· 

20231209 C13 (u21) Jong FC Volendam - SC Cambuur 2-3 (0-1)

Uitblinker Ibrahim el Kadiri, was de gehele wedstrijd een plaag voor de SC Cambuur achterhoede
Uitblinker Ibrahim el Kadiri, was de gehele wedstrijd een plaag voor de SC Cambuur achterhoede

 

Verlies Jong FC Volendam (u21) levert degradatie op naar de tweede divisie. Tegenstanders niet meer te achterhalen...


Zaterdagmiddag was het uur "U" aangebroken voor de "puitalen", van Michael Dingsdag en Regilio Simons, uit het mooie maar lastige dorp aan het IJsselmeer. Beide trainers, afgelopen donderdagavond in Rotterdam, voor om en nabij 50.000 man aan het coachen, waren nu met dezelfde intensiteit, bezig voor maximaal 250 familieleden op  de tribunes. Wel waren de 12 jarigen, de "Harde Kern", weer luid en duidelijk aanwezig, die 2 uur van te voren nog "het wij gaan winnen", van de opponent van afgelopen donderdag liepen te zingen, bij de "RKAV".   

Het klinkt misschien heel gek, maar in mijn commentaren ben en blijf ik vaak toch positief, niet om de boel op te beuren, maar omdat het gewoon is wat ik heb gezien. Zo ook vanmiddag, een team wat de neuzen in dezelfde richting heeft maar net, naar mijn mening vanwege de zeer jonge leeftijd van de spelers, wekelijks een persoonlijke fout wordt gemaakt. Zo ook vandaag, was het een late Sinterklaas, omdat er weer twee cadeau(s) werden uitgedeeld.....

 

Van quite af aan werd er vol druk gegeven op de mannen uit "Ljauwert", de "jonkies" zetten ze vast en mondjesmaat konden de  bezoekers maar onder de druk uitkomen. Dit leverde wel gevaar op maar doordat het achterin goed georganiseerd stond, onder aanvoering van keeper Kayne van Oevelen, werden alle brandjes geblust.  Al in de 4e minuut was het "nieuweling" Ibrahim el Kadiri, die een schot loste wat door de keeper ternauwernood werd gekeerd. Schoten van El Kadiri, Imran Nazih, Caner Demircioglu, Rob Tol, Mika van der Horst, een prachtige "Bep Bakhuis" van David Petrovíc, en de aanvallende kopballen van de vandaag minder gelukkig spelende Luc van Koeverden, brachten net niet het juiste resultaat, om tot goals te komen. Dan in de 20e minuut, "het omslagpunt in concentratie", was een te korte terugspeelbal, "kaasie" voor een SC Cambuur aanvaller. Het herstel van keeper van Oevelen kwam net niet op tijd, waardoor hij de speler moest neerleggen, penalty, en 0-1 (Van der Werff)...  Zoals gezegd kwamen de mannen heel dichtbij het SC Cambuur doel, maar wist doelman Thijmen Renkel, zijn doel schoon te houden... Zelfs op slag van rust was een uiterste inspanning nodig om de kopbal van David Petrovíc uit zijn doel te ranselen. Rust  0-1.....

 

De tweede helft, met voor "JFCV" Jay Koorndijk voor Luc van Koeverden (46') Robin van Cruijssen voor Imran Nazih (46'), waren het juist de bezoekers die het tij probeerden te keren, en zette zij een tandje bij. Ogenschijnlijk, door goed verdedigend ingrijpen van Jong FC Volendam(u21), leek dit op niets uit te draaien. Echter Volendam, was in een verlate Sinterklaas stemming. Binnen de 54e minuut waren het twee persoonlijke fouten, die ik ook al in Den Haag had kunnen ervaren, wat tot een 0-2 (Buitenweg) en 0-3 (Van der Werff) achterstand leidde... Op dit niveau mag dit natuurlijk niet meer gebeuren, maar anderzijds het blijft wel, ook gezien de leeftijd gewoon jeugdvoetbal. De thuisploeg zat niet bij de pakken neer en begon, ondanks het vertragen van bezoekers, in een nog hoger tempo te spelen. Met als linker aanvalsleider Ibrahim el Kadiri op de eerste rij, en Myron Mau-Assam in zijn kielzog, was het de ene aanval na de andere, op het SC Cambuur doel, wat echter voor Volendam (nog) niet tot het gewenste resultaat leidde. In de 57e minuut mochten de jeugdige "wijdbroeken" een vrijetrap nemen vanaf zo'n 20 meter. De muur werd gepasseerd, en in de uiterste hoek, kon Caner Demircioglu, het kunstleer deponeren, 1-3... Echter werd wederom door de officials van de KNVB een verkeerde doelpuntenmaker aangewezen en op papier gezet.

 

Met KeyShawn Wong-A-Soij voor Caner Demircioglu (66') en Ziggy Fiemawhle voor Anass Bouziane (61')  als verse krachten, werd alles op de aanval gezet, om alsnog de Geel/Blauwe muur te slechten. Ook de nóg aanvallender ingestelde rechtsachter Francisco Reyes Marazan, kwam voor aanvoerder Rob Tol (74'), om de druk nog meer op te voeren. Met het nodige kunst en vliegwerk hielden de Noorderlingen het nog net "droog". Toch kon de frêle Robin van Cruijssen, nadat een verdediger de geplaatste kopbal van Billy van Duijl, van de doellijn kopte, met een schot vanaf randje "16" de keeper voor de tweede keer kon verslaan, 2-3 (82')...  Met man en macht werd er aangevallen, maar moest Kayne van Oevelen, toch nog een counter neutraliseren. Met een goed blok werd de bal gekeerd, zodat de schade niet groter werd. De scheidsrechter trok er nog een kleine 7 minuten bij, maar de schoten op het SC Cambuur doel, werden niet beloond, en bleef de goalie de bovenliggende partij. In echt de allerlaatste seconde miste Jong FC Volendam (u21) speler Ziggy Fiemawhle het doel op een haar, buiten bereik van de doelman. Daardoor was het resultaat niet overeenkomstig met de prestatie van deze jongens...... 

 

Mijn MotM: vanmiddag was mijn Man of the Match, "nieuwkomer" Ibrahim el Kadiri, die niet heeft gescoord maar met zijn waanzinnige acties en pasklare voorzetten minimaal 5 assists had kunnen of moeten hebben. Veel werd er nipt weggehaald door een uitstekende doelman, en een weg is weg achterhoede, waardoor de JFCV-voorhoede niet tot scoren kwamen..... (RR)