· 

20231118 C10 FC Groningen(u21)-Jong FC Volendam(u21) 3-0 (2-0)

Jong FC Volendam, weet zich wederom niet te belonen, na een super tweede helft.  Het kon erop en erover worden, maar bleef puntloos, 3-0 (2-0).....


Zaterdagmiddag 18 november 2023, Corpus den Hoorn, Groningen. Onderweg naar zoals weleens gekscherend wordt gezegd "Zuid Denemarken", over de meest Noordelijke provincie, was er al een kleine 20 kuub water over de auto uitgegoten, maar ja er valt altijd meer naast.  Onder erbarmelijke omstandigheden maakten de mannen van de onder 21 van Volendam, er tegen de leeftijdgenoten van de plaatselijke FC, op "écht gras", een striemende wind, en neerstortende plensbuien, er een top wedstrijd van.  Waarbij de eerste helft voor de thuisploeg was en de tweede helft, net als twee weken terug in Enschede, voor de jeugdige bezoekers. FC Groningen begon zeer onstuimig vol op de aanval, en de eerste 10 minuten moest, Jong FC Volendam (u21), het antwoord schuldig blijven. Over de Volendams' rechterflank kwamen de "Groen Witten" enkele keren goed door, en moesten de bezoekers terugzakken rond de eigen "16". Toch was er een "deviërende" corner voor nodig  voor nodig, om Abdessalam Ouboumaine vandaag de keeper van dienst, te verschalken, 1-0 (10')... Direct pakten de Volendammers het initiatief over, en met enkele goede flankballen van Ziggy Fiemawhle en KeyShawn Wong-a-Soij, werd een paar keer de ijverige Quincy Hoeve bereikt, die een paar keer de doelman testte maar geen gaatje kon vinden. Ook was eerstgenoemde met enkele schoten van randje "16" bij een doorbraak, maar was de goalie de winnaar. In minuut 25 was Quincy Hoeven, met een hard "zitvoetbalschot" dichtbij maar redde de keeper fraai.  De terugkerende bal werd verplaatst naar de Volendam linkerflank, en met een fraaie voorzet werd de bal naar de verre paal gebracht, en ingekopt, 2-0 (25')... Opvallend was de rust die de laatste linie uitstraalde, met als uitschieters Jay Koorndijk en Luc van Koeverden. Deze jonge snuiters wisten 9 van de 10 keer met een simpele ingreep, de situaties te keren. De opkomende backs, "Fran" Reyes Marizan en Rob Tol, waren vanaf het tweede doelpunt hun tegenstanders de baas en stelden ze de flankspelers in staat hun acties te maken. Een vlammend schot van Quincy Hoeve, vanuit de 2e lijn spatte op de paal uiteen...  Rust 2-0.....

 

De tweede helft legden de "puitalen" er nóg een schepje bovenop.  Net als 14 dagen terug in Enschede, zette ze alles op alles, om het tij gunstig te keren.   De vandaag opvallend sterk spelende Flip Klomp kwam erin voor de nog wat frêle Robin van Cruijsen en David Petrovíc kwam in het veld voor Ziggy Fiemawhle.  Beide brachten nog iets extra, en waren bij enkele flitsende acties betrokken. Gezien het veldspel de tweede helft, werden de potige Noordelingen ver terug gedrongen, en de ene na de ander aanval op het doel van de Groningers losgelaten, echter het resultaat bleef nog uit. Een hard schot van Flip Klomp, werd net net voor de lijn geblokkeerd.  Een actie van KeyShaw Wong-a-Soij en een strakke voorzet werd bijna door Quincy Hoeve verzilverd, echter de kopbal van de sterke spits werd door de keeper nog net over de lat gewerkt.  Even daarvoor werd ook al de lat geraakt.  Groningen kwam er slechts sporadisch uit, maar door de razendsnelle aanvallers, bleef het uitkijken. KeyShaw Wong-a-Soij  moest, rond het uur, worden vervangen door Jesper Tielemans (57'), die gelijk vol op de aanval ging. Ook van deze U18 speler kwam het nodige gevaar, maar zonder dat dit een goal opleverde. Aanvaller Jermaine Rijssel werd gebracht voor middenvelder en  alleskunner Mika van der Horst (79'), ook hij leverde zijn bijdrage in het onder druk zetten van de Groninger achterhoede, maar kwam niet tot scoren. Doordat er nog verder naar voren-, en alles op alles werd gespeeld, kwam de "FCG"tot een snelle counter over links. Adessalam Ouboumaine moest met een katachtige redding de bal eruit tikken. Dit leverde Groningen een corner op, die simpel werd binnengekopt (83')... Hierna mocht Waleed ait Abdellah de moe gestreden Fran Reyes Marizan nog vervangen. Als een ware "wing back" was hij ook nog op de aanvallender dan zijn voorganger, en wist de vijandelijke "16" te bereiken. Echter kon hij net niet de voorzet te geven wat tot het verschil leidde...  Naar mijn mening zou bij een vroege Volendammer-treffer, het team erop en erover zijn gegaan, echter dat is nu alleen een ALS... Groningen was duidelijk volwassener dan de andere Oranje "guppies", maar uit de wissels bleek het respect- en het ontzag voor deze jonge mannen uit Volendam. Wellicht op punten gewonnen, maar wederom zonder punten naar huis.....

 

Mijn MotM: ik heb nog helemaal niet gezegd over de échte uitblinker op het veld. De kleine, maar in daden grote Anass Bouziane (16) was wederom de motor op het middenveld. Wat deze jongen op deze leeftijd laat zien, wauw. In heel veel duels die hij aanging, of de aanvalsopzetten was hij heer en meester. Ongelooflijk wat hij liet zien, en daarmee de absolute "leider" voor het team, Super jongen ga zo door (RR)