· 

20231125 C11 (u21) Jong FC Volendam-Feyenoord 0-1 (0-0)

 

Jong FC Volendam, weet zich wederom niet te belonen, ondanks prachtig weerwerk tegen een geroutineerd Feyenoord, 0-1 (0-0)......


Zaterdagmiddag 15:00 uur, aanvang van de wedstrijd voor Jong FC Volendam "onder 21" tegen Feyenoord Rotterdam.  De eerste wedstrijd tegen deze opponent was in een 2-4 overwinning geëindigd, en dat was zeker géén onverdiend resultaat. Toen nog met de jongste "aansluiter bij 1" Bram van Driel, die destijds de doorgeschoven Mila de Haan verving. Deze wedstrijd was het de kleine mannetjesputter, Anass Bouziane (16), die hun rol mocht overnemen. De mannen uit Rotterdam waren gewaarschuwd, en wisten, wat ze konden verwachten aan de randen van het IJsselmeer. Ze namen het zekere voor het onzekere en namen enkele zeer geroutineerde spelers mee, die al in de Europa- en Champions league hun opwachting mochten maken  voor Feyenoord "1". Dat de bezoekers, vooral in de tweede helft, een vertragingstactiek hanteerden, was voor Jong FC Volendam een mooi compliment.. Alleen waar ondergetekende zich vooral aan irriteer, is het niet optreden tegen het "mateloos lang balknuffelen", door de keepers, deze editie van de competitie. Commentaar van de Nederlandse voetbalbond is "deze regel is lastig te handhaven"  voor de arbitrage... (Bron RTL nieuws" :zie 6 seconden regel !!!)


Dat was het "azijn pissen", nu de wedstrijd. Jong FC Volendam(u21) begon voortvarend, en zatte Feyenoord op eigen helft vast. Echter was dit slechts voor korte duur, want de geroutineerde tegenstander, met enkele prachtige spelers in het team, voetbalde zich daar knap en simpel door de linies onderuit, en nam het initiatief over. Echter zonder tot echte kansen te komen, of de "doorglij actie" op keeper Kayne van Oevelen, moet daar onder worden geschaard. Het tweede deel de wedstrijd werd grotendeels op het middenveld gestreden. Enkele mogelijkheden waren er toch nog wel voor de thuisploeg, waarbij een harde kopbal van, volgens mijn registratie Luc van Koeverden, door de Ex-Man City goalie, Mikki van Sas over het doel getikt. Ook een actie van KeyShawn Wong-a-Soij, werd door een "Sandwich" binnen de beruchte lijnen, mede door Sem Valk "afgekapt". Net als de eerste 5 minuten van de wedstrijd waren de laatste 10 minuten, van de eerste helft weer voor de "Paling Boeruhhh".

 

De tweede helft begon zoals de eerste helft eindigde, een flink offensief van de thuisploeg, waarbij Feyenoord zich terug liet zakken rond eigen "16". Binnen 10 minuten waren de jongelingen uit Volendam twee maal dicht bij een voorsprong. Myron Mau-Assam, en KeyShawn Wong-a-Soij, waren langs de vleugel beide keren de Feyenoord achterhoede te snel af en hun voorzet kon net niet worden binnengewerkt door de inkomende Volendam-aanvallers.  Ook een harde kopbal van Luc van Koeverden, die zich steeds prettiger over het veld beweegt, werd nipt door de Feyenoord-gooalie gepareerd. De terugkerende bal werd randje "16" niet geraakt, en vrijwel direct ingespeeld naar de andere kant. Vanaf de Feyenoord rechterflank werd de bal hard voor de goal langs geschoten, buiten bereik van de Volendam keeper. Op de linkerflank was Amir Rais, die al volgens "Voetbal nl" een minuut eerder was vervangen, er als de kippen bij om de bal hoog in de goal te hengsten, 0-1  (56). Na deze goal traineerde Feyenoord 9 minuten lang, geroutineerd het tempo, en kwam Jong FC Volendam niet in zijn eerdere ritme terug.  Hierna werd er weer vol op de aanval gespeeld. Na rust was Ziggy Fiemawhle er al ingekomen voor David Petrovíc (46) en Jermain Rijssel (64) en  Flip Klomp (73) konden uitblinker Billy van Duijl ondersteunen in het afjagen van de Feyenoorder's. Enkele "balknuffelmomenten" volgden, wanneer de Volendammers dichtbij de gelijkmaker konden komen. Sorry voor het "lichtelijke Calimero" gedrag van ondergetekende maar af en toe kan ik me storen aan de leiding die hier niet tegen optreed....


Mijn Motm: 
vandaag was mijn Man of the Match van Volendam, Billy van Duijl, die na een lastige periode, zijn draai steeds meer gaat vinden. Vandaag was de aanvoerder van dienst, de man die het meeste opviel. Aan Feyenoord kant, was middenvelder Jayden Candelara (42) de man die het meest opviel... (RR)