· 

20231028 C8 (u21) Jong FC Volendam-Go Ahead Eagles 2-2 (1-1)

 

Wedstrijd duurt net te lang voor Jong FC Volendam (U21). Ruim in blessuretijd achterhaald door Deventer Eagles, 2-2 (1-1).....


Zaterdagmiddag waren de onder 21 teams van Jong FC Volendam en de Go Ahead Eagles de teams die het tegen elkaar opnamen in het KRAS stadion van de 1e Divisie A van de K.N.V.B.. Dit was alweer de terugronde van het Najaar 2023.  In de heenwedstrijd, op een veld waar de koeien nog vanaf gejaagd moesten worden, werd het een pittige pot, waarbij de uitslag in een onbeslist eindigde (1-1). Dit weekend werd er op een zeer kort "gemaaid" en gesproeid kunstgrasveld gespeeld, zodat de ware kwaliteiten van de team konden worden vertoond...

 

Direct vanaf de start was het de thuisploeg die  met snel en goed aanvalsspel de tegenstander terug drukte en direct tot wat mogelijkheden kwam. Toch ontstond de goal van aanvalsleider Quincy Hoeve, niet uit een drukmoment maar vanuit een omschakelingsmoment.  Na een dribbel en een goede inspeelpass van Billy van Duijl, schakelde de spits, vanaf eigen helft razendsnel om en was hij de winnaar van de 1-op-1 met doelman Nando Verdoni.  Met een hard schot liet hij de keeper kansloos, 1-0 (6'). Kort hierop werd middenvelder Imran Nazih op 20 meter van het doel in stelling gebracht, echter zijn schot werd simpel door de "Eagles" doelman onschadelijk gemaakt.  Ongeveer een kwartier lang konden de "jonge wijdbroeken" in dit tempo blijven spelen, en vol de druk erop houden, en met attractief spel de mensen bezig te houden.  Net na het "concentratie-omslag-punt" van de 20 minuten, kwamen de bezoekers toch op gelijke hoogte.   Met een aanval over de "FC's" linkerflank, werd de achterlijn bereikt, de flankspeler dribbelde naar binnen en wist een schuiver de "5" in te trappen. Voor het doel werkte de "dekking-modus" bij enkele spelers niet helemaal naar behoren, want de inkomende Gijs Steinfelder wist de bal in de verre hoek, buiten bereik van Kayne van Oevelen te schuiven, 1-1 (22')... Na deze goal bleef het op en neer gaan met kort na het GAE-doelpunt, een soortgelijke kans als bij de goal.   Echter nu was de JFCV-goalie de bovenliggende partij, en werd deze schuiver naast het doel gewerkt. Vanuit een Volendam corner werd er gevaar gesticht, en nieuwbakken aanvoerder Luc van Koeverden, wist met een kopbal het doel net niet te raken. Ondertussen liet KeyShawn Wong-a-Soij zijn directe tegenstander regelmatig de hielen zien, echter keer op keer werd hij terug gevlagd en -gefloten voor "offside", wat ondergetekende in 4 van de 5 gevallen sterk in twijfel trekt.....

 

De rust brak aan met 1-1, wat in de heenwedstrijd de eindstand was, en gezien de spelverhouding de juiste was.   Met David Petrovíc voor uitblinker Quincy Hoeve(46'), en Jay Koorndijk voor Imran Nazih (46'), moest het team op een ietwat andere manier spelen. Toch lukte het de eerder genoemde  KeyShawn Wong-a Soij en Jermaine Rijssel, de ingevallen puntspeler met regelmaat te bereiken, maar i.p.v. dat er een uithaal kwam had hij met een "tikkie-breed" niet de juiste oplossing, waarna de bezoekers simpel konden omschakelen. Toch moet worden gezegd dat de "MiT" in de "50/50", niet het televisie programma, niet echt de kant koos voor het "andere Oranje". Wat gezien de fysieke mogelijkheden van het team niet goed uitpakte. Aanvoerder Luc van Koeverden moest het veld verlaten, en in zijn plaats kwam aanvaller "Ziggy" Fiemwahle.  Hierdoor werd er meer druk voorin gezet, en kon David Petrovíc vrijer spelen. Dit leidde ook in de 72e minuut, met een prachtige poeier, tot de 2-1 van deze speler. Dit na een geweldige rush van KeyShawn Kwong-a-Soij en dito voorzet. Met man en macht zette Go Ahead Eagles de achtervolging in en wist de wedstrijd te keren. Enkele lastige momenten ontstonden voor het Volendam doel, waar met enig "kunst-en-vliegwerk" geen schade werd opgelopen. Dan ruim in de blessuretijd, een voor mij onoverzichtelijke verdedigende actie waarbij de aanvaller van "GAE" valt, penalty beslist de scheidsrechter. Keeper van Oevelen was dit keer kansloos op de inzet, en de 2-2 op het scorebord (96').... Gezien de veldverhouding was daar niets op af te dingen, echter hoe dit tot stand kwam, heb ik een onplezierig gevoel bij..... Na de penalty werd er niet meer afgetrapt..... (RR)

 

MotM: in de eerste helft had ik mijn keuze gemaakt voor Quincy Hoeve, die zich voor "1" moest sparen. Maar een de hand van de hele wedstrijd krijgt de jongeling KeyShawn Wong-a-Soij mijn stem.....(RR)