· 

20231202 (C12) De Graafschap (u21)-Jong FC Volendam (u21) 3-1 (2-0)

Myron Mau-Assam omspeelt de achterhoede en prikt de bal achter de goalie, helaas geen goal.....
Myron Mau-Assam omspeelt de achterhoede en prikt de bal achter de goalie, helaas geen goal.....

 

 

Jong FC Volendam (u21) voetbalt goed mee met de koploper, echter gaat er wederom vanaf met een nederlaag, 3-1 (2-0)...


Zaterdagmiddag 14:45u. "Sportpark de Bezelhorst".  De jongelingen uit Volendam waren ondanks alle gekrakeel binnen de club, van het befaamde vissersdorp aan het IJsselmeer, afgereisd naar het land van Benny Jolink, Doetinchem. Ondergetekende was er heilig van overtuigd, na een eerder bezoek aan de jeugdopleiding van De Graafschap zo'n 5 jaar terug, dat zij op een super de luxe onderkomen, hun intrek hadden genomen. Nu bleek dat het toen een "uitwijk locatie" was geweest, en zij zich met de huidige locatie als BVO, met alleraardigst personeel achter de bar, maar moeten behelpen. Toch heb ik onderweg, mijn TomTom maar even geraadpleegd of ik wel de juiste route had genomen. Een prettige bijkomstigheid was dat ik daar kon tanken voor €1,835. Een minder prettige bijkomstigheid, dat het scorebord, voor de tijdregistratie, niet werkte.  Maar dit zijn alle "klachten", nu dan de wedstrijd....

De eerste helft was voor de thuisclub, die met 8 spelers, die vrijdagavond in Oss aanwezig waren, aan de start verschenen. Met hoogdruk zetten van De Graafschap, werd Jong FC Volendam vastgezet op eigen helft, en met enkele miraculeuze reddingen, hield Kayne van Oevelen, zijn doel schoon. Het was niet zo dat de bezoekers er helemaal niet aan te pas kwamen, want met enkele goede counters werden de bezoekers wel degelijk gevaarlijk. De Graafschap kwam dan ook wel verdiend op een 1-0 voorsprong, al was daar  wel een onoverzichtelijk kluts-situatie voor het Volendammer doel voor nodig om te scoren (20'). Zo moest de De Graafschap doelman, met een fenomenale krachtsinspanning, de bal onder de lat vandaan tikken, op een schot van Myron Mau-Assam.  Dezelfde speler zou even later, met een dribbel in de "16" twee bewakers losschudden en de bal achter de doelman tikken.  Helaas was er geen aansluiting om de bal in het lege doel te tikken. In een 1-op-1 situatie, rond de 40e minuut, was de Volendam-doelman de bovenliggende partij, maar in de blessure tijd van de eerste helft, moest hij alsnog "vissen".  Een bal die voorlangs werd geschoten kwam bij de doelpuntenmaker van de 1-0, Elie Raterink, die het kunstleer in het doel roste, 2-0 (45+3)....

 

De tweede helft was, net als de eerdere wedstrijden van deze "puitalen", een stuk sterker dan het eerste bedrijf.  Met Robin van Cruijsen voor Imran Nazih, en weer goed combinatie voetbal speelde Jong FC Volendam, weer fris van de lever. Terwijl de supporter, die mij gedurende deze wedstrijd informeerde van het wel en wee van De Graafschap, nu juist het idee had, dat door de "wijdbroeken" veelvuldig de lange bal werd gehanteerd. Zo zie je dat de inzichten, langs de lijn kunnen verschillen. Het was enkele keer jongeling KeyShawn Wang-a-Soij (17). die zijn tegenstanders de hielen liet zien, en tot een aantal knappe voorzetten kwam.  Maar ook nu was de Volendam-voorhoede niet alert genoeg, om de voorzetten in het net te prikken. Toevallig een lange bal van achteruit, misschien had die DG-supporter dan toch gelijk, kwam in de loop van Quincy Hoeve.  Met een run tussen twee verdedigers door, liet hij randje "16" een kogel op doel los. Maar, ook nu was de DG-doelman de redder in nood, en wist de bal te keren. Even probeerde coach Simons aanvallende nog een injectie te geven, David Petrovíc kwam voor de hardwerkende Ziggy Fiemawhle (77'). Een counter richting de Jong FC Volendam goal, werd onderbroken door "shirtje trekken" binnen de beruchte lijnen. Een penalty volgde, waarop de Volendam doelman het antwoord schuldig moest blijven, 3-0 door Maas Willemsen. Toch weer vreemd. Was het na een ruime uitleg van de MiB, in Den Haag, laatst bij een soortgelijke situatie, ROOD en een penalty.  Nu kwam de Volendam verdediger er (gelukkig) af zonder een kaart(?). 

 

Flip Klomp kwam voor Anass Bouziane(90').  KeyShawn Wang-a-Soij begon aan zijn 10e dribbel. en omspeelde enkele spelers op de achterlijn.  Zijn lobje naar de verre paal werd daar de jongste van het veld, Robin van Cruijsen (16) feilloos ingekopt, 3-1 (90 +4). Hierna zette Jong FC Volendam er nog alles uit, om tot een resultaat te komen.  In de luttele minuten die volgeden, was het eerst nog een Volendam speler die de voortreffelijke keeper tot een redding dwong, en even later een keihard blok, op de frêle Van Cruijsen, binnen de "16" die misschien wel op de stip moest. Echter mijn DG-kompaan aan de zijlijn meende te zien dat de aanvaller binnen de lijnen rolde....  De MiY besliste geen pingel, dus kreeg hij gelijk. Zo zie je, als je blijft doorgaan, de kansen komen dan vanzelf.....  Ondergetekende heeft nog wel aan de DG-ouder uitgelegd, nadat hij "de FC Volendam jeugd, niet best vond", dat de opleiding van de club er voor kiest met jongens te spelen die gemiddeld 2 of 3 jaar jonger zijn dan die van zijn "De Graafschap"...(RR)

 


Mijn Motm: 
vandaag was mijn Man of the Match doelman, Kayne van Oevelen. Met enkele miraculeuze reddingen hield hij zijn ploeg, in de eerste helft in de race. In de tweede helft had hij een stuk minder te doen, maar wat hij deed was goed. Op de penalty was hij kansloos.... (RR)