· 

20240217 B1/4 finale (u21) Jong FC Volendam - Telstar 1-1 (Volendam w.n.s. 5-4)

Jong FC Volendam (u21) naar halve finale, in ware bekerthriller 1-1 (0-1) (strafschoppen 5-4)

 

 


 

De eerste helft golfde het spel over en weer, en waren de ploegen zeker aan elkaar gewaagd. Verzorgd combinatiespel werd zowel door de thuisploeg van Ridwan Schouten als door Telstar’s-interimtrainer Rory Roubos team, op de mat gelegd. De eerste paar minuten startte Telstar furieus en probeerden zij de thuisploeg vast te zetten op eigen helft. Dit lukte deels, en daaruit kreeg Telstar haar eerste mogelijkheid, uit een corner. Daarna werd het spel overgenomen door de jonge “Paling Boeruhhh”, die bij een drietal goede schoten op doel, de uitstekende Lukas van Ingen, op hun weg vonden. Dat deze “lastpost” in een later stadium, uitgroeide tot het ware struikelblok van Jong FC Volendam (u21) was nog niet te bevroeden. Rond de 20e minuut werd de bal door het Telstar middenveld afgesnoept, en naar voren gepassed. Één van de JFCV-achterhoede spelers kwam ertussen, en trapte de bal met een té slome boog terug. Keeper Kayne van Oevelen kwam daardoor randje “16” in de problemen, en kopte het “kunstleer” juist voor de voeten van Telstar aanvoerder Zakaria Fatihi. Die met een mooie boogbal de bal in het Volendam doel plaatste, 0-1… Kort hierop een soortgelijke situatie, waarbij de goalie werd gehinderd en de bal kwijt was.  Ook nu kwam de bal bij de aanvoerder, maar nu schoot hij het leer hoog over.        

 

Na een ruim half uur had Jong FC Volendam (u21) via Luc van Koeverden langszij kunnen komen, alleen werd zijn ware het niet dat zijn schot via de vingertoppen van Lukas van Ingen naast het doel werd getikt, en naast het doel belandde. Via Ibrahim El Kadiri ontstonden ook de nodige gevaarlijke situaties vanaf de flank, Bij één van deze acties werd de aanvaller gevloerd door Kai Boham, die daarbij geel ontving. Ongeveer tegen het rustsignaal kreeg de verdediger, in de vijandelijke “16” zijn 2e gele kaart, nadat hij bij een actie zijn evenwicht verloor en om een strafschop vroeg bij de “MiB”. Deze zat er kortbij en wuifde zijn gebaren weg. Na wat woorden over en weer kon Boham richting de douche. Zo moesten de gasten uit Velsen-zuid met tien verder.

 

Het tweede bedrijf begon wat onwennig, en aan de 10 tegen 11 situatie was vreemd. Wederom was de eerste kans voor Telstar, linker verdediger Jaïr Bryson, mocht vrij inkoppen na een strakke hoekschop van Telstar. Echter ging zijn inzet gelukkig voor de Volendammer’s voorlangs. Terwijl de wedstrijd vorderde vochten kregen de Oranjehemden meer zich meer en meer naar de gelijkmaker. Enkele kleine mogelijkheden ontstonden, maar ook nu was het de Telstar goalie, die zijn doel met vooral “vliegwerk” schoon hield. Na de wissel van de hard werkende Caner Demircioglu, door KeyShawn Wong-a-Soij, en een “blessure” van Kayne van Oevelen, was het met nog acht minuten te gaan, David Petrovíc die na een prachtige aanname randje “16” en een dito schot, eindelijk de verdiende 1 – 1, op het bord zette. Het bracht Jong FC Volendam weer de nodige energie, zo waren het de invallers, KeyShawn Wong-a-Soij en Ziggy Fiemawhle die vlak voor het eindsignaal nog twee prachtige kansen kregen. Echter was Van Ingen nu wél de baas. De reguliere speeltijd eindigde in 1 – 1, waardoor de winnaar bepaald ging worden via strafschoppen. De loterij begon, en de penalties werden stuk voor stuk goed ingeschoten.

 

Doelman Kayne van Oevelen na de openingsstrafschop en scoorde rustig in het hoekje, waardoor Jong FC Volendam op 1 – 0 kwam. Voormalig jeugdspeler van FC Volendam Jessy Lobbes bracht zijn ploeg weer op gelijke hoogte, 1-1. Mijn instellingen van de camera waren onjuist ingesteld waardoor bijna alle penalties, allemaal tegen de touwen gewerkt, onzuiver en slecht… De nimmer aflatende Telstar-aanvoerder, die de bezoekers in de eerste helft op 0 – 1 zette, nam de tiende strafschop. Kayne van Oevelen werd de gevierde man, toen hij deze strafschop keerde. Met deze redding mocht Jong FC Volendam (u21) zich winnaar noemen, en was het plekje in de halve finale bereikt. De opponent voor de volgende ronde, van de Volendammer’s is op dit moment nog niet bekend, we houden jullie op de hoogte. Telstar heeft er alles aangedaan, om het de Jonge “Paling Boeruh” uit de halve finale te houden. Eindelijk heeft Rory Roubos van het kwakkelende team weer een “ploeg” gemaakt. Jammer dat er in de beker een verliezer moet zijn…..

MotM: mijn Men of the Match werden er ditmaal twee. De keepers van beide waren naar mijn inziens de uitblinkers. Lukas van Ingen met zijn superreddingen, die een echte sta-in-de-weg was. En Kayne van Oevelen, die met zijn genomen penalty, en zijn redding op de laatste wederom een hoofdrol had. Het eerdere slippertje moeten we maar vergeten ….. (RR)

 

 

 

Scoreverloop:
22’ Zakaria Fatihi 0 – 1
82’ David Petrović 1 – 1

 

Penalties;
1. Kayne van Oevelen 1 – 0
2.
Jaïr Bryson 1 – 1
3.
Robin van Cruijsen 2 – 1
4.
Jessy Lobbes 2 – 2
5.
Imran Nazih 3 – 2
6.
Bram Koot 3 – 3
7.
Ezechiel Fiemawhle 4 – 3
8.
Joey van der Velde 4 – 4
9.
David Petrović 5 – 4
10.
Zakaria Fatihi 5 – 4

 


Gele kaarten:

Anass Bouziane en Robin van Cruijsen

 

Bijzonderheden:
Rode kaart (twee keer geel) Kai Boham (Telstar O21)

 

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Myron Mau-Asam (78. Reno Becker), Luc van Koeverden, Jay Koorndijk (46. Imran Nazih), Nash Bijnoe; Robin van Cruijsen, Anass Bouziane, Billy van Duijl (78. Ziggy Fiemawhle); Caner Demircioglu (82. Key-Shawn Wong-A-Soij), David Petrović, Ibrahim El Kadiri

 

Opstelling Telstar O21: Lukas van Ingen; Raphael Oyemah (75. Joey van der Velde), Kai Boham, Damian van Dijk, Jessy Lobbes, Abdelraffie Benzzine (80. Philippe Markvoort Beke); Jaïr Bryson, Tiago da Silva Patricio, Raychaintelo Knoll; Zakaria Fatihi, Sebastiaan Hagedoorn (80. Bram Koot)