· 

20240203 C3-24 (u21)Jong FC Volendam-Willem II 0-1 (0-0)

 

Ruim 65% balbezit onvoldoende, voor ongelukkig spelend Jong FC Volendam om Willem II zonder punten naar huis te sturen, 0-1 (0-0).....


Zaterdagmiddag 13.30u. locatie het KRAS Stadion Volendam, streden de twee jongelingen teams van Willem II (u21)  en Jong FC Volendam (u21) tegen elkaar, om aansluiting te maken, of houden met de bovenste posities, in deze nog jonge voorjaar competitie. Dat het geen hoogstaande pot zou worden, met weinig diepgang aan beide kanten, was op voorhand niet te verwachten. Een lekker voetbalweertje, een flauw zonnetje en wel wat wind  omlijste, alweer de derde wedstrijd van de nieuwe competitie.....

 

Met fris aanvallend voetbal probeerde de thuisploeg de bezoekers onder druk te zetten, echter was bezoeker Willem II niet echt onder de indruk, en leverde de geleverde ijver maar weinig enerverende momenten op.  Het enige waarbij de supporters van FC Volendam even opveerden was de, volgens mijn collega fotograaf aan de andere kant, "onterecht" afgekeurde goal van David Petrovíc. Het arbitrale trio van vandaag had niet echt de beste dag, en besliste in meerdere (buitenspel en gele kaart) gevallen, voor beide teams vreemd. Maar mijn vroegere trainer bij DWS heeft me geleerd, vlagt de "grens" en fluit de "scheids, dan is het buitenspel. Deze mensen doen hun best, en hoeven de doelpunten er niet in te schieten. Een steekbal van KeyShawn Wong-a-Soij, leverde een te slap schot op van David Petrovíc, WII-keeper Maarten Schut kon simpel oprapen. Aan de andere kant moest keeper Kayne van Oevelen handelend optreden op een inzet van de kleine Wii-dribbelaar Chip Engels. Aan de andere kant, wist KeyShawn Wong-a-Soij in buitenspelpositie, het doel niet te raken. Over en weer heel weinig kansen of zelfs mogelijkheden.  In de wedstrijd ontstond een soort van status-quo, ondanks de goede bedoelingen van beide ploegen...

De tweede helft liet een zelfde spelbeeld zien. Het bleef een potje voetbal met weinig diepte en bleven de achterhoede spelers makkelijk op de been. Uit het niets even twee kritieke situaties voor het Volendam doel.  Een afdwalende voorzet werd door de lange keeper verkeerd ingeschat, en belande achter hem op de lat. Ondertussen was het aan de andere kant "Ibi" Kaderi die een strakke voorzet gaf waarbij Robin van Cruijsen de bal in het doel zou tikken.  Echter gezamenlijke inzet van de keeper Schut en Martijn van der Sande voorkwamen dat.  Eerst genoemde had daarna nog een drietal prachtige acties de "16" in, maar ook daar werd hij gestuit. Van Oevelen moest ook nog eens gestrekt naar de hoek toen een WII-aanvaller vanaf kortbij een hard schot losliet, wat hij succesvol pareerde. Dan wéér een penalty tegen voor de thuisploeg. In een onachtzaam moment blokte, de goed spelende Luc van Koeverden zijn directe tegenstander, die hier handig gebruik van maakte. Op de penalty van Khaled Razak, had Kayne van Oevelen een nagel te kort, om deze te keren, 0-1 ('69)... Vanaf dat moment werd "alles" op de aanval gezet. Enkele mogelijkheden voor Kaderi, Nazih, Petrovíc en invaller Karim Safouane ('77 Déron Payne), werden of gesmoord in de aanleg, of door de keeper gered. Willem II hield knap stand en liet de "Jonge Palingboeruhhh" niet meer dichterbij komen.  Al met al een flinke domper in de verwachtingen van de Volendammers, waarbij je wel realistisch moet blijven, en "hand in eigen boezem" moet steken, ondanks mijn gezeur op de leiding..... (RR)

Mijn MotM: vandaag was de kleine middenvelder Annas Bouziane, mijn Man of the Match. Zijn inzet móet een keer gaan overslaan op de rest van het team. Aanvallend en verdedigend, bijna overal was hij, in goede zin, bij betrokken.....(RR)