· 

20230113 B2 (u21) Jong FC Volendam-ADO Den Haag 0-0 (0-0) Volendam w.n.s.

 

Bekerwinst voor de Jongelingen uit Volendam, na een flauwe 0-0, met een zinderende penaltyreeks, als apotheose (4-3).....


Zaterdagmiddag 15:15u. de wedstrijd van jongelingen uit Volendam, tegen de Hofstedelingen, die ook al de laatste tegenstander was geweest in 2023. Dit keer betrof het een bekerwedstrijd, waarbij het natuurlijk direct erop of eronder was. Ook de invulling van de trainerstaf van het team was gewijzigd. Zoals in Volendam zeker wel bekend was het duo Michael Dingsdag en Regilio Simons "geupgrade" naar de hoofdmacht, en waren het Ridwan Schouten en Charles Dissels, die het stokje bij "Jong" overnamen. Het leverde voor laatstgenoemden direct succes op, want na penalties werd de volgende ronde behaald. Dit zal dan, als leuke bijkomstigheid, tegen de oud bekenden van de vorige "hoofdtrainer" zijn.  Telstar onder 21, die met een 4-2 overwinning op DEM onder 21, ook een ronde verder ging .....

 

Deze pot begon onstuimig van de kant van Jong FC Volendam.  Het was jongeling KeyShawn Wong a Soij, die zijn visitekaartje afgaf. Met een passeer actie over de linkerflank was hij zijn tegenstander kwijt, vervolgens was het kunst en vliegwerk van ADO-keeper Ahmed Azmi nodig, om een goal te voorkomen. Niet lang erna mocht hij zijn trucje herhalen, met hetzelfde resultaat. Toch moet worden gezegd dat het veldspel, van beide kanten weinig spektakel opleverde, mede door het gedegen verdedigingswerk, van beide achterhoedes. Vanuit mijn perspectief, later werd ik gecorrigeerd door iemand van het "technische hart", had   ADO Den Haag een optisch veldoverwicht, waarbij Georg Enoch, met een sliding, dichtbij een doelpunt was.  Keeper Kayne van Oevelen was de situatie echter meester en tikte de bal naast. Voor Volendam was het vanaf rechts Caner Demircioglu die met een schot de tegenstander wilde verrassen, echter strandde hij op Nigel Owusu, de CV en "het blokje beton" van dienst, aan de bezoekerskant. Ook Ziggy Fiemawhle was dicht bij een doorbraak de "16", echter moest ook hij zijn meerdere erkennen in de "kleine" ADO-CV.... 

 

De tweede helft een totaal ander spelbeeld. Nu waren het de mannen uit het vissersdorp, die de overhand hadden.  Met een aantal leuke aanvallen probeerden ze de stabiele ADO achterhoede te bestrijden. Op de linkerflank was het diverse keren KeyShawn Wong a Soij, die de ADO-rechtsachter het leven zuur maakte, echter kon hij net niet de beslissende actie maken, om tot scoren te komen. Met enkele wissels op het middenveld probeerde coach Schouten, de wedstrijd helemaal te keren. De twee kleine dribbelaars Anass Bouziane en nieuwkomer Karim Safouane, brachten inderdaad nieuw elan in de ploeg, en wisten met prachtige steekpasses nog meer druk te zetten op ADO Den Haag.  Toch bleef het tot aan het laatste fluitsignaal "onbeslist". En technisch voordeel, wat in enkele andere sporten winst oplevert, telt nou eenmaal niet in het voetbal. "90" minuten bekervoetbal leverde geen doelpunten op. Nu kwam het op de penalties aan. Jong FC Volendam wist hierbij de pogingen beter te nemen dan de mannen uit Den Haag, ondanks dat de bezoekers, met hun eerste rake poging, de inhaalrace inzetten. Toch waren de sterk ingevallen Nash Bijnoe en Rob Tol, dichtbij een beslissende actie.  Echter kwam laatst genoemde niet tot schieten, en ging de poeier van Basnoe rakelings voorlangs.  Dat het tenslotte toch lukte, was mede door doelman Kayne van Oevelen te danken. Hij zorgde ervoor dat er twee pogingen van "ADO" niet werden geraakt, en mocht zelf de laatste penalty binnenschieten.  Hiermee kon zoals eerder gerefereerd, de volgende ronde bereikt, -en de vlag in top.... (RR)  

 

Mijn MotM: eigenlijk was er deze wedstrijd maar één man die deze titel kon verdienen, en dat was keeper Kayne van Oevelen. Met de slot penalty te benutten, en twee keer zijn doel te "klaren", kon ik niet om hem heen. Jammer dat zijn danspasjes niet helemaal op de maat waren..... (RR)

 

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Rob Tol, Luc van Koeverden (74. Anass Bouziane), Jay Koorndijk, Myron Mau-Asam (63. Nash Bijnoe); Bram van Driel (46. Mika van der Horst), Billy van Duijl, Imran Nazih; Caner Demircioglu (70. Safouane Karim), Ezechiel Fiemawhle (74. David Petrovic), Key-Shawn Wong-A-Soij

Opstelling ADO Den Haag O21: Ahmed Azmi; Niels Noordhoek (63. Aiman Achemlal), Devyn Payne, Nigel Owusu, Ronny Boakye; Kaj van Houwelinge, Jaydavon Haas, Raelson Gomes (46. Joey Brandt); Sofyan El Hannoudi, Enoch George (63. Robyn Esajas), Elijah Velland (84. Lorenzo Maasland)