onder 18 mogen spelen. In eerste instantie stond het team goed, toch moest er een snelle 0-1 worden geïncasseerd (9').  Dit ongemak werd heel snel door een goede actie van Jermaine Rijssel, en een schuiver ongedaan gemaakt in de 18e minuut. Een minuut later werd zelfs de achterstand omgebogen tot een 2-1 voorsprong... Deze stand werd niet de ruststand, want na een prachtige aanval van Almere over hun linkerflank, en een dito voorzet, werd de bal achter de Volendam goalie geschoven, 2-2 (38')...

De tweede helft was 6-, 9- en 11 minuten bezig, en stond de 2-5 op het scorebord. Wederom door enkele cadeautjes van de vanavond wat onstabiele Volendam-achterhoede. Hierna grepen de trainers in en mochten er nogmaals 5 man uit de onder 18 het veld betreden (60'). Eerst was het nog even onwennig, maar toen ze eenmaal aan het tempo gewend waren, speelden deze "puit alen" als volwaardige onder 21 spelers mee, in het tempo van Jong Almere City FC. Enkele mogelijkheden werden er toch afgedwongen, waarbij het net niet werd geraakt.  Toch moesten deze jonkies, ondanks ze maar weinig mogelijkheden weggaven, laat in de partij nog een goaltje weggeven, zodat ook de 2-6 op het scorebord kwam (82').  Al met al een leerzame avond voor de jeugdopleiding van FC Volendam, om te zien waar iedereen een beetje staat..... (RR)