· 

20231216 C14 (u21) Jong FC Volendam-ADO Den Haag 3-2 (3-0)

Quincy Hoeve, wordt onderuit gehaald en krijgt een penalty, die hij zelf verzilverd.....
Quincy Hoeve, wordt onderuit gehaald en krijgt een penalty, die hij zelf verzilverd.....

 

Laatste winst in de KNVB 1e divisie A, komt voor Jong FC Volendam (u21) te laat, en is voor "den Keizersbaard", 3-2 (3-0).....


Zaterdagmiddag 14:00u. bonden de heren, van de jonge versie van de Volendammer FC, de strijd aan, tegen de Groen/Gele leeftijdgenoten uit de Hofstad, Den Haag.  Wederom trad JFCV een met een piepjong team aan, dit keer onder leiding van zijn collega Regillio Simons, die voor Michael Dingsdag de honneurs waarnam, die de avondwedstrijd (21:00) in goede banen moest leiden.  Voor beide ploegen stond niets meer op het spel, want zowel de thuis- als uitploeg zijn al gedegradeerd naar Divisie 2. Via Luc van Koeverden en twee goals van Quincy Hoeve stonden de Volendammers met rust al 3 – 0 voor, maar tijdens het tweede bedrijf mochten Finn de Bruin en Elijah Velland voor hun ploeg ook twee treffers bijschrijven: 3 – 2.

 

Als in de "away match" enkele maanden terug was het spelbeeld, net als destijds, compleets voor de "puitalen". Echter bleef de score toen, in de eerste helft op de "bril-stand" staan (0-0) 

Nu werden niet alleen enkele van deze kansen benut, maar daarnaast waren er ook nog "plaatjes" van acties, onder andere de kopkansen van Ziggy Fiemawhle en Caner Demircioglu vlogen richting de verre paal, maar naast eindigden. Toch was het in de 13e minuut wel raak, toen jongeling, maar al flink (fysiek en tactisch) gegroeid, Luc van Koeverden de bal met een ferme kopstoot, vanuit een door Caner Demircioglu goed getrapte corner, buiten bereik van de doelman in het net kopte, 1-0 (13')...  Dat dit niet de enige goal zou zijn, daar hoefde je geen "glazen bol" voor te bezitten. Het team van Regillio Simons streed voor iedere meter, net alsof er nog van alles te winnen was, terwijl dat enkele weken te laat was.  In de 21e minuut werd de sterk spelende Quincy Hoeve, nadat hij bij een vlotte counter door Rob Tol werd aangespeeld, binnen de beruchte lijnen gevloerd. De penalty werd door hem feilloos binnengeschoten, 2-0 (22')... Het was voor de mannen uit het vissersdorp nog niet over.  In de dying seconds van de eerste helft was het wederom Quincy Hoeve, die met een acrobatische actie de bal in het doel "kogelde". Waarschijnlijk heeft de keeper de "rijwind" van de bal alleen maar gevoeld, 3-0 (45')...

 

Een van te voren geplande wissel sessie van Jonge FC Volendam (u21) werd uitgevoerd.  Matthijs Stoelinga (46' Quincy Hoeve), Roman Schoonhoven (46' Rob Tol) en Niels Kwakman (46' Billy van Driel), moesten hun meer ervaren "collega's" vervangen. Dit lukte maar matig want met het verdwijnen van de ervaren as, was meteen het cement tussen de stenen verwijderd. De bezoekers namen het initiatief geleidelijk over, en zette meteen hoger druk op de JFCV-achterhoede.  ADO Den Haag maakte handig gebruik van de nieuwe situatie, en verschenen enkele keren, voor de bij vlagen uitblinkende Adessalam Ouboumalne, die de situatie in de meeste gevallen heer en meester was. Echter een "Sarasani" actie van de keeper, en een wat vreemd wegwerken, zorgde ervoor dat de bal op het middenveld belande. Daarop moest hij op het fraaie afstandschot van Finn de Bruin, die op net middenveld net even te veel ruimte kreeg, het antwoord schuldig blijven, Deze pegel belande in de voor hem uiterste rechterhoek, 3-1 (62')....

 

Ook nieuweling Noud van Deijl mocht nog even z'n kunsten vertonen, hij kwam voor Milan Engelander (67'). De resterende tijd ging het spel op en neer, zonder dat "ADO" echt gevaarlijk kon worden.  Het meeste gevaar werd al. was het mondjesmaat, te vinden voor het doel van de Volendammers, echter slordigheid in de afronding leverde dus niets op. Een late aansluitingstreffer (90+5), kon het verloop van de wedstrijd niet meer beïnvloeden.  Zoals gezegd moet het team het, na  de winterstop, gaan spelen in de 2e Divisie van de KNVB, hopende, met de kwaliteit die er in de u18 en u21 speelt, ze snel weer terug zijn op het hoogste u21 niveau.....  Jongens spelen jullie met de zelfde intensiteit van deze eerste helft, dan moet dat goed mogelijk zijn..... Maar let op, net als nu, iedereen wilt van je winnen.....

 

Mijn Motm: eigenlijk was er naast Quincy Hoeve één andere speler op  het veld die naar mijn mening hiervoor in aanmerking kwam. Namelijk Abdessalam "Sarasani" Ouboumaine, met zijn meevoetballende acties, en de zekere ingrepen op de hoge ballen, mij kon overtuigen..... (RR)  

 

Opstelling Jong FC Volendam (u21): Abdessalam Ouboumalne; Rob Tol (46. Roman Schoonhoven), Luc van Koeverden, Jay Koorndijk, Myron Mau-Asam; Flip Klomp, Billy van Duijl (46. Matthijs Stoelinga), Milan Engelander (67. Noud van Deijl); Caner Demircioglu, Quincy Hoeve (46. Niels Kwakman), Ezechiel Fiemawhle

Opstelling ADO Den Haag O21: Thijmen de Koning; Niels Noordhoek, Devyn Payne (46. Elijah Velland), Nigel Owusu, Ronny Boakye; Aiman Achemlal (46. Sofyan El Hannoudi), Calvin Gustina (46. Kaj van Houwelingen), Finn de Bruin, Sacha Komljenovic; Robyn Esajas (77. Raelson Gomes Landim), Rafael Struick