·

20231021 C7 (u21) Jong FC Volendam-De Graafschap 1-3 (0-1)

Superboeren op volle sterkte tegen zeer jong Jong FC Volendam (u21). Kracht en gogme te kort tegen geroutineerde tegenstander, 1-3 (0-1)

Op een miezerige Zaterdagmiddag 15:00u. startte de wedstrijd tussen het zeer jonge team van Jong FC Volendam (u21) tegen het geroutineerde team van De Graafschap, uit Doetinchem. Geroutineerd, mede omdat deze wedstrijd tegen de "puppies" uit het bekendste vissersdorp van Nederland, naar mijn mening wel zeer serieus werd genomen. Met 11 spelers op het wedstrijdformulier die ook behoren tot het keurkorps van hoofdtrainer Jan Vreman, zelf ook aanwezig, werd aan de aftrap begonnen. De jonge "palingboeruhh" hadden daarentegen weer 7 spelers doorgestuurd naar het eerste 11-tal van de "FC", voor de bijna gelijktijdige wedstrijd in Wollûk, tegen RKC. (Helaas kon bij "1" onder 21 spits Quincy Hoeve 5 minuten voor tijd, net niet de bal binnen glijden, om op een 1-2 voorsprong te komen. Één minuut later lag hij er wel in aan de andere kant).

De superboeren staken het niet onder stoelen of banken, ze probeerden direct druk te zetten, maar de jonkies konden zich er redelijk onderuit voetballen. Toch werd het in het eerste bedrijf min of meer, eerder tegenhouden dan dat ze zelf enig gevaar konden stichten.  Mochten de Jong FC Volendam (u21) spitsen in schietpositie komen, dan duurde het net weer ietwat te lang of was er het tikkie breed i.p.v. een vol schot op het vijandelijke doel. In enkele gevallen was het meer aan de onzorgvuldigheid van de "Oostelijke krachtpatsers" te danken, dat er niet gescoord werd, dan aan het soepele verdedigen van de thuisploeg, een enkeling daargelaten. Natuurlijk was niet alles slecht vanmiddag, ondanks deze redelijke negatieve weergave van het wedstrijdverloop, want de mannen van de trainers Dingsdag en Simons, hebben ondanks het fysieke krachtverschil, voetballend af en toe ook leuke dingen zien. Toch moest de JFCV-achterhoede een bittere pil slikken, want in de extra tijd werd een voorzet simpel door een De Graafschap aanvallers, buiten bereik van uitblinker Abdessalam Ouboumaine  binnen gekopt 0-1 (47'). Na de aftrap was het direct rust.

De tweede helft begon zoals de eerste was beëindigd, druk van de bezoekers en enigzins achteruitlopen van de thuisploeg. Dit resulteerde dan ook, wederom in de 47e minuut, nu in het tweede bedrijf, tot een corner en een inschuiver van dezelfde Bind Hassan die ook voor rust, de 0-1 had gescoord...  Hierna leek het of de ploeg wakker was geworden en werden de schouders er onder gezet. Met de wissel van Caner Demircioglu voor de rappe KeyShawn Wong-a-Soij (60'), leek er wat meer beleving in het spel te komen. De kleine aanvaller was direct betrokken bij het eerste gevaar.  Een kapbeweging van buiten, en een gekruld schot op doel, was net te lang, en ging voorbij aan de verre paal...  Dit gaf de Volendam-burger weer moed. Dan weer een De Graafschap aanval over de Volendam linkerflank.  De bal voor en wederom inglijdend bij de voorste paal, en een goede redding van de doelman.  Even later was het toch raak voor de "Superboeren".  Een voorzet vanaf dezelfde kant werd, ongedekt, door de kleine aanvaller Ezra van der Heiden binnengetikt, net buiten bereik van de goalie, 0-3 (63') .  Net de nieuwkomers, Ziggy Fiemawhle, Anass Bouziane en verse spits Jesper Tielemans, wilde trainer Regilio Simons toch nog het tij keren. Met nog ruim 20 minuten op de teller, leek dit ook te gaan lukken. Bij vrijwel z'n eerste bal contact, was het Jesper Tielemans, die een aantal verdedigers zijn hielen liet zien.  Met een droge knal, bij de verre paal, wist hij de nog vrijwel ongeteste keeper van De Graafschap, simpel te passeren, 1-3 (74')...  Met alles of niets gingen de jonge "puitalen" vol op de aanval, wat enkele mogelijkheden opleverde. Vanuit de druk, onstonden ook enkele corners, die voor Jong FC Volendam, niet het juiste resultaat hadden. Toch had het wel een psychologisch effect op de Blauw-Witte achterhoede. Gezien het liggend knuffelen van de bal, door de goalie, na iedere simpele vangbal. Helaas was het voor het arbitrale trio onvoldoende om de 6 seconden regel "te handhaven", en dit te bestraffen. Al met al was het een verdiende overwinning voor het volwassen De Graafschap, dat liet zien, niet voor niets op de eerste plaatst te staan....  Volgende week tegen de Go Ahead Eagles, 15:00u. om het e.e.a. weer te herstellen, en weer terug in de race te komen.....

Mijn MotM:" Vandaag was Abdessalam Ouboumaine mijn MotM. In de eerste helft hield hij, tot aan de 47e minuut, zijn team op de been, met enkele fraaie reddingen. En in de tweede helft wist hij met enkele "buik sliders" de aanvallers voor te zijn (RR)