·

20240120 C1-24 (u21) Jong FC Volendam-ADO Den Haag 1-2 (0-1)

Ziggy Fiemahwle strandt op keeper Ahmed Azmi, in de blessuretijd.....

Jong FC Volendam schiet zichzelf in de voet tegen de hofstedelingen. Te weinig "schotkracht" tegen stugge Haagse verdediging, 1-2 (0-1)

Zaterdagmiddag ging de eerste competitiewedstrijd van start, voor het tweede deel van het competitiejaar "voorjaar 2023-2024". Wederom stond er een ontmoeting tegen onze huidige "huisvrienden" uit Den Haag, ADO op de rol. Dat Jong FC Volendam (u21) zichzelf in de voet heeft geschoten, moeten zij geheel bij zichzelf zoeken. Tot aan de "16" waren zij, zeker de eerste helft, heer en meester en moest ADO Den Hééé Hééé, zoals zij zich vandaag presenteerden ver terug. Even ter verduidelijking, vrijwel iedere duikeling of vermeende overtreding, ging gepaard met een luidkeelse uitroep. Waarbij de arbiter van dienst zich regelmatig liet leiden door deze luide uitingen. Dat ADO Den Haag, de ploeg van trainer Giovanni Franken, een leuke partij voetbal op de mat legt staat buiten kijf. En vandaag moest daarom zijn meerdere erkennen....

De eerste kans aan Haagse zijde was al in de 2e minuut toen zij de bij de eerste de beste voorzet, hun boomlange spits George Enoch de kans kreeg om de bal vrijwel ongedekt op het Jong FC Volendam doel te koppen. maar keeper Abdessalam Ouboumalne, kon de inzet simpel plukken. Dat de bezoekers in de 21e minuut op een identieke manier konden scoren, door Sofyan el Hannoudi, was het befaamde "ezel en de steen" verhaal. Vanuit een onnodige corner werd op soortgelijke manier als de eerdere mogelijkheid met het hoofd de 0-1 gescoord, waarbij de JFCV-goalie kansloos werd gelaten. Heel vreemd dat de bezoekers het eerste doelpunt konden maken, want in de periode tussen het doelpunt en de eerste kans was het eigenlijk alleen maar Jong FC Volendam, dat de boventoon voerde. Met flitsende aanvallen vooral over de linker flank werd door de kleine vleugelverdediger, Myron Mau-Assam, veelvuldig de aanval gezocht. Zijn kompaan Ibrahim Kadiri, was daarbij een grote steun, en kon de voortzetting tot in de vijandelijke "16" doorvoeren.  Echter de laatste pass werd door de JFCV-spitsen niet op juiste waarde ingeschat. Vanaf rand "16" waren diverse mogelijkheden een schot los te laten, wat niet werd gedaan. Één keer moest de ADH-doelman met een flitsende reactie, de bal uit zijn doel ranselen, zodat ook deze doelpoging kon worden afgeschreven. De thuisploeg pakte na de 0-1 het verhaal weer op maar iedere keer hetzelfde resultaat. De bezoekende achterhoede heerste over de aanvallende Volendammers......

Het tweede bedrijf probeerde Jong FC Volendam de draad weer op te pakken, maar ADO Den Haag had het nu, op het middenveld beter op de rit. Het lukte de thuisploeg minder en minder om in de buurt te komen bij het vijandelijke doel.  Misschien dat de aanvallende impulsen van de eerste helft, het een klein beetje parten speelde. Het waren wederom de bezoekers die, op het uur, gebruik maakten van het mistasten, van de verder uitstekende Volendam-doelman, door Sacha Komljenovic, de stand konden verdubbelen, 0-2 (60')...  Mede omdat het voetballende deel van"onze thuis favorieten" nu iets tegenviel, en de bal veelvuldig rond werd gespeeld in de verder zeker spelende laatste linie, ging het "ge Heee Heee" meer en meer opvallen, en werd het spel door de Geel-Groene brigade, meer en meer vertraagd. Toch moest ook de ADO-doelman ook een keer grabbelen, op een loepzuivere afstand schot van "Ibi" Kadiri, 1-2 (68'). Het thuisteam probeerde het deze "commedia del arte" naast zich neer te leggen, en de druk weer op te voeren. Echter moest ook Abdessalam Ouboumaine nog een keer zijn kunsten vertonen, en in twee acties met een duikvlucht  van "paal naar paal" het kunstleer uit zijn doel houden.  Enkele mogelijkheden van de jongelingen uit het vissersdorp, werden nog wel verkregen, maar doelman Ahmed Azmi, was alle situaties verder de baas. Ook toen Ziggy Fiemawhle op hem afkwam en hij zich, in de blessuretijd, met gevaar voor lijf en leden, zich voor de bal gooide, en zijn team redde. Hiermee werd de eerste competitie wedstrijd met een 1-2 verlies afgesloten. Echter het vertoonde, verzorgde spel, van vandaag verraad dat er zeker meer punten gaan worden behaald..... (RR)

Mijn MotM:  vanmiddag was mijn Man of the Match Myron Mau-Assam  die op de linkerflank, in combinatie met Ibrahim Kadiri de gehele eerste helft "de plaggen uit het kunstgras" liep, En bijna 90% van zijn duels won.....RR